Start2Bike

Wielrennen of mountainbiken is niet moeilijk. Toch? Niets is minder waar en zeker voor als je net begonnen bent met wielrennen of mountainbiken. Remmen, schakelen, bochten nemen, in- en uitklikken op de pedalen en fietsen in een groep is toch echt anders dan op een gewone fiets. Tijdens Start2Bike - een initiatief van de NTFU - ga je aan de slag met deze basistechnieken. Zodra je dat goed onder de knie hebt, zit je zelfverzekerder op je fiets én rijd je dus ook veiliger door het verkeer of over een mountainbikeroute. 

Iedereen moet ergens beginnen

Dat jij op je racefiets of mountainbike nog moet leren hoe je in- en uitklikt of dat je aan iemand anders moet vragen hoe je je helm goed opzet, is helemaal niet gek. Zeker als je nét begint, moet je namelijk compleet iets nieuws leren, ook al kun je gewoon fietsen. Start2Bike is er dus voor iedereen nét begint met wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, de sport weer oppakt of al een aantal jaren op de fiets zit. Want ook al heb je al een aantal keer gefietst: iedereen moet ergens (opnieuw) beginnen.

Vind fietsvrienden

Iets voor een eerste keer doen is altijd spannend. Je bent immers een beginner en de kans is groot dat jij je daardoor flink buiten je comfortzone voelt. Via Start2Bike vind je gelijkgestemden én maak je ook nog eens nieuwe fietsvrienden. Ken je al iemand die ook net begonnen is? Neem hem of haar dan mee naar Start2Bike. Samen sta je immers sterker dan alleen! En het is ook nog eens heel gezellig.

Ontdek of wielrennen, mountainbiken of gravelbiken jouw sport is

Zin om lekker te starten met wielrennen of mountainbiken zonder er meteen veel geld aan uit te geven? Tijdens Start2Bike ontdek je of de sport echt zo bij jou past als je had gehoopt.

 

Voorkom valpartijen en blessures

Wielrennen, mountainbiken en gravelbiken zijn populaire sporten, maar ook blessuregevoelige sporten. Als je weet hoe je fiets werkt en de juiste bescherming draagt zoals een fietshelm, kun je de kans op een valpartij en bijvoorbeeld hoofd- en hersenletsel of een sleutelbeenbreuk voorkomen. Bij Start2Bike leer je dus je eigen fiets kennen, verbeter je je fietsvaardigheden en weet je hoe je je goed voorbereid op een rit.

Doe mee met Start2Bike

Leer in 4 lessen beter wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, verbeter je je conditie en maak vrienden.

Schrijf je nu in