Eenvoudig clubritten plannen met Cyql

Samen fietsen is leuker: de app Cyql maakt het makkelijker om gezamenlijke ritten te plannen en te delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op één centrale en overzichtelijke plek. De NTFU maakt het mogelijk dat alle aangesloten verenigingen gratis gebruik kunnen maken van de app! 

Ritten plannen

De app Cyql maakt samen fietsen makkelijker. In een Whatsapp-groep gaan lang niet alle berichten over de aankomende groepsrit. Belangrijke informatie en wijzigingen zie je zo makkelijk over het hoofd. Via Cyql heb je alle informatie over de gezamenlijke rit, zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, duur, snelheid en tussenstops, onder één knop. Daarnaast is het laagdrempeliger om eens samen te fietsen met clubgenoten die je nog niet zo goed kent, gezellig toch!

Zelf ritten plannen

Ieder lid kan een rit aanmaken met Cyql. De rit heeft een beoogde duur en snelheid. Andere leden ontvangen notificaties als deze rit voldoet aan hun wensen. Verenigingen kunnen de bekende clubritten uiteraard ook toevoegen! 

Zo werkt Cyql


De voordelen van Cyql

Wat zijn de voordelen van Cyql voor jouw club? We geven 6 redenen om met Cyql aan de slag te gaan:

1. Meer samen fietsen

Een van de belangrijkste voordelen van Cyql? Het is gewoon heel eenvoudig om samen een rit te plannen! Clubs kunnen de wekelijkse clubritten in reeksen vooruit plannen via Cyql. Leden kunnen op eigen initiatief hun individuele ritten inplannen en clubgenoten uitnodigen. Alle informatie over de rit zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, GPX, duur, snelheid en tussenstops vind je centraal onder één knop. Handig toch! 

2. Stroomlijn de communicatie

Wat is er vervelender dan wanneer de aanvangstijd van een rit is gewijzigd en jij dit niet wist? Dat is met Cyql verleden tijd. Leden die zijn aangemeld voor een rit, worden via een pushmelding op de hoogte gehouden van wijzigingen. Elke rit heeft daarnaast een eigen chatfunctie, zodat eventuele details nog afgestemd kunnen worden met alle aanwezigen. 

Ook voor de club is het handig om alle leden in één centrale app te hebben. Zo is het eenvoudig om clubnieuws of evenementen onder de aandacht te brengen via Cyql. 

3. Voor ieder wat wils

Leden geven in hun profiel aan wat hun voorkeuren zijn als het aankomt op bijvoorbeeld afstand en snelheid van een rit. Alleen van de ritten die voldoen aan deze voorwaarden ontvangen zij een melding. Ritten zijn dus beter afgestemd op iemand zijn/haar behoeften! Resultaat? Meer plezier en veiligheid!

4. Meer verbinding

Omdat leden hun eigen ritten ook kunnen openstellen voor clubgenoten, fiets je eerder samen met clubgenoten die je wellicht nog niet zo goed kent. Zo leer je weer nieuwe clubgenoten kennen, mooi voor de verbinding en het clubgevoel!

5. Ontzorgt het bestuur

Leden regelen de informatievoorziening, afstemming en communicatie rondom (club)ritten steeds meer zelf. Het bestuur hoef zich dus minder met details bezig te houden en bespaart zo kostbare tijd. 

6. Eigen marktplaats 

Naast de functionaliteiten van het inplannen van ritten, het delen van nieuws of andere activiteiten, is het ook mogelijk om fietsen, onderdelen of accessoires te koop aan te bieden via de ‘vraag en aanbod’ pagina. Ben je naarstig op zoek naar een bepaald onderdeel? Dan kun je ook een ‘gezocht’ item toevoegen. Extra waardevol in een periode waarin veel onderdelen en fietsen moeilijk leverbaar zijn!

 

Aan de slag voor je vereniging

Wil je met je vereniging starten met het gebruik van dw Cyql app? NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de Cyql-app. Het bestuur van de vereniging kan de vereniging aanmelden voor een verenigingsaccount via Cyql.app/aanmelden.

Van start

De vereniging krijgt toegang tot het eigen Cyql dashboard, de beheerderspagina van jouw vereniging. Hier vind je onder andere informatie over de instellingen van jouw club, de geplande ritten, statistieken van gebruikers, de nieuwsmodule en de ‘vraag en aanbod’-pagina. Voordat je leden uitnodigt, is het verstandig je verenigingspagina goed in te richten. Dat kan eenvoudig door de stappen uit de handleiding te volgen. 

 

Nodig je leden uit

Heb je de huisstijl van jouw club in Cyql aangepast? Heb je de eerste reeksen clubritten toegevoegd? Dan is het tijd om je leden uit te nodigen. In het dashboard (onder instellingen > algemeen) vind je de activatiecode voor jouw club. De activatiecode (of QR-code) hebben leden nodig om zich in de Cyql-app aan te melden bij jouw club. Je kunt ook leden ook direct een uitnodiging sturen om zich aan te sluiten bij jouw vereniging in Cyql. Let bij de communicatie richting je leden in ieder geval op de volgende punten:

  • De voordelen van Cyql: Zijn de leden al bekend met Cyql? Het kan verstandig zijn een toelichting te geven op Cyql en de voordelen ervan. Zo zorg je dat direct zoveel mogelijk leden zich aanmelden. Je kunt deze video hier eventueel voor inzetten. 
  • Downloaden: Laat leden weten waar ze de Cyql-app kunnen downloaden. Stuur bijvoorbeeld linkjes mee naar de Google Play en de iOS App Store:
    • Download voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.cyql.app
    • Download voor Apple: https://apps.apple.com/us/app/cyql/id1552276793
  • Activatiecode: Zonder de activatiecode kunnen leden zich niet aanmelden bij jouw club in Cyql. Vergeet deze dus niet mee te sturen. Na het aanmelden ontvangt de clubbeheerder een bericht in het dashboard en moet hij/zij het lid toelaten.  
  • Uitleg: Om leden meer uitleg te geven over hoe de app werkt, kun je deze video gebruiken. In de video wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de app werkt. 

Download de Cyql app

Aan de slag met de Cyql? Download de app dan via de App- of Play Store.

 

Vragen?

Heb je na het lezen van de handleiding en veelgestelde vragen nog vragen? Neem contact op met de Cyql helpdesk voor technische vragen. Heb je vragen over hoe je Cyql kunt inzetten binnen je vereniging? Neem dan contact op met Jos van Schijndel. 

Jos van Schijndel

Coördinator verenigingsondersteuning

Stuur een e-mail naar Jos