Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Wat houdt de module in?

Tips, inspiratie en praktische handvatten is wat je uit deze online module haalt. Na het volgen weet jij hoe je vrijwilligers kunt werven, binden én behouden. Ook krijg je tips hoe je deze werkwijzen toe kunt passen bij jullie vereniging.

Wat leer ik? 

Ten eerste krijg je veel tips en inspiratie over het werven en behouden van vrijwilligers. Daarnaast ga je aan de slag met de volgende zaken:

  • Je stelt jullie huidige situatie vast: hoe en wat kun jij verbeteren? 
  • Je kijkt met een andere blik naar jullie vrijwilligers: waarom zijn ze eigenlijk nodig? En kun je op basis daarvan taken en functies anders inrichten?
  • Je leert te kijken vanuit de vrijwilliger: waarom zijn zij eigenlijk vrijwilliger? En waarom vervullen ze juist díe specifieke taak?
  • Je krijgt handvatten hoe je de cultuur zo kunt draaien dat iedereen het vanzelfsprekend vindt om een steentje bij te dragen aan de vereniging.

Je kunt gratis de module volgen, vraag hiervoor een inlogcode aan bij Martine van de Veen via mvandeveen@ntfu.nl. Vervolgens kun je direct aan de slag.

Misschien ook interessant...

Belangenbehartiging

Stuifduinen bedreigen fietspaden langs de kust

Door een enorme berg zand dreigen de fietspaden in de Noord-Hollandse duinen te verdwijnen. Tussen Bergen en Schoorl en de strandopgang Kattendel bij Bloemendaal ploeg je al door het zand. Fietsersbond, NTFU, Fietsplatform en ANWB luiden de noodklok.

Zo organiseer je een werkbezoek voor nieuwe raadsleden

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld. De nieuwe raadsleden gaan 30 maart aan de slag. Ook het raadslid sport en recreatie. Een mooi moment om hem/haar een felicitatiemail te sturen met de nieuwe (of blijvende) functie plus een uitnodiging voor het werkbezoek aan jullie mountainbikeroute. Daarmee breng je meteen je route onder de aandacht bij het raadslid.

Basisversie EVA helpt toertochtorganisatoren met vergunningen

EVA (Eenvoudig Vergunningen Aanvragen) is het systeem dat het voor organisatoren makkelijker maakt vergunningen aan te vragen. Elke gemeente, provincie of landeigenaar werkt met eigen protocollen en formulieren voor vergunningen. Aangezien een tocht door meerdere gemeenten gaat, moet je bij bijna elke gemeente een melding maken of vergunning aanvragen. Een ingewikkeld en tijdrovend proces. EVA geeft organisatoren de contactgegevens van alle terreineigenaren in één handig overzicht. Via het bijbehorende formulier maak je aansluitend een eerste melding bij gemeenten. Er wordt gewerkt aan een verbeterde EVA-versie, maar vanwege technische uitdagingen laat deze vernieuwing nog even op zich wachten. Omdat organisatoren weer druk zijn met de voorbereidingen voor hun toertochten, is de basisversie van EVA alsnog beschikbaar.

6x tips om je vrijwilligers te bedanken

Als club is het belangrijk om jouw vrijwilligers te bedanken. Hierdoor uit je je waardering voor hun harde werk! Wij geven 6 tips.