Goed voorbeeld: Cyql geeft MTB Club Epe inzicht in de aanwezigen bij een clubrit

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

De app Cyql maakt het verenigingen makkelijk om clubritten te plannen en routebestanden te delen. Bij MTB Club Epe werd deze informatie voorheen via WhatsApp gecommuniceerd, maar drie maanden geleden is de vereniging overgestapt op Cyql. “Het is ideaal voor onze wekelijkse clubritten op zondag,” vertelt Gerrit de Groot, bestuurslid bij MTB Club Epe. “Via WhatsApp attenderen we leden nog steeds op de clubritten, maar de rest van de informatie kunnen zij terugvinden in Cyql. Alle ritten voor het komende jaar staan alvast in de app, met de keuze uit verschillende afstanden.”

Naast de basisinformatie over iedere rit, kunnen leden van MTB Club Epe ook de GPS-route van iedere clubrit terugvinden in Cyql. “Iedereen kan de route terplekke nog in zijn of haar routesysteem uploaden. Voorheen deelden we het GPX-bestand via WhatsApp of via de website, maar het is handig dat alle informatie nu op één plek te vinden is. Last-minute wijzigingen zijn daardoor ook makkelijker te maken.”

In één oogopslag

Het grootste gemak dat de app Cyql brengt, zit voor De Groot in het inzicht dat hij tegenwoordig heeft in de deelnemers van een bepaalde rit. “Voorheen hielden we de aanwezigheid van leden bij via WhatsApp, maar in WhatsAppgroepen komt veel ruis voorbij. Als je dan wil weten hoeveel leden zich hebben aangemeld voor een bepaalde rit, is dat lastig terug te vinden. Met Cyql kun je in één oogopslag zien wie daadwerkelijk aanwezig is bij een clubrit.”

Dat is niet alleen gunstig voor het bestuur, ook leden zijn blij met deze mogelijkheid merkt De Groot: “Leden willen van elkaar graag weten wie aanwezig is bij een tocht. Via Cyql heeft iedereen inzicht in de aanwezigen.”

Vernieuwen

Om leden van de nieuwe manier van werken op de hoogte te brengen is in september een e-mail rondgestuurd met daarin informatie over de app Cyql. Steeds meer leden gebruiken de app, maar De Groot merkt ook dat ze nog middenin een overgangsfase zitten. “We hebben de app nu twee maanden in gebruik. Iedere keer hameren we erop dat leden zich via Cyql voor de groepsritten kunnen aanmelden, maar nog niet iedereen is er even handig mee.”

Veel vragen over het gebruik van de app heeft De Groot echter niet gehad. “De app is niet ingewikkeld in gebruik. Ik denk dat het vooral nog even in het systeem moet komen. Binnenkort organiseren we een clubavond en zullen we ook even stilstaan bij het gebruik van Cyql.” 

Zelf aan de slag

Alle praktische informatie over Cyql vindt je hier. NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de app. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onderstaande documenten voor meer informatie:

Voor vragen over hoe je Cyql binnen de vereniging kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Misschien ook interessant...

Gelderse veerponten

NTFU op de bres voor veerponten in Gelderland

Schipper, kan ik straks nog overvaren? Dat is de vraag in Gelderland. Het geld voor de veerponten is op. Tientallen ponten verdwijnen, waardoor je straks kilometers om moet fietsen. Samen met fiets- en wandelorganisaties, start de NTFU een petitie.

Landelijk onderzoek naar de situatie op het fietspad

Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.

Trailfund

Vierde ronde NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt mountainbikeroutes door heel Nederland

Van Texel tot Winterswijk en van Drenthe tot Zuid-Holland: de nieuwe ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ondersteunt vijf initiatieven voor het ontwikkelen en verbeteren van mountainbikeroutes in Nederland.

Benieuwd wat Start2Bike voor jouw vereniging kan betekenen?

Het Start2Bike-programma is een mooie manier om beginnende wielersporters uit de omgeving te leren kennen én ze bekend te maken met het aanbod van jouw vereniging. Is jouw vereniging nog niet zo bekend met de mogelijkheden van Start2Bike en wil je weten wat Start2Bike nog meer voor jouw vereniging kan betekenen? Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op 19 januari