Verzekeringen voor verenigingen

Verenigingen die lid zijn van de NTFU profiteren kosteloos van een breed verzekeringspakket. Meer dan 10 verzekeringen zijn standaard onderdeel van het lidmaatschap. Daarnaast is het mogelijk om additioneel een verzekering af te sluiten voor bestuursaansprakelijkheid. 

Verzekeringen voor de vereniging en het bestuur

Aansprakelijkheids- verzekering

De algemene aansprakelijkheidsverzekering van de NTFU is van toepassing op alle wielerevenementen en -activiteiten die door aangesloten verenigingen en organisatoren worden georganiseerd. 

Introducéverzekering

De introducéverzekering geeft je als vereniging  de mogelijkheid om potentiële leden verzekerd mee te laten fietsen met je vereniging. Meldt zich een potentieel nieuw lid bij jullie vereniging die een keer wil meefietsen tijdens jullie wekelijkse clubrit? Sluit voor hem of haar dan gratis de introducéverzekering af.

Vrijwilligersverzekering

Het organiseren van een toertocht of het aanleggen van een MTB-route kan niet zonder vrijwilligers. Via de NTFU zijn jullie vrijwilligers automatisch verzekerd voor een aantal zaken. Ook vrijwilligers die geen lid zijn van de NTFU zijn verzekerd.

Reisverzekering

Organiseert jullie vereniging een weekend mountainbiken in de Ardennen of klimmen in de Pyreneeën? Wat het ook wordt: leden die met jullie clubweekend of trainingsweek meegaan, zijn op reis standaard verzekerd, bijvoorbeeld voor medische kosten en reddings- en repatriëringskosten.

Bestuurders- aansprakelijkheidsverzekering

In sommige gevallen kunnen bestuurders op hun privévermogen worden aangesproken voor fouten en/of nalatigheden. De bestuursaansprakelijkheidsverzekering is de enige verzekering die niet standaard in het verzekeringspakket van de NTFU valt. 

Fietstrailerverzekering

Sommige verenigingen huren een fietstrailer of busje voor het vervoer van fietsen bij clubreisjes of activiteiten. Een goed idee, maar als je een ongeval krijgt met dit busje of de trailer, dan heb je met alle fietsen bij elkaar een flinke schadepost. Als NTFU-vereniging ben je in zo’n geval verzekerd.

Verzekeringen voor de leden van je vereniging

Fietsschadeverzekering

Niets zo vervelend als een val met je fiets. Dat begrijpen we. Daarom ben je als lid van de NTFU goed verzekerd tegen schade aan al je fietsen. De verzekering geldt tijdens clubritten, trainingen, toertochten en eigen ritten.

Lees meer >>

Ongevallenverzekering

NTFU-leden zijn standaard verzekerd voor blijvende invaliditeit en overlijden bij ongevallen op het moment dat ze deelnemen aan een NTFU-activiteit. Dit kan een toertocht, maar ook een clubrit of -weekend in het buitenland zijn. 

Lees meer >>

Verzekeringen voor het organiseren van toertochten

De algemene aansprakelijkheidsverzekering en de vrijwilligersverzekering van je vereniging zijn uiteraard ook van toepassing op de organisatie van je toertocht. Maar naast deze twee verzekeringen zijn er nog een aantal verzekeringen specifiek voor toertochten:

Stallingsverzekering

Als extra service richting deelnemers van je wielersportevenement kun je een bewaakte fietsenstalling inrichten. Op deze manier zijn deelnemers via de NTFU automatisch verzekerd mocht er alsnog een fiets worden gestolen.

Lees meer >>

Vermogensverzekering

Gaat jouw tocht over Duitse wegen? Bij het aanvragen van een vergunning in Duitsland worden er voorwaarden gesteld m.b.t. de verzekering van de deelnemers en vermogen. De NTFU heeft deze verzekering voor alle NTFU-organisatoren afgesloten.

Lees meer >>

Verzekeringen voor onderhoud van MTB-routes

Ondanks alle inspanningen om de kwaliteit- en veiligheidstandaard van de mountainbikeroutes zo hoog mogelijk te houden, kan er altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vrijwilligers van de trailcrew zijn automatisch verzekerd via de vrijwilligersverzekering. Daarnaast zijn NTFU-organisaties tijdens onderhoud op MTB-routes verzekerd tegen aansprakelijkheid. 

Lees meer over de aansprakelijkheidsverzekering trailcrews