Kenniscentrum

Toertochten

Doel, doelgroep en onderzoek

Een tocht is geen fluitje van een cent, er gaat veel werk in zitten en je hebt veel vrijwilligers nodig. Voordat je een nieuwe tocht gaat organiseren is het daarom belangrijk dat je nadenkt over het doel van de tocht. Ontdek hier hoe je dit aanpakt.

Lees meer

Het team

Een tocht organiseren kun je niet alleen: het op tijd betrekken van vrijwilligers is daarom erg belangrijk. Ontdek hier welk vrijwilligersfuncties er bij een toertocht allemaal zijn en hoe je vrijwilligers warm krijgt voor een taak.

Lees meer

Vergunningen

Een vergunning is voor een tocht niet altijd nodig, maar je moet je evenement wel altijd melden bij alle gemeentes waar jouw tocht doorheen gaat. Lees hier meer over hoe je een vergunnning aanvraagt.

Lees meer

Promotie

Wil je jouw toertocht promoten zodat jouw tocht bij een grote groep wielersporters onder de aandacht komt? Dat kan! We geven je 7 tips én laten je de mogelijkheden voor promotie bij de NTFU en Fietssport.nl zien.

Lees meer

Sponsoring

Sponsors werven kan een uitdagende klus zijn.  Het kan behoorlijk zoeken zijn naar de juiste match tussen een bedrijf en jullie tocht. Met de tips op deze pagina helpen we je een handje op weg.

Lees meer

De route en uitpijlen

Bij het uitpijlen van de route moet je rekening houden met een aantal zaken. Op deze pagina geven we je een aantal tips, zodat jouw route straks vlekkeloos is uitgepijld.

Lees meer

Veiligheid

Als deelnemer van een wielerevenement verwacht je dat er goed is nagedacht over de veiligheid. Ook voor jouw eigen evenement is het dus belangrijk dat je mogelijke risico’s in kaart brengt. Ontdek hier meer informatie over de veiligheid, verkeersregelaars, de medische veiligheid, weersomstandigheden en de helmplicht.

Lees meer

Start- en finishlocatie

Een soepele start zorgt bij deelnemers voor een fijn gevoel: er stonden geen rijen bij het inschrijfbureau, het was duidelijk waar ze konden parkeren en zaken stonden goed aangegeven waardoor je zó aan de tocht kon beginnen. Het lijkt simpel, maar dat is het zeker niet! Wij geven je een aantal tips hoe jij kunt zorgen voor een goed georganiseerde start-, pauze- en finishlocatie.

Lees meer

Afronding en evaluatie

Je evenement zit er op! Hopelijk was het een groot succes en kunnen jullie tevreden terugkijken. Toch komt er bij de afronding ook nog wel wat kijken: alles moet worden opgeruimd, het kasresultaat moet worden vastgesteld en je moet afrekenen met de kantine, standhouders en EHBO. Ook een evaluatie met alle vrijwilligers hoort bij het afronden.

Lees meer