Vaardigheden van gravelbikers

De NTFU moedigt veilig en verantwoord gravelbiken aan via de regels van de Gravel Code, maar helpt gravelbikers ook om beter te worden op de fiets. We besteden aandacht aan de basistechnieken bij onze Start2Bike-trainingen en leiden instructeurs op.

Start2Bike

Start2Bike is een trainingscursus van de NTFU voor beginnende gravelbikers en voor iedereen die zijn of haar techniek wil verbeteren. In vier trainingen leren de deelnemers alles over remmen, schakelen, bochten, rijden over onverharde paden, obstakels nemen en meer. Lokale fietsclubs en fietsenzaken helpen gravelbikers om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat fietsers na afloop van Start2Bike meer techniek beheersen en hun gravelbike beter onder controle hebben, gaan ze beter voorbereid op pad. Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 14.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Aan de slag met Start2Bike?

Wil je als vereniging of als fietsenzaak aan de slag met Start2Bike? Meld je dan aan als startlocatie.

Meer over Start2Bike

Kleurcodes

Steeds meer mountainbikeroutes hebben een kleurcode. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleur helpt een route te kiezen die past bij je vaardigheden. Gravelbikers kunnen de groene route rijden.

Lees meer