Doe mee met Welkom op de Club

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Veel mensen begonnen daarom met wielrennen of mountainbiken of gingen juist vaker fietsen. Maar omdat je alleen solo of als duo mocht fietsen, was het niet vanzelfsprekend je ook aan te sluiten bij een vereniging.

Proefrit

Nu we weer in groepen mogen fietsen, is dit dé kans deze fietsers aan je te binden. Tijdens Welkom op de Club kunnen fietsers kennismaken met je vereniging, door vrijblijvend eens mee te rijden. Een soort proefrit dus.

Meedoen is makkelijk

Je kiest zelf wanneer je vereniging potentiële leden mee laat rijden: bijvoorbeeld op een doordeweekse clubrit of juist met een speciale kennismakingsrit. Vraag je leden allemaal één introducé mee te nemen, zoals een vriend(in), familielid of collega of nodig fietsers uit de regio uit via een bericht in de lokale krant.

Zo kom je in actie

Wil jouw vereniging groeien? Bijvoorbeeld omdat het ledenaantal terugloopt? Of omdat je een nieuwe vereniging bent die graag snel wilt starten? Meld je dan hier aan en doe mee!

De meest creatieve ledenwerfacties maken kans op mooie prijzen, waaronder:

  • Budget (max. € 1.000,-) van de NTFU voor bijvoorbeeld een gezellige clubactiviteit, ledenwerfactie of ander doel waar je vereniging van droomt.
  • Een techniekles van Olympische kampioenen Anna van der Breggen of Bart Brentjens.
  • Een verzorgde dag in het Shimano Experience Center, met aansluitend fietsen in omgeving Valkenburg.

Support van de NTFU

Uiteraard kun je rekenen op de support van de NTFU. Je krijgt van ons:

  • een inschrijfformulier, waarmee je potentiële leden direct aanmeldt voor de introducéverzekering;
  • een stappenplan, zodat je goed voorbereid bent om nieuwe leden op te vangen;
  • een mediakit, met een video, social-posts, persbericht, flyer en poster en banners voor op je website;
  • tips hoe je je kennismakingsritten onder de aandacht brengt via de lokale media.

Uiteraard zet de NTFU zich ook in om zoveel als mogelijk fietsers te bereiken. Dat doen we door:

  • een video samen met verenigingen te maken, waarmee we andere fietsers laten zien hoe leuk het is bij een club te fietsen; 
  • betaalde social-media-posts via Fietssport te plaatsen, die gericht zijn aan fietsers in de buurt van jouw vereniging;
  • fietsers via onze (media)partners te enthousiasmeren om bij een club te fietsen.

XL-lidmaatschap per 1 juli

Je kunt je nieuwe leden bovendien direct lid maken voor een voordelig tarief. Het is al vanaf 1 juli mogelijk het XL-lidmaatschap af te sluiten (in plaats van 1 september). Zo profiteren nieuwe clubleden extra lang van de voordelen van jullie clublidmaatschap. De prijs van het XL-lidmaatschap blijft hetzelfde: € 55,84.

Meer informatie en inschrijven

Meld je via dit inschrijfformulier aan. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan via verenigingen@ntfu.nl contact op met Luuk, Caroline en Jos.

Misschien ook interessant...

NTFU

Verslag NTFU Unieraadsvergadering 17 juni

Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU. 

Goed nieuws: heropstart toertochten

Per 19 mei krijgen sporters meer ruimte: sporten in groepjes is weer mogelijk. Sinds 5 juni hoef je tijdens het sporten onderling geen afstand meer te bewaren. De vraag van veel tochtorganisatoren blijft echter onbeantwoord: wanneer kan onze toertocht weer plaatsvinden? Goed nieuws: de gemeente kan het verlossende antwoord geven. Door de gezamenlijke lobby van de NTFU en andere buitensportbonden staat het ministerie van VWS toertochten toe, maar de tocht mag niet de vorm van een evenement aannemen. Met toestemming van de gemeente en onder voorwaarden, kunnen toertochten georganiseerd worden.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen. 

NTFU

Woorden raken. Ook die van jou.

De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt 1 op de 5 wielersporters zich niet welkom in de sport, blijkt uit onderzoek van NTFU. Ze hebben te maken met grappen en negatieve opmerkingen. Bewust of onbewust.