NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Nederland telt ruim 330.000 mountainbikers, ruim 250 officiële mountainbikeroutes en 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan deze routes werken. “Deze vrijwilligers leveren fantastisch werk voor de mountainbikesport, want ze werken continu aan de routes en paden. Daarnaast moeten ze de financiering ervan ook zelf regelen. De NTFU is daarom blij met de support van Bosch eBike Systems voor het Trailfund”, laat Troy Corsen van de NTFU weten. “Bosch eBike Systems geeft hen namelijk een financieel duwtje in de rug door te investeren in de ontwikkeling van routes.”

Mountainbikekampioen Jeroen van Eck boog zich met Bosch eBike Systems en de NTFU over de aanvragen. Daarbij keek hij vooral naar de meerwaarde voor mountainbikers. “We moeten alle vrijwilligers die aan de routes werken, eigenlijk enorm bedanken. Na het doorlezen van de aanvragen, realiseerde ik me nog meer hoeveel tijd, energie en geld zij in de mountainbikeroutes steken. Mooi dat wij een aantal van hen daarbij kunnen ondersteunen, want het Trailfund gaat deze keer naar MTB Assen en MTB & More.”

Stichting MTB & More – Almere

Het is keihard in de zomer, maar modderig in de winter. Dat kleigrond lastig is, weten ze bij Stichting MTB & More uit Almere als geen ander. Met het Trailfund willen ze de slecht berijdbare stukken nu écht aanpakken. “Herstelwerkzaamheden hebben niet voor veel verbetering gezorgd. We willen het daarom structureel aanpakken”, vertelt voorzitter Mathijs Barendregt. Ze gaan op de slechte stukken daarom menggranulaat aanbrengen. “We hebben al een stuk aangepakt met menggranulaat en het resultaat is verbluffend!” Straks geen glibberige stukken meer en dus veiliger mountainbiken op de routes in Almere, mede dankzij het Trailfund.

MTB Assen – Recreatiegebied Kloosterveen

MTB Assen ontvangt het Trailfund voor het onderhoud en behoud van paden bij het recreatiegebied Kloosterveen. Ze willen vier delen van de route aanpakken, in totaal zo’n 600 meter. Daarvoor is 60 kuub zand nodig. “We kunnen dankzij het Trailfund een aannemer inschakelen, die met een grondverzetmachine het zand verplaatst”, laat penningmeester Bert Speelman weten. “Dat scheelt enorm veel tijd, in plaats van een groepje vrijwilligers dat wekelijks op zaterdag met schop en kruiwagen in de weer is. Een aannemer heeft ook betere machines. Dat is weer goed voor de kwaliteit van de werkzaamheden.”

Vijf routes verbeterd

In totaal zijn er vijf mountainbikeroutes die dit jaar verbeterd worden dankzij het Trailfund. In de eerste helft van 2022 zijn al drie routes aangepakt: in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Zo kun je in Netersel mountainbiken over de Monkey Trail met zijn nieuwe rock garden, north shore-sectie en boomwortelsectie. De route in Marum ligt er deze winter ook fatsoenlijk bij. Dankzij een droge-route-sectie van 1,5 kilometer langs het bestaande pad kun je de route het hele jaar door rijden. Ook de route in Anloo ligt er weer strak bij, nu dat kuilen en gaten met zand zijn opgevuld. 

Investeren in mountainbikeroutes

Met het Trailfund investeren Bosch eBike Systems en de NTFU in de ontwikkeling van mountainbikeroutes. “De eerste uitreiking van het Trailfund heeft dit jaar al tot drie prachtig vernieuwde trails geleid, en daar komen nu dus twee projecten bij. We zijn erg trots om dit fonds opnieuw te mogen toekennen en kijken uit naar de aanvragen voor volgend jaar. Met deze steun kunnen mountainbikers genieten van steeds meer veilige en plezierige trails, of ze deze routes nu met of zonder elektrische ondersteuning trotseren”, zegt Tamara Winograd, Director Marketing & Communications bij Bosch eBike Systems.

Misschien ook interessant...

Trailfund

Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend. De drie gerenoveerde routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het Trailfund van Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems, een nieuw fonds waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen putten voor het aanleggen en onderhouden van Nederlandse MTB-routes. Van het toevoegen van rock gardens tot het wegwerken van gevaarlijke gaten, met behulp van het extra geld is alles vanaf mei in drie maanden gereed gemaakt en kunnen mountainbikers zich nu uitleven op deze trails.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen. 

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems lanceren Trailfund voor mountainbikeroutes

Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.

Trailfund

Vierde ronde NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt mountainbikeroutes door heel Nederland

Van Texel tot Winterswijk en van Drenthe tot Zuid-Holland: de nieuwe ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ondersteunt vijf initiatieven voor het ontwikkelen en verbeteren van mountainbikeroutes in Nederland.

Trailfund

Vier nieuwe toekenningen NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.