Het NTFU verenigingsfonds

De NTFU stelt jaarlijks €20.000 beschikbaar voor verenigingen die aan de slag willen met het opzetten of verbeteren van (structureel) aanbod van de vereniging. Om jouw vereniging een steuntje in de rug te geven is het mogelijk om per jaar maximaal €1.000,- aan te vragen. Wil je het jaar erop weer een nieuwe aanvraag doen? Dat mag, maar dan moet dit voor iets heel nieuws zijn of het moet een duidelijk vervolg of verbeterslag zijn op je eerdere aanvraag. 

Aan de slag met het aanbod van je vereniging

Het verenigingsfonds is bedoeld om onze verenigingen te helpen bij het structureel opzetten en/of verbeteren van haar aanbod. 

Voorbeelden waarvoor je het verenigingsfonds kunt aanvragen:

  • Leenfietsen | Het aanschaffen van leenfietsen om potentiële leden of jeugdleden laagdrempelig kennis te laten maken met jouw vereniging. Richt je bijvoorbeeld op een speciale doelgroep zoals jeugd, vrouwen of mensen met een laag inkomen. Zorg dat er een structureel plan ligt onder je aanvraag, zodat je op lange termijn voordeel hebt van je aanvraag. 
  • Promotie toertochten | Vergroot de naamsbekendheid van jouw toertocht door het aanschaffen van bijvoorbeeld beachflags of het maken van video materiaal tijdens jouw toertocht. Zorg dat het materiaal meerdere jaren inzetbaar is, zodat je als vereniging structureel profijt hebt van de investering. 
  • Ledenwerving- en behoud | Houd ledenwerfacties door bijvoorbeeld het organiseren van een activiteit en laat potentiële leden kennismaken met jouw vereniging. Of ontwikkel nieuw aanbod afgestemd op jouw doelgroep om jouw leden langer aan je vereniging te kunnen binden. 

Wanneer kun je een aanvraag indienen?

De NTFU stelt jaarlijks € 20.000 beschikbaar voor verenigingen om een aanvraag te doen. Het hele jaar door beoordelen wij de binnengekomen aanvragen en bekijken we welke aanvragen wij (gedeeltelijk) uitkeren. Je ontvangt uiterlijk na twee weken een reactie op je aanvraag.

Wie kan een aanvraag indienen?

Bij de NTFU aangesloten verenigingen die een structureel plan hebben, kunnen een aanvraag indienen. Per jaar mag er één plan ingediend worden. De aanvrager heeft toestemming van zijn/haar verenigingsbestuur om de aanvraag in te dienen.

Aanvraagvoorwaarden verenigingsfonds

Om als vereniging in aanmerking te komen, moet je aan een aantal aanvraagvoorwaarden voldoen: 
  • Het plan moet een structurele bijdrage leveren aan jouw vereniging en moet goed onderbouwd zijn.
  • Achteraf verschaf je duidelijkheid in de behaalde resultaten en stuur je de facturen voor de gemaakte kosten naar de NTFU. 
  • Wanneer je in een opvolgend jaar opnieuw een aanvraag doet, moet dit voor iets heel nieuws zijn of moet het een duidelijk vervolg of verbeterslag zijn op je eerdere aanvraag. 
Heeft jouw vereniging een goed idee? Check de actuele voorwaarden en bekijk of jouw vereniging in aanmerking komt voor een bijdrage uit ons verenigingsfonds.

Vragen? We helpen je graag verder!

Heb je vragen over het NTFU verenigingsfonds? Of kun je hulp gebruiken bij je aanvraag? We helpen je graag verder. 

Caroline Lit

Medewerker Verenigingsondersteuning

Stuur een e-mail

Vraag het Verenigingsfonds aan

Dien via het onderstaande formulier je aanvraag in voor het NTFU verenigingsfonds. 

*
*
1000 tekens over
1000 tekens over
1000 tekens over
1000 tekens over