Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Wat houdt de module in?

Tips, inspiratie en praktische handvatten is wat je uit deze online module haalt. Na het volgen weet jij hoe je vrijwilligers kunt werven, binden én behouden. Ook krijg je tips hoe je deze werkwijzen toe kunt passen bij jullie vereniging.

Wat leer ik? 

Ten eerste krijg je veel tips en inspiratie over het werven en behouden van vrijwilligers. Daarnaast ga je aan de slag met de volgende zaken:

  • Je stelt jullie huidige situatie vast: hoe en wat kun jij verbeteren? 
  • Je kijkt met een andere blik naar jullie vrijwilligers: waarom zijn ze eigenlijk nodig? En kun je op basis daarvan taken en functies anders inrichten?
  • Je leert te kijken vanuit de vrijwilliger: waarom zijn zij eigenlijk vrijwilliger? En waarom vervullen ze juist díe specifieke taak?
  • Je krijgt handvatten hoe je de cultuur zo kunt draaien dat iedereen het vanzelfsprekend vindt om een steentje bij te dragen aan de vereniging.

Je kunt gratis de module volgen, vraag hiervoor een inlogcode aan bij Martine van de Veen via mvandeveen@ntfu.nl. Vervolgens kun je direct aan de slag.

Misschien ook interessant...

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.

Trailfund

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

NTFU

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.