In september 2021 lanceerde de NTFU de Cycl app. Met de Cyql app kunnen clubs eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Naast de vele positieve geluiden vanuit de verenigingen, is er ook goed geluisterd naar de feedback van de clubs. In de afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt aan een aantal updates die de app nog completer moeten maken.
Vanaf nu kan er een rit worden gedeeld via bijvoorbeeld Whats’App of e-mail. Via deze optie deel je een berichtje met een link erin opgenomen die verwijst naar de details van de rit. De details van de rit zijn ook te bekijken via een webpagina (bijvoorbeeld via de pc), en dus niet alleen meer zichtbaar via de app. Met deze functionaliteit is het nog makkelijker om je ritten op andere kanalen onder de aandacht te brengen!
Waar leden zich voorheen alleen nog konden aanmelden via een activiatie-code van de club, is het nu ook mogelijk om iemand direct uit te nodigen bij de club. Beheerders van de fietsclub kunnen via ‘bekijk het peloton’ nu nog eenvoudiger andere fietsers uitnodigen. Indien men de Cyql app nog niet geïnstalleerd heeft, verwijst deze link direct door naar de appstore om de Cyql app te installeren. Tevens wordt na het aanmaken van een account automatisch een verzoek gedaan bij de betreffende vereniging. Dit alles zonder een QR code te scannen of activatiecode te hoeven invullen. Gemakkelijk toch? Toch liever een QR code scannen of de code handmatig invoeren, dit blijft uiteraard mogelijk.
Clubs kunnen per rit een wegkapitein aanwijzen in Cyql. De wegkapitein van de rit kan vanaf nu ook wijzigingen maken in de rit. Mocht er bijvoorbeeld een andere route worden gereden, dan kan hij/zij een nieuwe route uploaden. Is er een regenbui op komst? Dan is iets eerder of later vertrekken wellicht handig.
Naast bovenstaande updates zijn er verschillende optimalisaties doorgevoerd en bugs verholpen. We blijven de app uiteraard verder optimaliseren en proberen zoveel mogelijk grote en kleinere bugs te verhelpen die er nog in Cyql aanwezig zijn. Jullie feedback hierin is voor ons zeer belangrijk dus blijf ons vooral mailen en bellen!
Wil je als vereniging aan de slag met Cyql? Bekijk dan deze pagina voor alle praktische informatie.
Hoe mooi is het als je makkelijker naar mooie plekjes bij jou in de buurt kunt fietsen? Zoals het bos, een natuurgebied of ander groen landschap. Fietsplatform, ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NTFU pleiten er daarom bij Provincies voor dat zij deze recreatieve bestemmingen beter bereikbaar gaan maken.
Fietsen over kilometers lange dijken is een feest voor iedereen die van oer-Hollandse landschappen houdt. Maar hoe veilig voelen fietsers zich eigenlijk, als ze zo'n dijkweg delen met andere fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer.
Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sport in de buitenlucht. Het kabinet wilde per 6 november de QR-code invoeren voor sporters en publiek, zowel binnen én buiten. Na protest van de Nederlandse sportwereld en druk uit de Tweede Kamer ziet het af van de verplichting voor buitensporten. Voor de binnensport blijft de maatregel wel gelden. Voor toegang tot kleedkamer, toilet of de kantine moeten sporters en publiek hun toegangsbewijs laten scannen.
Naast het ondersteunen van clubs, tochten en trailcrews en opleiden van wegkapiteins, behartigt de NTFU ook de belangen van wielrenners, mountainbikers en gravelbikers bij de politiek. In de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november vraagt NTFU met hulp van NOC*NSF bij politieke partijen meer aandacht te hebben voor ruimte voor de fietser.
NTFU en KWbN verwelkomen van harte Natasha Wijgerse in hun midden. Natasha gaat organisatoren van beide bonden helpen bij het aanvragen van vergunningen en het doorlopen van stikstofberekeningen.
De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de
Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.
Er waait een nieuwe wind door RTC Rally en dat merken wielrenners uit Sneek en omgeving. Maar liefst 44 mensen sloten zich het afgelopen jaar bij de Friese club aan, waarvan een derde vrouw.
Het organiseren van een toertocht kan veel tijd in beslag nemen. De NTFU probeert organisatoren daarom te helpen met het vereenvoudigen van sommige taken. Zo kun je vanaf nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een handige digitale communicatiehulp die jouw promotionele of social media teksten schrijft. Daarnaast zorgen we dat je minder vrijwilligers nodig hebt bij de inschrijftafel door de nieuwe functionaliteit rondom het digitaal dag-inschrijven.
Zaterdag 1 en zondag 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Beide dagen kun je over het fonkelnieuwe fietspad langs de Waddenzee zoeven. Hét moment voor het roemruchte Rondje IJsselmeer, want daarna gaat 'ie weer dicht.