Vier nieuwe toekenningen NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.

 

Mountainbiken is populair. Onder andere door steeds betere mountainbikeroutes, maar vooral door de ruim 2.750 vrijwilligers die de routes aanleggen en onderhouden. En dat kost geld. Bosch eBike Systems helpt hen het financiële plaatje rond te krijgen. Met het Trailfund kunnen de trailcrews mountainbikeroutes aanleggen, bestaande routes verbeteren en het onderhoud aan de routes verduurzamen.

MTB-route Alphen – nieuw bankje

De vrijwilligers van Stichting MTB-routenetwerk de Baronie knappen met het Trailfund het bankje op dat bij het startpunt van MTB-route Alphen staat. Dat is nu een vervallen bankje en de mountainbikers willen van het startpunt een mooi visitekaartje maken. Er is al een nieuw informatiebord en met het Trailfund kunnen ze nu ook een nieuw bankje plaatsen.

MTB-route Zoetermeer – houten vlonders

Een houten vlonder gaat in Zoetermeer helpen de wateroverlast tegen te gaan. De vrijwilligers onderhouden daar op een oude vuilstort ruim vijf kilometer aan route. Waterdicht afdekfolie voert het regenwater naar de voet van de berg. Met halfverharding streden de vrijwilligers lang tegen de grote plassen, zonder succes. Met het Trailfund leggen ze nu een vlonder van 30 meter met twee rollers aan, die de route ook nog eens een stuk uitdagender maakt.

MTB-route Zeewolde – worteldoek en menggranulaat

Dat water voor problemen zorgt, weten ze in de Flevopolder als geen ander. Door regen en kwel – grondwater dat omhoog komt – verandert kleigrond in een grote modderpoel. Na een geslaagde proef met grind, gaan de vrijwilligers de delen ‘Karpervijver’ en het ‘Bereklauwpad’ van de route in Zeewolde aanpakken. Met het Trailfund schaffen ze worteldoek en 45 kuub menggranulaat aan. Daarmee verbeteren ze straks in totaal 400 meter. 

MTB-route Sibculo – elektrisch gereedschap

Maaien, snoeien, zagen, scheppen, knippen… Mooi werk dat vrijwilligers bijna wekelijks doen op en aan de mountainbikeroute. Goed gereedschap is daarbij onmisbaar. Denk aan bosmaaiers, heggenscharen, boormachines en kettingzagen. Zo ook op de route Sibculo, dat grenst aan een Natura 2000-gebied. Dankzij het Trailfund en de elektrische gereedschappen van Bosch Power Tools wordt het onderhoud minder belastend voor de route en omgeving. Een duurzame oplossing.

Mooi voor trailcrews én mountainbikers

Mountainbikekampioen Jeroen van Eck boog zich met Bosch eBike Systems en de NTFU over de aanvragen. Daarbij keek hij vooral naar de meerwaarde voor mountainbikers. “Het Trailfund biedt niet alleen trailcrews de mogelijkheid om hun routes te verbeteren, het geeft de vrijwilligers ook de kans hun werk voor de mountainbikesport in de spotlights te zetten. Zij zorgen ervoor dat je als mountainbiker kunt genieten van steeds mooiere en betere routes. Mooi dat we steeds meer vrijwilligers bij kunnen ondersteunen.”

Negen routes verbeterd dankzij Trailfund

Het Trailfund geeft niet alleen trailcrews de kans hun routes te verbeteren, ook mountainbikers profiteren ervan. Negen routes worden met hulp van het Trailfund verbeterd. In 2022 zijn al vijf routes aangepakt: in Netersel (Brabant), Marum (Groningen), Anloo (Drenthe), Assen (Drenthe) en Almere (Flevoland). De routes in Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo zijn naar verwachting in oktober klaar.

Misschien ook interessant...

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen. 

Trailfund

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Trailfund

Trailfund NTFU en Bosch eBike Systems trapt succesvol af

Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend. De drie gerenoveerde routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het Trailfund van Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems, een nieuw fonds waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen putten voor het aanleggen en onderhouden van Nederlandse MTB-routes. Van het toevoegen van rock gardens tot het wegwerken van gevaarlijke gaten, met behulp van het extra geld is alles vanaf mei in drie maanden gereed gemaakt en kunnen mountainbikers zich nu uitleven op deze trails.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems lanceren Trailfund voor mountainbikeroutes

Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.

Trailfund

Vierde ronde NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt mountainbikeroutes door heel Nederland

Van Texel tot Winterswijk en van Drenthe tot Zuid-Holland: de nieuwe ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ondersteunt vijf initiatieven voor het ontwikkelen en verbeteren van mountainbikeroutes in Nederland.