Onderzoeken

Wat beweegt de wielrenner, mountainbiker en gravelbiker? Wij weten het. De NTFU laat regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen in de Nederlandse wielersport.

Rapporten

De nieuwste onderzoeksrapporten van de NTFU met uitgebreide achtergrondinformatie vind je hieronder. Een samenvatting per wielersportvorm vind je onder factsheets.

Wielersportmonitor 2023

Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.

Lees meer

Regulerend effect MTB-routes 2023

Track Landscapes bracht in opdracht van de NTFU het effect van mountainbikeroutes op fietsbewegingen in kaart. Daarvoor gebruikte het bureau data afkomstig uit de populaire fietsapp Strava.

Lees meer >>

Gravelbike-onderzoek 2022

Het eerste gravelbike-onderzoek: in opdracht van de NTFU vertelden lezers van Fietssport, Velozine en Fiets wat voor type gravelbiker ze zijn, wat zij zo leuk vinden aan gravelbiken en welke fietsen en merken ze rijden.

Lees meer >>

Download Wielersportmonitor 2023

Laat je gegevens achter en ontvang direct een downloadlink.

*
*
*
*

Meer weten?

Heb je vragen over onze onderzoeken, rapporten of over het wielrennen, mountainbiken of gravelbiken in Nederland? Neem dan contact op met Ellen Stoffels, persvoorlichter bij de NTFU: 06-82398273.

Ellen Stoffels

Persvoorlichter en medewerker communicatie

Mail Ellen