Doe mee met Welkom op de Club

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Veel mensen begonnen daarom met wielrennen of mountainbiken of gingen juist vaker fietsen. Maar omdat je alleen solo of als duo mocht fietsen, was het niet vanzelfsprekend je ook aan te sluiten bij een vereniging.

Proefrit

Nu we weer in groepen mogen fietsen, is dit dé kans deze fietsers aan je te binden. Tijdens Welkom op de Club kunnen fietsers kennismaken met je vereniging, door vrijblijvend eens mee te rijden. Een soort proefrit dus.

Meedoen is makkelijk

Je kiest zelf wanneer je vereniging potentiële leden mee laat rijden: bijvoorbeeld op een doordeweekse clubrit of juist met een speciale kennismakingsrit. Vraag je leden allemaal één introducé mee te nemen, zoals een vriend(in), familielid of collega of nodig fietsers uit de regio uit via een bericht in de lokale krant.

Zo kom je in actie

Wil jouw vereniging groeien? Bijvoorbeeld omdat het ledenaantal terugloopt? Of omdat je een nieuwe vereniging bent die graag snel wilt starten? Meld je dan hier aan en doe mee!

De meest creatieve ledenwerfacties maken kans op mooie prijzen, waaronder:

  • Budget (max. € 1.000,-) van de NTFU voor bijvoorbeeld een gezellige clubactiviteit, ledenwerfactie of ander doel waar je vereniging van droomt.
  • Een techniekles van Olympische kampioenen Anna van der Breggen of Bart Brentjens.
  • Een verzorgde dag in het Shimano Experience Center, met aansluitend fietsen in omgeving Valkenburg.

Support van de NTFU

Uiteraard kun je rekenen op de support van de NTFU. Je krijgt van ons:

  • een inschrijfformulier, waarmee je potentiële leden direct aanmeldt voor de introducéverzekering;
  • een stappenplan, zodat je goed voorbereid bent om nieuwe leden op te vangen;
  • een mediakit, met een video, social-posts, persbericht, flyer en poster en banners voor op je website;
  • tips hoe je je kennismakingsritten onder de aandacht brengt via de lokale media.

Uiteraard zet de NTFU zich ook in om zoveel als mogelijk fietsers te bereiken. Dat doen we door:

  • een video samen met verenigingen te maken, waarmee we andere fietsers laten zien hoe leuk het is bij een club te fietsen; 
  • betaalde social-media-posts via Fietssport te plaatsen, die gericht zijn aan fietsers in de buurt van jouw vereniging;
  • fietsers via onze (media)partners te enthousiasmeren om bij een club te fietsen.

XL-lidmaatschap per 1 juli

Je kunt je nieuwe leden bovendien direct lid maken voor een voordelig tarief. Het is al vanaf 1 juli mogelijk het XL-lidmaatschap af te sluiten (in plaats van 1 september). Zo profiteren nieuwe clubleden extra lang van de voordelen van jullie clublidmaatschap. De prijs van het XL-lidmaatschap blijft hetzelfde: € 55,84.

Meer informatie en inschrijven

Meld je via dit inschrijfformulier aan. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan via verenigingen@ntfu.nl contact op met Luuk, Caroline en Jos.

Misschien ook interessant...

Verenigingen

Voordelig helmen aanschaffen voor jouw vereniging

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. Sinds 2015 leidden we al meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders op. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget.

4 tips voor een goede fietsenstalling

Organiseer je binnenkort een tocht? Sinds dit jaar zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

Extra lang profiteren van het NTFU-lidmaatschap

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap doe je potentiële leden meteen een mooi aanbod. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.

Toertochten, Vergunningen

NTFU en KWbN bundelen krachten met Vergunningenservice

NTFU en KWbN verwelkomen van harte Natasha Wijgerse in hun midden. Natasha gaat organisatoren van beide bonden helpen bij het aanvragen van vergunningen en het doorlopen van stikstofberekeningen.

NTFU

Verkiezingen: waar let je als fietser op?

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Met jouw stem heb je invloed op hoe jouw provincie omgaat met hete hangijzers als stikstof en wonen, maar ook op hoe de buitenruimte wordt ingericht voor fietsers.

Staatssecretaris vraagt VSG vereenvoudiging vergunningsprocedure te onderzoeken

Staatssecretaris van Sport – Paul Blokhuis – heeft Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gevraagd met gemeenten te kijken hoe de vergunningsprocedure voor sportevenementen eenvoudiger kan. Deze boodschap van de staatssecretaris is een mooi resultaat van onze lobby voor vereenvoudiging voor tochtorganisatoren en vermindering van de administratieve lasten.

NTFU

Welkom op de vernieuwde website van de NTFU

Je ziet het goed. We hebben een nieuwe website. Compleet met een fris ontwerp en informatie voor verenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews, routebureaus, overheden en organisaties uit de sport- en recreatiesector. Zo is NTFU.nl voor iedereen hét startpunt voor sportief fietsen.

De voordelen van Fietssport voor clubleden

In 2016 lanceerde de NTFU het platform Fietssport. In Fietssport Magazine, de Fietssport-app en op Fietssport.nl vinden wielrenners, mountainbikers en gravelbikers alle informatie die zij nodig hebben om hun sport te beoefenen. Steeds meer fietsers gebruiken Fietssport voor het downloaden van een route, inschrijven voor een toertocht of het vinden van een vereniging. Daarnaast kunnen leden op Fietssport.nl eenvoudig hun gegevens wijzigen, extra dekking aanvragen en schade melden. 

Opleidingen

Start2Bike: leer beter fietsen

Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers. 

Fiets in de trein

Geen nieuwe pilot reservering fiets in trein

Goed nieuws voor iedereen die wel eens met de fiets op de trein stapt, bijvoorbeeld tijdens een bikepacking trip of naar de start van een toertocht of mountainbikeroute. Er komt dit jaar geen vervolg op de pilot voor het verplicht reserveren van de fiets in de trein.

Start2Bike

Start2Bike organiseren in 2024

Start2Bike is een trainingscursus voor beginnende wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. In vier trainingen leren beginnende fietsers alles over remmen, schakelen, bochten, rijden in een groep en meer. Voor 2024 vinden er enkele wijzigingen plaats in het Start2Bike programma, in onderstaande bericht informeren we je hierover.