Ondersteuning

Elke trailcrew heeft zijn eigen kansen en uitdagingen. Wil je je route verbeteren, je vrijwilligers beter opleiden of loop je tegen weerstand bij de gemeente aan of dreigt je route gesloten te worden? De NTFU biedt graag ondersteuning op maat om samen ervoor te zorgen dat er op jouw route gemountainbiked kan blijven worden, nu en in de toekomst.

Advies op maat

Het aanleggen, onderhouden en verbeteren van een mountainbikeroute is een hele leuke, maar tegelijk ook omvangrijke taak. Als lid van de NTFU heb je toegang tot vele vormen van ondersteuning, maar je kunt bij ons ook terecht voor advies op maat. Troy Corsen - belangenbehartiger bij de NTFU - helpt je trailcrew graag persoonlijk op weg. Zowel bij grote als bij kleine vraagstukken staat hij voor je klaar. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met:

  • Juridische kwesties | Bijvoorbeeld over aansprakelijkheid, bezwaren tegen de mountainbikeroute of een juridisch probleem met de gemeente of Provincie.
  • Aanleg- en onderhoudsvragen | Je hebt een goed idee voor je mountainbikeroute, maar hoe pak je dit aan? Je route gaat hard achteruit door bijvoorbeeld droogte of flinke regenval en je wilt weten hoe je dit het beste aanpakt.
  • Gevaarlijke situaties | Het komt helaas voor: sabotage op de mountainbikeroute. Denk aan takken en boomstronken over het pad, gespannen draden en kuilen. Meld dit altijd bij de politie en neem ook contact op met de NTFU.
  • Media-aandacht | Je mountainbikeroute ligt onder vuur en je wordt benaderd door de lokale krant of omroep. Moet je hierop reageren? Je trailcrew helpt de terreineigenaar bij de ontwikkeling en het beheer van de natuur. En dat moet natuurlijk in de krant. Maar hoe pak je dit aan?
  • Financiële kwesties | Fondswerving is een belangrijke inkomstenbron voor veel trailcrews en er zijn veel initiatieven waar je als club mee aan de slag kan. We vertellen je er graag meer over.

Raadpleeg het Kenniscentrum

In het kenniscentrum vind je veel informatie over de aanleg, het onderhoud en behoud van je mountainbikeroute en hoe je zo goed als mogelijk je trailcrew kunt runnen.

Ga naar het Kenniscentrum

Belangenbehartiging

Het is belangrijk om te weten dat je er als trailcrew niet alleen voor staat. We ondersteunen trailcrews bij de belangenbehartiging op drie manieren:

  1. Kennis delen | via ons Kenniscentrum en bijeenkomsten.
  2. Landelijke lobby | door regelmatig met terreineigenaren als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten te praten, de mountainbiker te vertegenwoordigen bij bijvoorbeeld zoneringsplannen op de Veluwe en kennis en advies uit te wisselen met Routebureaus en op te trekken met andere buitensportbonden zoals de KNHS en KWbN en Fietsplatform en Wandelnet.
  3. Lokale lobby ondersteunen | door bijvoorbeeld mee te denken over de aanpak om lokaal invloed uit te kunnen oefenen, door open brieven aan de gemeente of Provincie te sturen en mee te helpen met aandacht voor petities en lokale initiatieven.
Zo creëren we samen impact waar we allemaal wat aan hebben, staat de mountainbiker en zijn of haar belangen steeds meer centraal, blijft je trailrew zich ontwikkelen en laten we steeds meer van ons horen.

Hulp nodig?

Heb je plannen voor een nieuwe route en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of loop je juist tegen problemen op je route aan? Je staat er niet alleen voor! 

Team Belangenbehartiging

Belangenbehartiger MTB

Mail Team