Kenniscentrum

Jeugd

De jeugd aan het wielrenner en mountainbiken krijgen is natuurlijk erg leuk, bovendien geeft het een jonge en frisse sfeer aan je vereniging. Ben jij hier ook mee bezig? Wellicht heb je dan iets aan deze tips.

Lees meer

Beleid

Minder lange bestuursvergaderingen en meer betrokken vrijwilligers, spreekt dat je aan? Denk dan eens na over de toekomst van jullie club! Wat is jullie stip op de horizon en welke speerpunten horen daarbij? Ontdek hier hoe je dit kunt aanpakken.

Lees meer

Ledenwerving en -behoud

Je wilt graag je ledental op peil houden. Dan kun je denken aan ledenwerving als oplossing. Anderzijds, clubs die niet in staat zijn leden te behouden, kunnen ook zelf veel doen om leden te behouden. Ontdek het hier!

Lees meer

Ledenzaken

Een gezonde clubcultuur staat of valt met de inzet van de leden. Maar het zijn de bestuurders en trainers van wie gevraagd wordt het gedrag van hun leden positief te beïnvloeden. Hoe pak je dat aan? Je vindt hier tips voor een positieve clubcultuur.

Lees meer

MTB-routes

Nederland telt ruim 330.000 mountainbikers, meer dan 180 officiële MTB-routes en ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan deze routes werken. De NTFU behartigt de belangen van mountainbikers en helpt je graag op weg als het gaat om routes aanleggen, onderhouden of andere vragen rondom mountainbiken.

Lees meer

Toertochten

Bij de organisatie van een toertocht komt veel kijken: je moet deelnemers werven, de route uitstippelen, vergunningen aanvragen, vrijwilligers indelen en ga zo maar door. Om je een stukje op weg te helpen vind je hier allerlei tips en informatie over het organiseren van jullie tocht.

Lees meer

Veilig fietsen

Vaak wordt veiligheid gezien als een vervelend, zwaar thema. Een ‘ver-van-m’n-bed-show’. Maar dat hoeft het niet te zijn! Iedere wielrenner heeft tenslotte met veiligheid te maken. Maak het thema dus in ieder geval concreter door er over in gesprek te gaan met je leden. Ontdek hier welke thema's je in zo'n gesprek kunt aanstippen.

Lees meer

Vrijwilligers

Het werven van vrijwilligers wordt soms als lastig gezien. Maar als je in beeld hebt waar leden goed in zijn en voor welke taak je ze kunt enthousiasmeren, wordt het werven van vrijwilligers een stuk eenvoudiger. Ontdek 't hier!

Lees meer