Ondersteuning

Cyql

Cyql maakt samen fietsen makkelijker

Samen fietsen is leuker: de app Cyql maakt het makkelijker om een gezamenlijke rit te plannen. Met de app, ontwikkeld door Freed Mobile+Interactive, kun je eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Wielersportbond NTFU werkt samen met Cyql waardoor NTFU-verenigingen gratis gebruikmaken van de app. De app is vanaf nu beschikbaar.

Meer samen fietsen

De app Cyql maakt samen fietsen makkelijker. In een Whatsapp-groep gaan lang niet alle berichten over de aankomende groepsrit. Belangrijke informatie en wijzigingen zie je zo makkelijk over het hoofd. Via Cyql heb je alle informatie over de gezamenlijke rit, zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, duur, snelheid en tussenstops, onder één knop. Daarnaast is het laagdrempeliger om eens samen te fietsen met clubgenoten die je nog niet zo goed kent, gezellig toch!

Ritten plannen

Ieder lid kan een rit aanmaken met Cyql. De rit heeft een beoogde duur en snelheid. Andere leden ontvangen notificaties als deze rit voldoet aan hun wensen. Verenigingen kunnen de bekende clubritten uiteraard ook toevoegen! 

Downloaden

Download de Cyql app via de App- of Play Store.

 

Je club aanmelden

NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de Cyql-app. Het bestuur van de vereniging kan de vereniging aanmelden voor een verenigingsaccount via Cyql.app/aanmelden.

Van start

De vereniging krijgt toegang tot het eigen Cyql dashboard, de beheerderspagina van jouw vereniging. Hier vind je onder andere informatie over de instellingen van jouw club, de geplande ritten, statistieken van gebruikers, de nieuwsmodule en de ‘vraag en aanbod’-pagina. Voordat je leden uitnodigt, is het verstandig je verenigingspagina goed in te richten. Dat kan eenvoudig door de stappen uit de handleiding te volgen: 

Nodig je leden uit

Heb je de huisstijl van jouw club in Cyql aangepast? Heb je de eerste reeksen clubritten toegevoegd? Dan is het tijd om je leden uit te nodigen. In het dashboard (onder instellingen > algemeen) vind je de activatiecode voor jouw club. De activatiecode (of QR-code) hebben leden nodig om zich in de Cyql-app aan te melden bij jouw club. Let bij de communicatie richting je leden in ieder geval op de volgende punten:

  • De voordelen van Cyql: Zijn de leden al bekend met Cyql? Het kan verstandig zijn een toelichting te geven op Cyql en de voordelen ervan. Zo zorg je dat direct zoveel mogelijk leden zich aanmelden. Je kunt deze video hier eventueel voor inzetten. 
  • Downloaden: Laat leden weten waar ze de Cyql-app kunnen downloaden. Stuur bijvoorbeeld linkjes mee naar de Google Play en de iOS App Store:
    • Download voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.cyql.app
    • Download voor Apple: https://apps.apple.com/us/app/cyql/id1552276793
  • Activatiecode: Zonder de activatiecode kunnen leden zich niet aanmelden bij jouw club in Cyql. Vergeet deze dus niet mee te sturen. Na het aanmelden ontvangt de clubbeheerder een bericht in het dashboard en moet hij/zij het lid toelaten.  
  • Uitleg: Om leden meer uitleg te geven over hoe de app werkt, kun je deze video gebruiken. In de video wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de app werkt. 

Video: aan de slag met Cyql

Tips en artikelen

Meer informatie

Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onderstaande documenten voor meer informatie:

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen en de handleiding nog vragen? Neem voor technische vragen contact op met de Cyql-helpdesk. Tijdens kantooruren kun je rechtsonder via het zwarte bolletje in het dashboard een chat starten. Hiermee krijg je direct contact met de support-afdeling van Cyql. Je kunt ook altijd een mail sturen naar support@cyql.app

Voor vragen over hoe je Cyql binnen de vereniging kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.