Eenvoudig vergunningen aanvragen

De noodzaak om toestemming en/of vergunningen aan te vragen bij de organisatie van een toertocht wordt steeds groter. Aanvraagprocessen van vergunningen zijn echter niet altijd duidelijk en eenduidig en kunnen zelfs erg omslachtig zijn. Met de tool 'Eenvoudig Vergunningen Aanvragem (EVA) biedt de NTFU een handige tool om je te helpen in dit proces. EVA geeft je de contactgegevens van alle gemeenten, provincies en/of landeigenaren in één handig overzicht. Via het bijbehorende formulier maak je aansluitend een eerste melding.

Aan de slag met EVA

Je kent het vast wel: je organiseert een toertocht door een prachtige omgeving, maar moet bij elke gemeente, provincie en/of landeigenaar een vergunning aanvragen, of op z’n minst toestemming. En dat elk jaar opnieuw. Bovendien werkt elke gemeente, provincie of landeigenaar met eigen protocollen en formulieren voor vergunningen. Vind jij dit ook een vervelende klus? Dan ben je niet de enige. Dat is precies de reden dat de NTFU veel energie steekt in het eenvoudiger maken van het aanvragen van vergunningen.

Hoe werkt EVA

Je gebruikt EVA via 'Mijn tochten'. In de handleiding lees je meer over de stappen die je doorloopt om 'EVA' optimaal te gebruiken.

Je vult de gegevens en de routes van je tocht in. Vervolgens haalt de database van EVA de contactgegevens van de gemeenten op waar jouw tocht doorheen loopt. Dit kan even duren. Houd rekening met zo’n 1,5 uur. We werken eraan om deze wachttijd te verkorten. 

EVA brengt ook (bijna) alle gebieden en bijbehorende terreineigenaren voor je in kaart. Dit zijn de gebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en de provinciale landschappen, op Noord-Holland, Zeeland en Drenthe na. Ook krijg je een overzicht van alle wegbeheerders op basis het van nationaal wegenbestand.

Vervolgens meld je met het meldingsformulier je tocht aan bij alle desbetreffende gemeenten. Het meldingsformulier bevat de informatie die de meeste gemeenten vragen. Let op: elke gemeente bepaalt echter zelf of er aanvullende informatie nodig is.

Vragen over EVA? We staan voor je klaar!

Heb je vragen over Eenvoudig Vergunningen Aanvragen (EVA)? Neem contact op met Jos van Schijndel. 

Jos van Schijndel

Medewerker verenigingsondersteuning

Stel je vraag aan Jos

Contactpersonen EVA aanpassen

Merk je dat gegevens van contactpersonen bij gemeenten of natuurorganisaties incompleet zijn of niet (meer) kloppen? Zijn er ontbrekende gegevens bij jullie bekend? Meld dit dan bij ons via onderstaand formulier. 

*
*
*