NTFU op sportboot bij Canal Parade 2022

Samen met nog 12 andere sportbonden, NOC*NSF, Sport Pride Foundation en de Nederlandse Loterij voer de NTFU met de sportboot mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Daarmee gaf de Nederlandse sport uiting aan onze gezamenlijke opvatting dat iedereen moet kunnen sporten op basis van gelijkwaardigheid.

Samen met 12 andere sportbonden, NOC*NSF, Sport Pride Foundation en de Nederlandse Loterij heeft de NTFU tijdens de Canal Parade in Amsterdam meegevaren met met de sportboot. Daarmee gaf de Nederlandse sport uiting aan onze gezamenlijke opvatting dat iedereen moet kunnen sporten op basis van gelijkwaardigheid.

De liefde voor de wielersport is wat wielrenners, mountainbikers en gravelbikers verbindt. Iedereen kan en mag meedoen aan de wielersport en moet zich bovenal zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen voelen, zonder opgelegde norm van buitenaf. En dat geldt niet alleen voor de wielersport, maar voor alle sporten in Nederland. Door mee te varen tijdens de Canal Parade wilden we - samen met de andere sportbonden - laten zien dat iedereen welkom is in de sport.

Op de boot waren (ex)-topsporters, bestuurders, bondsmedewerkers en verenigingsmensen aanwezig. Zo stond de NTFU er samen met de KNRB, NHV, Atletiekunie, KNZB, KNVB, KNLTB, Nevobo, NTFU, KNHB, NBF, NOB, Sportvisserij Nederland, de Skateboard Federatie en NOC*NSF.

Sport is voor iedereen

Centraal thema op de sportboot was 'Sport is voor iedereen' met de uitnodiging 'Sport jij ook mee?'. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de sport en bovenal zichzelf kan zijn en zichzelf kan voelen, zonder opgelegde norm van buitenaf. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond, mag ook het gendergevoel of -oriëntatie niets uitmaken bij deelname aan sport. Deelname aan de botenparade gaf uiting aan onze gezamenlijke opvatting dat iedereen moet kunnen sporten op basis van gelijkwaardigheid.

Acceptatie

De NTFU zich ervoor in dat de wielersport een sport wordt waarin iedereen geaccepteerd wordt en welkom is. Acceptatie gaat over respect tonen voor de ander. Dat gaat niet vanzelf. De uitdaging is om deze verschillen bespreekbaar te maken, want verschillen horen bij mensen. Waar we elkaar vinden is in de liefde voor de wielersport!

 

Misschien ook interessant...

Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Geen coronatoegangsbewijs nodig voor sport buiten, binnen wel

Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sport in de buitenlucht. Het kabinet wilde per 6 november de QR-code invoeren voor sporters en publiek, zowel binnen én buiten. Na protest van de Nederlandse sportwereld en druk uit de Tweede Kamer ziet het af van de verplichting voor buitensporten. Voor de binnensport blijft de maatregel wel gelden. Voor toegang tot kleedkamer, toilet of de kantine moeten sporters en publiek hun toegangsbewijs laten scannen.

Toertochten

Verzet tegen verbod op wielertochten in Vaals groot: NTFU stuurt brandbrief

De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.

Belangenbehartiging

NTFU reageert op anti-mountainbike-artikel in Trouw

Dagblad Trouw publiceerde 2 augustus een ingezonden brief met als onderwerp 'De fietser hoort niet in de natuur'. Trouw-lezer André Doorlag beweert dat mountainbikers niet in de natuur thuis horen. Daar is de NTFU het niet mee eens en stuurde daarom een reactie naar de krant.