Vergunningenservice

Heeft jouw organisatie moeite met het aanvragen van vergunningen of toestemming van terreineigenaren? Dan kun je vanaf april 2024 terecht bij de Vergunningenservice van de NTFU en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN).Het organiseren van toertochten wordt steeds complexer en duurder. Dat geldt voor het aanvragen van vergunningen bij gemeenten en provincies, toestemming van terreinbeheerders, natuurtoetsen, stikstofberekeningen, het opstellen en uitvoeren van een calamiteitenplan.

Voor wielerverenigingen en tochtorganisaties – die grotendeels uit vrijwilligers bestaan – brengt dat veel werk en soms ook financiële zorgen met zich mee. Naast een landelijke lobby (die vaak een lange adem behoeft), wil de NTFU toertochtorganisatoren op korte termijn helpen met het bureaucratische proces. Daarom bundelden we de krachten met de KWbN, die tegen dezelfde uitdagingen aanloopt. Samen introduceerden we begin april de Vergunningenservice.
 

Wat doet de Vergunningenservice?

Begin april startte Natasha Wijgerse als projectmedewerker van de gezamenlijke Vergunningenservice van NTFU en KWbN. Met haar ruime ervaring en kennis kijkt zij ernaar uit om fiets- en wandelorganisaties te helpen bij het aanvragen van vergunningen en toestemming. Daarnaast zal zij overleggen met terreinbeheerders en gemeenten. Ook gaat zij organisaties ondersteunen met kennis, opleiding en tools die het aanvragen vergemakkelijken, zodat zij in staat zijn om de aanvraag en lobby in de toekomst zelf te doen.
 

Waarvoor schakel je de Vergunningenservice in?

Natasha Wijgerse helpt je graag met advies en waar nodig met concrete acties. Je kunt bij haar terecht met bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • In het formulier om een vergunning of toestemming aan te vragen, staan vragen die ik niet begrijp of waarvan ik niet weet wat ik in moet vullen.
  • Ik krijg geen toestemming voor mijn tocht, maar ben het niet eens met de reden waarom niet.
  • De kosten die aan mij berekend worden, kloppen volgens mij niet maar ik vind daarover geen gehoor bij de vergunning- of toestemmingverlenende partij.
  • Ik moet een stikstofberekening uitvoeren, maar heb geen idee hoe ik dat moet doen.

Neem contact op met de Vergunningenservice

Loop je vast bij het aanvragen van een vergunning of toestemming? Neem dan contact op met Natasha Wijgerse. Zij kan je met advies en waar nodig met concrete acties verder helpen.

Natasha Wijgerse

Vergunningenservice

Mail Natasha