Ledenadministratie en facturatie

Elke vereniging heeft ermee te maken: ledenadministratie en contributies. Verenigingen die aangesloten zijn bij de NTFU zijn verplicht om alle leden op te geven via de ledenlijst. Zo weten we welke leden Fietssport magazine moeten ontvangen, gebruik kunnen maken van kortingen op toertochten en verzekerd zijn voor hun fiets en ongevallen. NTFU verenigingen maken daarom gratis gebruik van de ledenadministratie op ntfu.nl, die voor de vereniging direct een fijn overzicht geeft van de lidmaatschappen. Via de ledenadministratie is het ook mogelijk om facturen te versturen, om bijvoorbeeld de contributie bij leden te innen. Zo heb je handig alle administratie op één plek! 

De ledenlijst

In de ledenlijst staan een aantal vaste velden die ingevuld moeten worden om een lid aan te melden, deze gegevens zijn nodig voor bijvoorbeeld de verzekeringen van de NTFU. Wil je extra gegevens van je leden bijhouden, bijvoorbeeld in welke groep iemand actief is? Dan kun je extra velden toevoegen aan de ledenlijst onder de instellingen

Facturen

Via de ledenadministratie is het ook mogelijk om factureren te versturen. Je kunt hierbij zowel factureren sturen aan je leden, maar ook aan andere relaties. De facturatiemodule van de NTFU vind je hier

Factureren van contributie

Je kunt via de facturatiemodule van de NTFU online de contributie aan jouw leden factureren. Met behulp van de facturatiemodule kun je zelf een factuur instellen, versturen en het actuele overzicht van jouw facturen bekijken. Onder facturen van de NTFU vind je de facturen die de NTFU aan jouw vereniging factureert, bijvoorbeeld de jaarlijkse contributie aan de NTFU.

Factureren aan andere relaties

Je kunt via de facturatiemodule van de NTFU relaties een factuur sturen. Met behulp van de facturatiemodule kun je zelf een factuur instellenversturen en het actuele overzicht van jouw facturen bekijken. Onder facturen van de NTFU vind je de facturen die de NTFU aan jouw stichting factureert, bijvoorbeeld de afdracht voor de toertochtenkalender.

Facturatiemodule instellen

Gebuik je de facturatiemodule voor de eerste keer? In het stappenplan online facturatiemodule leggen we stap voor stap uit hoe factureren werkt. Heb je een andere vraag over de facturatiemodule? Laat het ons weten via verenigingen@ntfu.nl.

Kosten

De facturatiemodule is gratis te gebruiken voorn verenigingen die lid zijn van de NTFU. Er wordt alleen 0,25 per betaling ingehouden. Dit zijn transactiekosten we moeten afdragen voor het gebruik van i-Deal. 

Gebruik maken van een externe ledenadministratie

Voor sommige verenigingen, die bijvoorbeeld aangesloten zijn bij meerdere sportbonden, kan het handig zijn om een externe ledenadministratie te gebruiken. De NTFU biedt enkele koppelingen met ledenadministratiesystemen, zodat je als vereniging nog steeds alles op één plek kunt regelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met team verenigingsondersteuning

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over de ledenlijst of facturatiemodule? Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Luuk Berends

Medewerker verenigingsondersteuning

Stuur een e-mail