Partners

De NTFU en Fietssport werken samen met verschillende partners samen om nog meer te kunnen betekenen voor de wielersport, extra voordelen te bieden voor leden en verenigingen en organisatoren extra te kunnen ondersteunen. 

Bioracer

Bioracer ontwikkelt fietskleding van hoogwaardige kwaliteit. Bioracer ontwerpt en maakt ook fietskleding op aanvraag, zoals teamkleding en fietskleding voor evenementen. De kledingproductie wordt gemaakt in één en dezelfde vestiging met een eigen ontwerpafdeling, zeefdrukkerij, sublimatieruimte en confectieatelier, waardoor er een snelle afhandeling plaats kan vinden.

NTFU-verenigingen ontvangen korting op Bioracer-teamkleding. Kijk hier voor meer informatie. 

Nederlandse Loterij

Waar heel Nederland wint. Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie: Nederland gelukkig en gezond maken. Op dit moment bieden we zeven populaire kansspelen aan. We zorgen ervoor dat veel deelnemers mooie geldprijzen winnen en de opbrengst dragen we af aan de Nederlandse samenleving. Vanuit één gedachte: we willen sport en beweging bereikbaar maken voor iedereen. "Voor ons is dit geld van groot belang", aldus Arjan de Vries, directeur NTFU. "De structurele subsidie maakt een betaalbaar lidmaatschap mogelijk. Daar profiteren we allemaal van."

Meijers Assurantiën

Meijers Assurantiën helpt de NTFU al jaren met de beste verzekeringen voor clubs, organisatoren en fietsers. Daarnaast investeert het familiebedrijf uit Amstelveen ook in de veiligheid van onze sport door ons Start2Bike programma en de cursus Wegkapitein te ondersteunen. Zo dragen we bij aan het voorkomen van ongelukken, in plaats van enkel schade uit te keren. 

Bosch eBike Systems

Bosch eBike Systems wil net als de NTFU dat elke mountainbiker toegang heeft tot veilige en mooie mountainbikeroutes. We geloven allebei dat een kwalitatief en uitdagend mountainbikeroutenetwerk daar aan bijdraagt. Daarom zetten NTFU en Bosch eBike Systems zich samen in voor de ontwikkeling van mountainbikeroutes, zodat mountainbikers van steeds mooiere en betere routes kunnen genieten. Dat doen we door het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund beschikbaar te stellen. Hiermee hebben onderhoudsgroepen een vliegende start om nieuwe routes aan te leggen of bestaande routes te verbeteren en te onderhouden.

Ekoï

Het Franse Ekoï is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Leden en verenigingen profiteren door de samenwerking van voordelige producten. Bovendien investeert Ekoï in de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. De wegkapitein zorgt dat de verkeersregels door de groep worden nageleefd en spreekt groepsleden aan als dat nodig is. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget. 

Team Visma - Lease a bike

Team Visma-Lease a bike is een Nederlandse ProTour wielerploeg die actief is in wedstrijden van de UCI World Tour. NTFU en Team Visma-Lease a bike trekken gezamenlijk op en maken gebruik van elkaars kennis, expertise, netwerk en communicatiekanalen. Algemeen Directeur Richard Plugge: "Wij zoeken voortdurend naar partnerships die ons op een relevante manier kunnen versterken en extra contactmomenten met onze fans bieden. Hoe kan dat beter dan via een samenwerking met de grootste wielersportbond van Nederland. De NTFU heeft ruim 70.000 aangesloten wielerfans. Een veelvoud hiervan zijn wielerfans die deelnemen aan de ruim 2.500 toertochten die worden georganiseerd door NTFU-verenigingen en -stichtingen.”

KWF

De NTFU en KWF gaan de komende jaren hun krachten bundelen. Voor de NTFU betekent dit onder andere dat ze allerlei nuttige tips over fietstechniek, voeding en training op op www.fietstegenkanker.nl, het platform van KWF. Daarnaast kunnen sportieve fietsers in actie komen tegen de ziekte door deel te nemen aan door de NTFU geselecteerde toertochten.

De Hartstichting

Iedereen een gezond hart, voor nu én later dat is de droom van de Hartstichting. De Hartstichting zet zich met voorlichting en evenementen in voor een hartgezonde leefstijl. En daar hoort dagelijks matig tot intensief bewegen bij. De Hartstichting organiseert Cycle voor je hart evenementen. Cycle NL start 30 juni 2024 vanuit Apeldoorn. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een actie starten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.
 

Bicycling

Fietsplatform Bicycling is mediapartner van wielersportbond NTFU. Bicycling maakt mooie reportages en bijzondere verhalen over de wielersport. Beide partijen maken en verspreiden samen content rondom evenementen, clubs en veiligheid. Ook is de toertochtenkalender van de wielersportbond zowel via het online als offline kanaal van Bicycling te raadplegen.

Velozine

Ook Velozine is mediapartner van de NTFU. Velozine is het online mountainbike- en gravelbike magazine. En net als ons, wil Velozine het fietsplezier van iedere mountainbiker en gravelbiker vergroten. Velozine deelt daarom graag toffe trails, mooie bestemmingen, uitdagende en evenementen en verhaalt over de techniek, de natuur en de uitdagingen van de sport.

JOIN

JOIN is dé beste fietsapp van Nederland met slimme, flexibele en persoonlijke trainingsschema’s. NTFU-leden profiteren van een unieke korting en maken dus voordelig gebruik van deze trainingsapp. Zo staan zijn goed voorbereid aan de start van een NTFU toertocht, zijn zij in vorm op het moment dat zij met hun vereniging op pad gaan tijdens een meerdaagse clubweek en staan zij met vertrouwen aan de start van hun bucketlist evenement of bucketlist beklimming in binnen- of buitenland. JOIN is dus de ideale tool voor iedereen die nog meer plezier aan fietsen wil beleven en hierbij een digitaal duwtje in zijn of haar rug kan gebruiken.