5x tips voor het opstellen van gedragsregels op je club

De manier waarop je leden zich gedragen binnen de vereniging, ligt vaak in de lijn van de cultuur van de club. De regels zijn vaak ongeschreven. Toch kan het heel nuttig zijn om deze gedragsregels op papier te zetten en er met je leden over te praten.

De manier waarop je leden zich gedragen binnen de vereniging, ligt vaak in de lijn van de cultuur van de club. De regels zijn vaak ongeschreven. Toch kan het heel nuttig zijn om deze gedragsregels op papier te zetten en er met je leden over te praten.

  1. Betrek de leden bij het opstellen van de regels. Zo hoor je wat zij belangrijk vinden én weet je dat ze achter de regels staan. Door ze samen op te stellen, is het bovendien ook makkelijker om elkaar er op aan te spreken.
  2. Het opstellen van regels hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt dit bijvoorbeeld koppelen aan een andere activiteit, zoals de algemene ledenvergadering of een fietsweekend.
  3. Het opstellen van gedragsregels kan op een leuke manier. Zo kun je er in kleine groepjes aan werken, maar verzin gerust andere leuke vormen.
  4. Alleen gedragsregels op papier werkt niet. Vermeld ze op je site, in je nieuwsbrief en laat het elk jaar weer terugkomen op je ledenvergadering. Heb je een clubhuis? Hang de regels daar op een duidelijke plek op.
  5. Nieuwe leden? Neem altijd met hen de gedragsregels door. Zo is iedereen op de hoogte wat bij jullie de afspraken zijn op de club.

Tot slot: gedragsregels hoef je niet alleen op te stellen als sportiviteit en respect een probleem is. Het is ook een positieve versterking van het clubgevoel én geeft de club een positieve uitstraling naar potentiele leden en sponsoren.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over sportief gedrag binnen jouw club? Neem dan contact met ons op via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581308. We helpen jouw vereniging graag op weg.

Misschien ook interessant...

NTFU

Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023

Ondanks hoge inflatiecijfers gaan NTFU-leden in 2023 niet meer betalen voor hun fietsschadeverzekering, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend. 

4 tips voor een goede fietsenstalling

Organiseer je binnenkort een tocht? Sinds dit jaar zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

NTFU roept gemeenten op loketten te openen

De NTFU, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en NOC*NSF roepen gemeentebesturen op de loketten te openen, het gesprek met organisatoren aan te gaan en toertochten weer mogelijk te maken. Dat naar aanleiding van signalen dat het organisatoren niet altijd lukt toestemming van de gemeente te krijgen. Om zoveel als mogelijk gemeenten te bereiken, verspreidt Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) de oproep onder alle gemeenten.

Heet nieuwe leden welkom met de actie Welkom op de Club!

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In maart en april kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?