Opleidingen tot instructeur

We vinden het belangrijk dat iedere sportieve fietser de kans krijgt om te leren van een trainer. Het liefst bij een fietsclub in de buurt. Naast de cursussen tot wegkapitein, MTB-begeleider of jeugdbegeleider (niveau 1) bieden we verschillende opleidingen aan tot instructeur. Op deze pagina lees je alles over de opleiding basisinstructeur (niveau 2) en verenigingsinstructeur (niveau 3). 

Instructeursopleidingen

Benieuwd wat het verschil is tussen de basisinstructeur en de verenigingsinstructeur?

Basisinstructeur

De opleiding tot basisinstructeur is gericht op goed les kunnen geven aan beginnende en fietsers op Nederlands terrein. Tijdens de opleiding pas je de theorie toe bij praktijkgerichte opdrachten bij jouw vereniging en leer je hoe je goed trainingen geeft.

Lees meer >>

Verenigingsinstructeur

Tijdens de opleiding tot verenigingsinstructeur leer je hoe je les geeft aan gevorderde fietsers op uitdagender terrein. Daarnaast leer je meer over fysiologie, trainingsleer, voeding en data. Als verenigingsinstructeur ben je aanspreekpunt voor andere instructeurs binnen de vereniging. 

Lees meer >>

Financiële compensatie via het lokale Sportakkoord

Vanuit de lokale Sportakkoorden is het vaak mogelijk om een deel van een instructeursopleiding vergoed te krijgen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vereniging? Geert Lantink van de NTFU staat voor je klaar om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Geert Lantink

Coördinator opleidingen

Mail Geert