Jeugdbegeleider

Fiets je met plezier, dan blijf je langer actief - óók de jeugd. Plezier hebben valt of staat met goede begeleiding, begeleiden van jeugd vraagt vaak om specifieke kennis en vaardigheden. Als jeugdbegeleider ben jij daar een belangrijke bouwsteen in.

De rol van een jeugdbegeleider

Als jeugdbegeleider zorg je voor de sociale, fysieke en hygiënische veiligheid van de jeugd. Daarnaast assisteer je een wielertrainer bij een jeugdtraining of activiteit. De leeftijd bij jeugd ligt tussen de 7 en 14 jaar, de ervaring varieert van beginner tot (ver)gevorderden. Je handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de NTFU en spreekt jeugd aan als ze zich niet aan de afspraken houden.

De opleiding

De opleiding tot jeugdbegeleider bestaat uit 2 theorie- en 2 praktijkbijeenkomsten van elk 1,5 uur. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. didactiek, technische vaardigheden, materialen en activiteitenbegeleiding. De opleiding wordt bij jullie op de vereniging gegeven aan 8 tot 14 personen.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot jeugdbegeleider bedragen €500,- (8 tot 14 personen). Dit bedrag is inclusief BTW en reiskosten van de opleider. De factuur voor de cursus ontvangt de vereniging direct van de NTFU. Voor deze cursus kunnen we een aanvraag voor subsidie doen vanuit het Sportakkoord, neem hiervoor contact op via opleidingen@ntfu.nl. Daarnaast ontvang je het volgende:

  • Cursusdagen op gewenste locatie
  • Voor iedere deelnemer een certificaat

De opleiding aanbieden bij jouw vereniging?

Wil je de opleiding tot jeugdbegeleider aanbieden bij jouw vereniging? Of heb je andere vragen over de opleiding? Geert Lantink staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! 

Geert Lantink

Coördinator Opleidingen

Stuur een e-mail aan Geert