NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund kunnen trailcrews hun mountainbikeroutes op een hoger niveau krijgen. Het fonds helpt bij de aanleg, het onderhoud en verbetering van mountainbikeroutes en is beschikbaar voor trailcrews die zijn aangesloten bij de NTFU.

Waar kun je het Trailfund voor aanvragen?

Je kunt een aanvraag doen voor:

 • De aanleg van een MTB-route | Denk aan: inhuur van een professionele routebouwer, de huur van een minikraan en kraanmachinist, de aanschaf van specifiek gereedschap of routeinformatiepanelen.
 • Het onderhoud van een MTB-route | Denk aan: het onderhoud aan de ondergrond door bijvoorbeeld halfverharding zoals granulaat of leemhoudend zand, het machinaal aanpakken van slechte stukken.
 • De verbetering van een MTB-route | Denk aan: bruggen, vlonders, hekken, technische objecten zoals rockgardens, drops, jumps, north shores en wallrides.

Kijken: 3 vernieuwde routes dankzij Trailfund

Op de mountainbikeroute van Netersel legden de vrijwilligers van TWC Het Snelle Wiel met hulp van het Trailfund een rock garden, north shore- en boomwortelsectie aan. Op deze ‘Monkey Trail’ staan je als mountainbiker nu nog meer technische uitdagingen te wachten. Gevorderde mountainbikers, bikeparkfanaten en wedstrijdrijders kunnen op de Monkey Trail volledig losgaan.
 
Lees ook: Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

 

Waar moet je aanvraag aan voldoen?

Om in aanmerking te komen, moet je aan deze aanvraagvoorwaarden voldoen.

De drie belangrijkste zaken die we uit je aanvraag willen halen, zijn:

 1. Wat je precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden.
 2. Je project moet haalbaar zijn. Want, net als jij, willen we je project graag werkelijkheid zien worden. Geef aan wanneer je project start en wanneer je het verwacht te voltooien en onderbouw het met een begroting.
 3. Je hebt toestemming van de terreineigenaar en/of de benodigde vergunningen zijn afgegeven.

Wanneer kun je een aanvraag indienen?

Twee keer per jaar beoordelen wij de aanvragen en bepalen we welke aanvragen een (gedeeltelijke) uitkering krijgen.
 

  Uiterste aanvraagdatum Toekenning bekend op
Periode 1 1 mei 2024 31 mei 2024
Periode 2 15 november 2024 15 december 2024

Wie beoordeelt de aanvragen?

Vertegenwoordigers van wielersportbond NTFU en een vertegenwoordiger van Bosch eBike Systems beoordelen de aanvragen.

Hoe selecteren jullie de aanvragen?

Wanneer het budget niet toereikend is om alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen te honoreren, maken de vertegenwoordigers van de NTFU en Bosch eBike Systems een keuze. Daarin wegen de volgende zaken mee:

 • gevoel van noodzaak van het project;
 • organisatie en financiële situatie van de onderhoudsgroep;
 • vignetverplichting op de route;
 • eerdere bijdragen uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund die zijn ontvangen;
 • duur van het lidmaatschap van de organisatie bij NTFU;
 • bijdrage die (leden van) de onderhoudsgroep leveren aan het mountainbiken in Nederland.

Meer weten?

Heb je vragen over het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund? Troy Corsen van de NTFU helpt je graag op weg.

Team Belangenbehartiging

Belangenbehartiger MTB

Mail Team

Misschien ook interessant...

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen. 

Trailfund

Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend. De drie gerenoveerde routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het Trailfund van Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems, een nieuw fonds waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen putten voor het aanleggen en onderhouden van Nederlandse MTB-routes. Van het toevoegen van rock gardens tot het wegwerken van gevaarlijke gaten, met behulp van het extra geld is alles vanaf mei in drie maanden gereed gemaakt en kunnen mountainbikers zich nu uitleven op deze trails.

Trailfund

Vier nieuwe toekenningen NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.

 

Trailfund

Vierde ronde NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt mountainbikeroutes door heel Nederland

Van Texel tot Winterswijk en van Drenthe tot Zuid-Holland: de nieuwe ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ondersteunt vijf initiatieven voor het ontwikkelen en verbeteren van mountainbikeroutes in Nederland.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems lanceren Trailfund voor mountainbikeroutes

Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.

Trailfund

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij.