Petitie voor Gelderse veerponten al 17000x getekend

Zo’n 17.000 mensen tekenden al de petitie voor de Gelderse veerponten. De pontjes dreigen te verdwijnen, omdat er geen geld meer is om ze in de vaart te houden. De NTFU springt daarom met fiets- en wandelorganisaties op de bres voor de pontjes.

Het Gelders Verenfonds, een spaarpotje dat schippers helpt om hun pont varende te houden, raakt leeg. De Provincie Gelderland wil er geen geld meer insteken. De NTFU komt in actie voor de veerponten in Gelderland, omdat je ze als fietser nodig hebt. Of het nu voor ontspanning of voor je werk is en of je nu uit Gelderland of daarbuiten komt. Als er niets gebeurt, verdwijnen tientallen ponten, varen minder en als gebruiker betaal je flink meer.

Lees ook: NTFU op de bres voor veerponten in Gelderland

Kom in actie

Iedereen kan helpen om de veerponten te laten varen. Ook jij! 

  • Teken de petitie. Hiermee roepen we Provincie Gelderland op de veren te blijven ondersteunen.
  • Deel de petitie. Bijvoorbeeld met je fietsmaatjes of clubleden. Gebruik hiervoor kant-en-klare social-media-posts, voorbeeldmail en posters.
  • Deel jouw foto of video op de veerpont op sociale media. Omschrijf wat de overtocht met het pontje voor jou zo bijzonder maakt, tag in het bericht ook @provgelderland en sluit af met #ikveeropjou.

Groot Gelders Verendebat

De Veerpontencoalitie van de ANWB, de NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, TeVoet, Vrienden van de Veerponten en Wandelnet voeren samen campagne voor het behoud van de Gelderse veerponten. Tijdens het Groot Gelders Verendebat vroegen we de Gelderse politici de pontjes in de vaart te houden. Zij kunnen er namelijk straks voor zorgen dat het behoud van de pontjes in het collegeakkoord wordt opgenomen.

Fietser op nummer één

De NTFU vindt dat je meer de ruimte moet krijgen om te fietsen. Denk aan bredere wegen, minder paaltjes, behoud van veerpontjes en goede routes voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. We stuurden daarom met de fietsorganisaties ook tien verbeterpunten naar alle Provincies.

Lezen: 10 aanbevelingen voor Provincies om de fietser meer ruimte te geven

Misschien ook interessant...