Opleidingen voor bestuursleden

Het leiden van een vereniging of het organiseren van een toertocht is een eervolle, maar tegelijk ook omvangrijke taak. De NTFU geeft daarom bestuursleden van verenigingen en evenementenorganisatoren de mogelijkheid zich te ontwikkelen. We bieden je het juiste gereedschap aan om je vereniging of toertocht nog beter te organiseren.

Workshops

Via de NTFU kun je regelmatig (gratis) workshops en opleidingen volgen. Deze geven we online of organiseren we op locatie, door het hele land. Zodat jij meer leert over bepaalde thema’s en kennis kunt uitwisselen met andere bestuursleden van wielerverenigingen of tochtorganisatoren.

Workshops en bijscholingen via het Sportakkoord

Wist je dat er via het Nationaal Sportakkoord veel mogelijkheden zijn om gratis opleidingen te volgen als bestuurslid? De NTFU helpt je graag verder om een passende opleiding of workshop te vinden. 

Lees meer

Een warm welkom op de club

Heeft je vereniging een grote uitstroom van leden of blijft de toestroom van nieuwe leden uit? Of wil je aan de slag met nieuwe doelgroepen? Speciaal voor NTFU verenigingen ontwikkelden we de online cursus ‘Een warm welkom op de club’ waarbij je aan de slag gaat met deze onderwerpen. Na het afronden van de online training heb je een kant en klaar plan om aan de slag te gaan met ledenwerving- en behoud binnen je eigen vereniging. 

Tijdens de e-learning ga je heel praktisch te werk. Na een korte introductie en theoretische achtergrond, ga je direct aan de slag met een concreet plan voor jouw vereniging. Dit doe je op basis van drie thema’s:

  • Doelgroepen en aanbod
  • Communicatie
  • Randvoorwaarden

Per thema maak je opdrachten. Deze opdrachten samen vormen het plan voor ledenwerving- en behoud waarmee je aan de slag kunt bij jouw vereniging.

Je kan op elk gewenst moment starten met de e-learning en deze op eigen tempo volgen. Voor het doorlopen van alle lessen staat ongeveer 5 tot 10 uur, maar dit is uiteraard per persoon verschillend. We raden deelnemers aan om in ieder geval wekelijks tijd in te plannen om met de training aan de slag te gaan. Daarnaast raden we aan om ook andere vrijwilligers of bestuursleden uit de vereniging te betrekken, zo creëer je meteen draagvlak voor het plan binnen de vereniging.  

Klik hier om je in te schrijven voor de e-learning.

Na inschrijving ontvang je een mail van NTFU opleidingen (no-reply@flowsparks.nl) om toegang te krijgen tot de online leeromgeving. Deze mail kan soms in de ongewenste mail terechtkomen. 

Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar

Heb je vragen over de e-learning of kom je er niet helemaal uit? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar. Neem contact op met Caroline, Imco of Luuk. 

Team verenigingsondersteuning

Team verenigingsondersteuning

Stel je vraag