Goed voorbeeld: Cyql geeft MTB Club Epe inzicht in de aanwezigen bij een clubrit

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

De app Cyql maakt het verenigingen makkelijk om clubritten te plannen en routebestanden te delen. Bij MTB Club Epe werd deze informatie voorheen via WhatsApp gecommuniceerd, maar drie maanden geleden is de vereniging overgestapt op Cyql. “Het is ideaal voor onze wekelijkse clubritten op zondag,” vertelt Gerrit de Groot, bestuurslid bij MTB Club Epe. “Via WhatsApp attenderen we leden nog steeds op de clubritten, maar de rest van de informatie kunnen zij terugvinden in Cyql. Alle ritten voor het komende jaar staan alvast in de app, met de keuze uit verschillende afstanden.”

Naast de basisinformatie over iedere rit, kunnen leden van MTB Club Epe ook de GPS-route van iedere clubrit terugvinden in Cyql. “Iedereen kan de route terplekke nog in zijn of haar routesysteem uploaden. Voorheen deelden we het GPX-bestand via WhatsApp of via de website, maar het is handig dat alle informatie nu op één plek te vinden is. Last-minute wijzigingen zijn daardoor ook makkelijker te maken.”

In één oogopslag

Het grootste gemak dat de app Cyql brengt, zit voor De Groot in het inzicht dat hij tegenwoordig heeft in de deelnemers van een bepaalde rit. “Voorheen hielden we de aanwezigheid van leden bij via WhatsApp, maar in WhatsAppgroepen komt veel ruis voorbij. Als je dan wil weten hoeveel leden zich hebben aangemeld voor een bepaalde rit, is dat lastig terug te vinden. Met Cyql kun je in één oogopslag zien wie daadwerkelijk aanwezig is bij een clubrit.”

Dat is niet alleen gunstig voor het bestuur, ook leden zijn blij met deze mogelijkheid merkt De Groot: “Leden willen van elkaar graag weten wie aanwezig is bij een tocht. Via Cyql heeft iedereen inzicht in de aanwezigen.”

Vernieuwen

Om leden van de nieuwe manier van werken op de hoogte te brengen is in september een e-mail rondgestuurd met daarin informatie over de app Cyql. Steeds meer leden gebruiken de app, maar De Groot merkt ook dat ze nog middenin een overgangsfase zitten. “We hebben de app nu twee maanden in gebruik. Iedere keer hameren we erop dat leden zich via Cyql voor de groepsritten kunnen aanmelden, maar nog niet iedereen is er even handig mee.”

Veel vragen over het gebruik van de app heeft De Groot echter niet gehad. “De app is niet ingewikkeld in gebruik. Ik denk dat het vooral nog even in het systeem moet komen. Binnenkort organiseren we een clubavond en zullen we ook even stilstaan bij het gebruik van Cyql.” 

Zelf aan de slag

Alle praktische informatie over Cyql vindt je hier. NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de app. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onderstaande documenten voor meer informatie:

Voor vragen over hoe je Cyql binnen de vereniging kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Misschien ook interessant...

Toertochten

Veiligheidspunten opgeven bij organisatie toertocht

Toertochten zijn voor veel wielersporters een prachtige manier om van onze mooie sport te genieten. Om ook in de toekomst alles in goede banen te blijven leiden, vraagt dit extra aandacht op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. Vanwege een wijziging in de aansprakelijkheidsverzekering via de NTFU is het voor toertochten die vanaf 1 februari 2023 plaatsvinden noodzakelijk om een aantal zaken te registreren.

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Trailcrews

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Verenigingen

Kansen op het gebied van ledenwerving

Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.