Overeenkomsten

Zorg dat je goede afspraken maakt met de terreineigenaar. Om je te helpen heeft de NTFU een modelovereenkomst ontwikkeld. Trailcrews en verenigingen die zijn aangesloten bij de NTFU, zijn bovendien automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid. In combinatie met de modelovereenkomst geeft de aansprakelijkheidsverzekering van de NTFU een goede dekking op een mogelijke aanspraak.

Basismodelovereenkomst

Download hier de basismodelovereenkomst dat de NTFU samen met een jurist opstelde. Het model bevat een aantal heldere afspraken en de aansprakelijkheid staan duidelijk beschreven.

Uitgebreide modelovereenkomst

Is je trailcrew actief bij een grote terreineigenaar, zoals Staatsbosbeheer? Gebruik dan dit uitgebreide modelovereenkomst. Dit contract is geschikt voor grote terreinbeherende organisaties, die meer eisen stellen aan de afspraken omtrent aanleg en onderhoud.

Juridische check

Heb je een overeenkomst opgesteld met de terreineigenaar en wil je er zeker van zijn dat alles klopt? Laat dan je overeenkomst checken door een jurist. De NTFU helpt je hierbij. De juridische check geldt voor trailcrews die aangesloten zijn bij de NTFU.

Lees meer

Veelgestelde vragen: de overeenkomst

Geen veel-gestelde vragen gevonden.

Meer weten?

Heb je vragen over de modeovereenkomsten of wil je meer weten over de kleine lettertjes van een mountainbikeroute? Troy Corsen van de NTFU helpt je graag op weg.

Team Belangenbehartiging

Belangenbehartiger MTB

Mail Team