Snel van start met Scan& Go

Wil je dat deelnemers snel van start kunnen tijdens jouw tocht? Maak dan gebruik van Scan & Go! Dankzij dit scanprogramma én het voorinschrijven hoef jij aan de inschrijftafel nog maar één ding te doen: scannen. Makkelijk voor jou en fijn voor de deelnemers!

Over Scan & Go

Scan & Go is een programma speciaal ontwikkeld voor NTFU toertochten. Met Scan & Go kun je deelnemers van je toertocht snel van start laten gaan en voorkom je lange rijen bij de inschrijftafel. Het programma werkt op twee manieren:

 • Via de mobiele telefoon: open Scan & Go via de browser en scan snel en eenvoudig deelnemers van je tocht via de camera van de telefoon. Door de mogelijkheid om met de mobiele telefoon te scannen kun je snel en eenvoudig opschalen in vrijwilligers die helpen met het scannen. 
 • Via de computer: naast scannen met de mobiele telefoon, is het ook mogelijk om te scannen via de computer. Je hebt hier wel een 'handscanner' voor nodig. We raden het tevens aan om de computer aan de sluiten op het internet of een 4G hotspot. 

De mogelijkheden van Scan & Go

We zetten de verschillende mogelijkheden van inschrijven even voor je op een rij:

 • Scan & Go met voorinschrijven: een deelnemer schrijft zich vooraf in en betaalt met iDeal. Aan de inschrijftafel scan je de barcode van de deelnemer (de ledenpas van NTFU-leden en de print met barcode van niet-leden) en kan de deelnemer van start. Benodigde tijd bij de inschrijftafel: ½ minuut.
 • Scan & Go zonder voorinschrijven: een deelnemer komt met zijn barcode aan de inschrijftafel. Je scant de barcode en de deelnemer betaalt vervolgens aan de inschrijftafel. Benodigde tijd bij de inschrijftafel: 2 minuten.
 • Deelnemerskaart: een deelnemer heeft zich niet vooraf ingeschreven. De deelnemer vult een deelnemerskaart in en betaalt aan de inschrijftafel. NTFU-leden krijgen op vertoon van hun ledenpas korting. Deelnemerskaarten zijn hier te bestellen. Benodigde tijd bij de inschrijftafel: 5 minuten. 

Scan & Go met voorinschrijven

Scan & Go werkt het beste in combinatie met voorinschrijven. De voordelen van Scan & Go en voorinschrijven zijn: 

 • Deelnemers gaan snel van start.
 • Je hebt geen deelnemerskaarten meer nodig.
 • Dankzij het voorinschrijven heb je de gegevens van deelnemers, zodat je een e-mail kunt sturen met belangrijke informatie over je tocht. Ook zie je wie er daadwerkelijk gestart is.
 • NTFU-leden laten hun persoonlijke barcode scannen, hun gegevens zie je na de tocht onder ‘Mijn Tochten’ op deze website.
Aan de slag met voorinschrijven? Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Wie kunnen gescand worden?

 • NTFU-leden met hun persoonlijke barcode. De barcode staat in de Fietssport-app, op de persoonlijke pagina op Fietssport.nl en op de ledenpas.
 • Iedereen die zich heeft vooringeschreven en de print met barcode meeneemt.

Wat kost Scan & Go?

Het gebruik van Scan & Go kost je niets, als je scant met een mobiele telefoon of tablet. Scan & Go is namelijk als handige webapplicatie beschikbaar. Hierdoor kun je met de camera op je mobiel of tablet scannen. Scanengo.nl werkt ook op een laptop of pc, waarbij je met een handscanner de startbewijzen scant. Deze kun je voor € 80,- (winkelprijs € 120,-) via de NTFU webshop bestellen. Maak je gebruik van Scan & Go in combinatie met voorinschrijven, dan betaal je € 0,25 transactiekosten per deelnemer aan iDEAL. dit betekent dat als jouw tocht € 5,- kost, jij € 4,75 ontvangt.

Aan de slag met Scan & Go

Scan & Go is te gebruiken als handige webapplicatie. De webapplicatie is makkelijk te bereiken via een telefoon, maar ook via een laptop. Om aan de slag te gaan met Scan & Go dien je de volgende stappen te doorlopen:

 1. Zorg dat je tocht aangemeld is op de Fietssport Toertochtkalender, je doet dit via ntfu.nl/tochtorganisatoren
 2. Zoek op www.ntfu.nl/tochtorganisatoren naar de betreffende tocht. 
 3. Klink rechts van de tocht op de blauwe knop met het 'plusje'.
 4. Er opent zich een menu met een aantal opties, kies hier voor de knop 'Instellingen voorinschrijvingen'.
 5. Zorg dat de optie 'Scan & Go' op 'Ja' staat.
 6. Je tocht verschijnt vervolgens in het overzicht op de webapplicatie Scanengo.nl. Vanuit de webapplicatie dien je tijdens de tocht de deelnemers te scannen. 
   
Raadpleeg de handleiding Scan & Go voor een volledig stappenplan en uitgebreide uitleg over het instellen van én werken met Scan & Go. 

Meer weten?

Heb je vragen over Scan en Go? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar. 

Team verenigingsondersteuning

Team verenigingsondersteuning

Stel je vraag