Wijziging uploaden van routes clubpagina

Fietssport.nl is hét platform voor fietsers. Dit initiatief van de NTFU is ook voor fietsclubs een mooi kanaal om hun club onder de aandacht te brengen bij potentiële leden. Zo kun je laten zien dat jouw club veel routekennis in huis heeft, door een aantal routes op het Fietssport-routeplatform te plaatsen. Het proces rondom het uploaden is onlangs gewijzigd, we leggen in dit artikel uit wat er anders is.

Uploaden van MTB- en gravelroutes nu ook mogelijk

Het was tot voor kort voor clubs niet mogelijk om MTB- of gravelroutes toe te voegen aan hun clubpagina. Met de wijziging van het uploadformulier is het nu ook mogelijk om MTB- en gravelroutes te uploaden. De offroad specialist van de NTFU voert in dat geval nog een extra check uit of de route volledig uit legale paden en stroken bestaat. 

Opgeven van routes opgesplitst

Omdat de routebouwer en het lid van de PR commissie vaak niet dezelfde persoon zijn binnen de vereniging, is het opgeven van routes opgedeeld in twee stappen:

  1. De routebouwer uploadt een GPX-bestand op de bekende locatie op ntfu.nl. Vul daarna de praktische informatie zoals startlocatie, afstand en aantal hoogtemeters in.
  2. Jouw route wordt binnen 5 werkdagen goedgekeurd door de NTFU.
  3. Nadat je route is goedgekeurd ontvangt de PR commissie of secretaris een mail met het verzoek om de route aan te vullen met een pakkende omschrijving, mooie foto’s en video’s. Deze stap gebeurt vanaf heden via de fietssport.nl/clubbeheer en dus niet meer via ntfu.nl. Om je op weg te helpen, geven we je 9x schrijftips.
  4. Routes worden pas zichtbaar op Fietssport.nl als alle stappen zijn doorlopen. Zo zorgen we er samen voor dat de routepagina’s zo compleet mogelijk zijn! Deze routes zijn immers een mooi visitekaartje voor jouw club. 

Meld je bestuurders aan op NTFU.nl

Voordat jullie PR commissie aan de slag kan met de route is het belangrijk dat hij of zij met de juiste bestuurdersrol staat geregistreerd op NTFU.nl. Op deze pagina kun je eenvoudig de verschillende rollen binnen jouw club beheren. Controleer ook meteen of de voorzitter, secretaris, penningmeester en andere bestuurders goed zijn aangemeld bij de NTFU.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de routes op Fietssport.nl of over de bestuurdersrollen op NTFU.nl? Neem dan contact op via verenigingen@ntfu.nl.  

Misschien ook interessant...

Sportlocaties dicht om 17 uur, afstand houden en mondmasker dragen op meer plekken

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook voor de wielersport heeft dit gevolgen. Zo moeten sportlocaties binnen en buiten om 17.00 uur dicht. De 1,5-meter-maatregel gold al sinds 24 november, maar wordt uitgebreid naar plekken waar je ook een coronatoegangsbewijs nodig hebt. De maatregelen gelden tot in ieder geval 19 december.

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.

Verenigingen

Kansen op het gebied van ledenwerving

Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.

Geen nieuwe pilot reservering fiets in trein

Goed nieuws voor iedereen die wel eens met de fiets op de trein stapt, bijvoorbeeld tijdens een bikepacking trip of naar de start van een toertocht of mountainbikeroute. Er komt dit jaar geen vervolg op de pilot voor het verplicht reserveren van de fiets in de trein.