Dé toertochtenkalender van Nederland

De NTFU toertochtenkalender biedt het meest complete overzicht van toertochten in Nederland. Met jaarlijks meer dan 1000 toertochten, van toerfietsen tot mountainbiken en gravelbiken trekt de toertochtenkalender op Fietssport.nl jaarlijks digitaal meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Daarnaast valt Fietssport Magazine 4 keer per jaar bij ruim 75.000 leden op de deurmat. Hét kanaal voor zowel organisatoren als voor toerfietsers dus!

Jouw toertocht op de kalender

Lidorganisaties van de NTFU kunnen eenvoudig hun toertochten toevoegen aan de kalender via NTFU.nl. Voor dit onderdeel van NTFU.nl dien je ingelogd te zijn en de juiste rol te hebben binnen je vereniging (bijv. bestuursfunctie of contactpersoon Scan & Go). Voor het opgeven van je toertocht doorloop je een aantal stappen:

  1. Heb je de toertocht die je wilt aanmelden al eens georganiseerd? Zoek deze tocht dan op in dit overzicht en kies voor 'verlengen'. Door je tocht te verlengen neem je de gegevens én niet onbelangrijk, de recensies van de vorige editie mee. Dat scheelt alvast wat werk.
  2. Organiseer je een nieuwe toertocht? Kies dan op deze pagina voor 'Nieuwe toertocht'.
  3. Je doorloopt vervolgens een aantal stappen met algemene gegevens, routes en afstanden en communicatie. Zorg dat je tijdens het aanmelden van een tocht tenminste de GPX. bestanden van de (concept)route bij de hand hebt.
  4. Optioneel kun je na het toevoegen van je tocht nog gebruik maken van verschillende extra's zoals:
  • Voorinschrijven: laat al je inschrijvingen makkelijk en eenvoudig verlopen via Fietssport.nl.
  • Scan & Go: laat deelnemers van je tocht eenvoudig van start gaan met een persoonlijke barcode.
  • Eenvoudig Vergunningen Aanvragen (EVA): maak gebruik van EVA en vraag eenvoudig vergunningen of toestemming aan bij de gemeenten en/of terreineigenaren waar je tocht langskomt.
Na het aanmelden van je tocht controleert toertochtcoördinator Caroline Lit de tocht. Zo kijken we of er geen routes overlappen, er geen toertochten op dezelfde dag en in dezelfde regio plaatsvinden. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan dit invloed hebben op de veiligheid van de tocht en vindt er vaak nog afstemming plaats. 

Nog geen lid van de NTFU?

Is jouw organisatie (vereniging, stichting of bedrijf) nog geen lid van de NTFU? Dan is het niet mogelijk om toertochten toe te voegen aan de kalender. Benieuwd wat het lidmaastschap van de NTFU inhoudt? 

Bekijk het lidmaatschap hier

Kosten

Het aanmelden van een toertocht op de kalender kost €25,-. Hiervoor wordt de tocht gepubliceerd in Fietssport Magazine en op de digitale kalender op Fietssport.nl. Daarnaast maak je uiteraard gratis gebruik van de inschrijfmodule, Scan & Go en de tool Eenvoudig Vergunningen Aanvragen. 

Vragen? We staan voor je klaar!

Wil je aan de slag met het toevoegen van je tocht aan de kalender en heb je vragen? We helpen je graag verder. 

Caroline Lit

Coördinator toertochten

Stel je vraag aan Caroline