Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Op zaterdag 13 april geeft de Alliantie Samen Fietsen - dat zijn wielersportbond NTFU, Fietsplatform, Fietsersbond, VVN, ANWB, VeiligheidNL en KNWU - een feestje om de start van het fietsseizoen te vieren. Op zaterdag 13 april zijn fietsers welkom tussen 11 en 14 uur bij ’t Veerhuys in Beusichem (adres en route). Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooit daar met kudos en complimenten aan iedereen die voorbijkomt.

Met complimenten strooien

In aanloop naar het feestje roepen de organisaties zoveel als mogelijk fietsers op ook zelf complimenten uit te delen. Om fietsers op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers en wandelaars kunt geven. Eind van de rit een volle kaart? Dan heb je BINGO!

Tijdens het fietsfeestje in Beusichem kunnen fietsers ook hun compliment achter laten door hun boodschap op een groot bord te schrijven. Misschien heeft iemand “blitse sokken”, vind je het “goed dat iemand een helm draagt” of wil je een wandelaar “bedanken dat de hond is aangelijnd”.

Download bingokaart


Over de Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een initiatief van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland. De organisaties werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. De Alliantie Samen Fietsen geeft het goede voorbeeld op het fietspad; de vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren ze evenementen, lichten ze fietsers voor en zorgen ze voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.
 

Misschien ook interessant...