Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Veel mensen begonnen daarom met wielrennen of mountainbiken of gingen juist vaker fietsen. Maar omdat je alleen solo of als duo mocht fietsen, was het niet vanzelfsprekend je ook aan te sluiten bij een vereniging.
Nu we weer in groepen mogen fietsen, is dit dé kans deze fietsers aan je te binden. Tijdens Welkom op de Club kunnen fietsers kennismaken met je vereniging, door vrijblijvend eens mee te rijden. Een soort proefrit dus.
Je kiest zelf wanneer je vereniging potentiële leden mee laat rijden: bijvoorbeeld op een doordeweekse clubrit of juist met een speciale kennismakingsrit. Vraag je leden allemaal één introducé mee te nemen, zoals een vriend(in), familielid of collega of nodig fietsers uit de regio uit via een bericht in de lokale krant.
Wil jouw vereniging groeien? Bijvoorbeeld omdat het ledenaantal terugloopt? Of omdat je een nieuwe vereniging bent die graag snel wilt starten? Meld je dan hier aan en doe mee!
De meest creatieve ledenwerfacties maken kans op mooie prijzen, waaronder:
Uiteraard kun je rekenen op de support van de NTFU. Je krijgt van ons:
Uiteraard zet de NTFU zich ook in om zoveel als mogelijk fietsers te bereiken. Dat doen we door:
Je kunt je nieuwe leden bovendien direct lid maken voor een voordelig tarief. Het is al vanaf 1 juli mogelijk het XL-lidmaatschap af te sluiten (in plaats van 1 september). Zo profiteren nieuwe clubleden extra lang van de voordelen van jullie clublidmaatschap. De prijs van het XL-lidmaatschap blijft hetzelfde: € 55,84.
Meld je via dit inschrijfformulier aan. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan via verenigingen@ntfu.nl contact op met Luuk, Caroline en Jos.
Vorig jaar startte de Vledderse race- en mountainbikeclub FietsZe met de aanleg van een 55 km lange mountainbikeroute rondom het Drentse dorp. Nu staat deze route onder druk. Gelukkig is voorzitter Pieter Bosma strijdbaar: “Wij geven niet op.”
De ruimte om te sporten, bewegen en ontspannen staat in heel Nederland onder druk. Uit onderzoek dat de ANWB liet uitvoeren wordt duidelijk dat we steeds minder groen om ons heen hebben. En dit wordt alleen maar minder door de groeiende bevolking en toename van het toerisme.
Bij Goirle en Hilvarenbeek kun je kilometers lang fietsen langs heide, bossen en vennen. Dat wil Brabants Landschap graag zo houden, maar de natuur is kwetsbaar. Speciaal voor Brabantse fietsers, wielerclubs en natuurbeheerders lanceert de NTFU daarom een Brabantse versie van de Gravel Code.
Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. Sinds 2015 leidden we al meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders op. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget.
Speciaal voor vrouwen die hun mountainbikeskills verder willen uitbouwen, organiseert de NTFU 12 en 13 oktober in Spaarnwoude een techniektraining. De inschrijving is geopend.
Als bestuur ben je verantwoordelijk voor een veilige sportvereniging. Dit is een vereniging waarin sportplezier centraal staat: er is geen ruimte voor agressie, intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vraag is: hoe regel je dat als bestuur? Wij geven je een aantal tips:
Om mountainbikeroutes veiliger te maken, rolt wielersportbond NTFU een kleurensysteem uit. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Om te laten zien wat er technisch van je gevraagd wordt bij elk niveau en hoe het kleurensysteem precies werkt, heeft de NTFU een video gemaakt.
Het aantal wielersporters in Nederland is toegenomen tot meer dan 900.000. Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.
De NTFU krijgt steeds vaker berichten van wielerclubs die een boete krijgen voor illegaal gebruik van foto’s. De kosten lopen op van tot een paar honderd tot duizenden euro. Hoe los je dit op?
Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU.