Werken aan ledenbehoud en -werving met OldStars

Oudere fietsers die starten met wielrennen of leden van je vereniging die een jaartje ouder worden hebben meer kans op blessures en vallen omdat er niet altijd passend aanbod is. Om deze personen beter te kunnen bedienen en binden als vereniging, heeft de NTFU een samenwerking gestart met het Ouderenfonds. In het programma ‘Oldstars’ ga je met je vereniging aan de slag met deze oudere doelgroep. 

Oudere fietsers die starten met wielrennen of leden van je vereniging die een jaartje ouder worden hebben meer kans op blessures en vallen omdat er niet altijd passend aanbod is. Om deze personen beter te kunnen bedienen en binden als vereniging, heeft de NTFU een samenwerking gestart met het Ouderenfonds. In het programma ‘Oldstars’ ga je met je vereniging aan de slag met deze oudere doelgroep. 

Doelgroep

De doelgroep 65+ heeft andere behoeften dan de jongere groepen binnen je vereniging. Met het opstarten voor speciaal aanbod voor deze groep verzilver je twee kansen in één klap: oudere fietsers die starten met fietsen kunnen bij je vereniging terecht én leden die niet meer kunnen meekomen bij je huidige groepen blijven langer verbonden aan je vereniging. 

OldStars

OldStars is een initiatief van het Ouderenfonds en is een project dat loopt met meerdere sportbonden. OldStars staat voor veelzijdig bewegen, samen zijn, vitaliteit, gezelligheid en plezier. 80% procent van de deelnemers geeft daarom ook aan dat zij sociale contacten hebben overgehouden aan het programma en 60% geeft aan zich ook fitter te voelen dan voorheen! Met OldStars wielrennen kan iedereen meekomen door een aantal aanpassingen en passende trainingsvormen.

Het traject

Lijkt het je interessant om met deze doelgroep aan de slag te gaan? Samen met het Ouderenfonds loop je door een uitvoerig traject zodat je als vereniging alles goed voorbereidt hebt. Een traject ziet er stapsgewijs als volgt uit:

  1. Aanmelden: meld je vereniging aan voor het traject via de website van OldStars
  2. Intake: Na aanmelding volgt een intake met een medewerker van het Ouderenfonds. Hierin bespreek je de behoefte van de vereniging en ontvang je meer informatie over het concept OldStars.
  3. Plan van aanpak: Na de intake ga je als vereniging aan de slag met het plan van aanpak. Tijdens deze stap denk je na over een kartrekker en werkgroep binnen de vereniging, trainer(s) en stel je een begroting op. Daarnaast ga je samen met het Ouderenfonds op zoek naar de lokale verbinding met bijvoorbeeld de lokale zorg en het sportbedrijf.
  4. Randvoorwaarden: Na het opstellen van het plan van aanpak bespreek je deze met je contactpersoon bij het Ouderenfonds. Na goedkeuring adviseert het Ouderenfonds je over de verschillende subsidiemogelijkheden. 
  5. Trainers: Tegelijkertijd ga je als vereniging aan de slag met het scholen van je trainer(s). De training ‘Athletic Skills Model’ is een gratis aangeboden bijscholing voor een van de trainers. Daarnaast helpen we met een op-maat-gemaakt trainingsprogramma.
  6. Communicatie: Met behulp van de communicatiematerialen die je ontvangt, ga je aan de slag met het werven van deelnemers aan OldStars. 
  7. Kick-off: Om het OldStars project af te trappen wordt er altijd een kick-off georganiseerd. Na de kick-off ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met de doelgroep. 

Webinar OldStars op 16 november

Op woensdag 16 november om 19:00 uur organiseren we samen met het Ouderenfonds een webinar over OldStars. Tijdens deze webinar nemen we geïnteresseerde clubs mee in de kansen die OldStars kan bieden voor de vereniging. Wil je aansluiten bij de webinar? Schrijf je dan snel in via dit formulier

Wij staan voor je klaar

OldStars wielrennen is een nieuw initiatief en staat aan de start van een mooie tour. Heb je vragen over het programma? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar, neem contact met ons op via 0318 581 300 of via verenigingen@ntfu.nl.

Wil jij als vereniging meedoen of meer informatie ontvangen? Meld je aan via info@ouderenfonds.nl of volg het webinar OldStars wielrennen met Carlie van Teeckelenburgh (Ouderenfonds) op woensdag 16 november van 19.00 - 20.00.


 

Misschien ook interessant...