Start2Bike organiseren in 2024

Start2Bike is een trainingscursus voor beginnende wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. In vier trainingen leren beginnende fietsers alles over remmen, schakelen, bochten, rijden in een groep en meer. Voor 2024 vinden er enkele wijzigingen plaats in het Start2Bike programma, in onderstaande bericht informeren we je hierover.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor Start2Bike is aangepast naar €40,- per deelnemer. Normaal gesproken kregen de organiserende verenigingen en startlocaties een startlocatiebudget van €250,- aangevuld met €5,- per deelnemer. Om dit eenvoudiger te maken ontvangen organiserende verenigingen vanaf 2024 €25,- per deelnemer.

Website in een nieuw jasje

We hebben Start2Bike.nl in een nieuw jasje gestoken! De site lijkt verdacht veel op Fietssport.nl. Start2Bike is gericht op (beginnende) fietsers, dus was het logisch dat de websites meer op elkaar lijken. Zo kunnen beginnende fietsers via Fietssport sneller hun weg vinden naar onze trainingen, en kunnen deelnemers na afloop eenvoudig een toertocht of club zoeken op Fietssport.nl. Organiseer je Start2Bike? Dan kun je nog steeds je trainingen plannen via Start2Bike.nl. Maar let op: je dient voordat je opnieuw inlogt eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen. Heb je nog nooit een Start2Bike training georganiseerd? Meld je vereniging of startlocatie dan aan via deze pagina.

Inschrijvingen op 1 februari open

Op 1 februari gaat de inschrijving voor de voorjaarseditie van Start2Bike weer open. Wil je dit voorjaar aan de slag met Start2Bike? Zorg dan dat je trainingen voor 1 februari aangemeld zijn. Trainingen aanmelden Verenigingen en startlocaties kunnen via ‘Mijn startlocatie’ trainingen toevoegen. Dit kan voor zowel het voorjaar als voor het najaar. Heb je problemen met inloggen? Neem dan contact op via info@start2bike.nl.

Misschien ook interessant...

Blijf (verantwoord) bewegen!

Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.

Verenigingen

Vebego Limburgs Mooiste zoekt vrijwilligers

Wil jij op een sportieve manier geld verdienen voor jouw vereniging? De organisatie van het fietsevenement Vebego Limburgs Mooiste is op zoek naar leden, die tegen een vergoeding voor hun club, mee wil werken tijdens een van de grootste fietsevenementen van Nederland.

Opleidingen

Start2Bike: leer beter fietsen

Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers. 

NTFU

In memoriam: Constant van Waterschoot, voorzitter, fervent fietser, erelid en eindredacteur

Constant van Waterschoot is veertien jaar voorzitter van de NTFU geweest en nam in 1994 als erelid afscheid van het bestuur. Hij is daarna nog jaren eindredacteur geweest van het Toer Fiets Magazine. Zo lang zijn gezondheid het toeliet is hij blijven fietsen, vooral in het door hem zo geliefde Vlaanderen, dat hij vanuit zijn woonplaats Oostburg goed kon bereiken. Op 26 november is hij op tweeëntachtigjarige leeftijd overleden.