Onze diensten

Zonder wielerverenigingen, tochtorganisatoren en trailcrews géén clubritten, toffe toertochten én mooie mountainbikeroutes. Daarom ondersteunt de NTFU hen, zodat wielrenners, mountainbikers en gravelbikers kunnen blijven fietsen, nu en in de toekomst. We leggen je graag uit waar je vereniging, tocht of trailcrew precies bij ons op kan rekenen.

Diensten voor verenigingen

De NTFU heeft een breed pakket aan producten en diensten voor verenigingen. Deze producten en diensten zijn standaard onderdeel van het verenigingslidmaatschap van de NTFU. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Hieronder lichten we enkele diensten uit. 

Diensten voor toertochten

Jaarlijkse vinden er meer dan 1000 toertochten plaats in Nederland, het grootste deel staat op de toertochtenkalender van de NTFU/Fietssport. Om organisatoren te ondersteunen biedt de NTFU verschillende tools aan die het organiseren van een tocht makkelijker maken. 

Inschrijfsysteem

Via het inschrijfsysteem van de NTFU laat je deelnemers van je toertocht eenvoudig digitaal inschrijven én betalen.

Lees meer >>

Scan & Go

Laat deelnemers van je tocht snel van start gaan met Scan & Go. 

Lees meer >>

Eenvoudig Vergunningen Aanvragen

Gebruik de tool 'EVA' om snel melding te maken van je toertocht bij gemeenten en terreineigenaren.

Lees meer >>

Startbogen en beachflags

Kleed je toertocht gratis aan met een startboog, beachflags of andere aankleding.

Lees meer >>

Diensten voor trailcrews

In Nederland zorgen mountainbikers zelf voor hun routes. Om precies te zijn zo’n 2.750 vrijwilligers die samen meer 105.500 uur per jaar aan de routes werken. De NTFU ondersteunt je trailcrew graag met handige diensten om de aanleg, het onderhoud en het beheer van je routes makkelijker én professioneler te maken.

Classificatie

Voor mountainbikeroutes in Nederland rolt de NTFU het kleurcodesysteem uit. Net als op de skipistes, geeft een kleur aan hoe moeilijk de mountainbikeroute is: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk). Door een route te laten classiferen, wordt het moeilijkheidsniveau bepaald. De NTFU schakelt een inspecteur in, die jullie route inspecteert en vervolgens 'classificeert'. Zijn of haar classificatie is een advies voor de moeilijkheidsgraad. Vervolgens kent de NTFU de geadviseerde classificatie toe en stuurt de bebording voor de juiste kleurcodes aan jullie toe. 

Lees meer

C-Tip

C-Tip is een beheersysteem voor recreatieve routes. Met C-Tip registreer je het onderhoud aan je route en beheer je je mountainbikeroutes in de Routedatabank. 
 

Lees meer >>

Trailfund

Het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geeft je een financieel duwtje in de rug bij de aanleg, het onderhoud en verbetering van je mountainbikeroute.

Lees meer >>

Juridische check

Heb je een onderhoudscontract met de terreineigenaar en wil je er zeker van zijn dat juridisch alles klopt? Laat dan je contract via de NTFU checken.

Lees meer >>

Ondersteuning

Elke trailcrew heeft zijn eigen kansen en uitdagingen. Van toffe plannen tot rechtszaken aan toe. Je kunt altijd bij de NTFU aankloppen voor  ondersteuning.

Lees meer >>

Inspectieformulier

Door  je routes te inspecteren, signaleer je veranderingen en kun je maatregelen treffen. Je gebruikt hiervoor een inspectieformulier.

Lees meer >>

Opleidingen

Veiligheid staat bij de NTFU hoog in het vaandel. Samen met wegkapiteins, MTB-begeleiders en instructeurs zorgen we voor meer plezier en veiligheid bij fietsgroepen en verenigingen. 

Verzekeringen

De NTFU biedt een collectief verzekeringspakket aan voor alle lidorganisaties en leden. Benieuwd welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn?