Deze nieuwe functionaliteiten maken het organiseren van je toertocht makkelijker

Het organiseren van een toertocht kan veel tijd in beslag nemen. De NTFU probeert organisatoren daarom te helpen met het vereenvoudigen van sommige taken. Zo kun je vanaf nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een handige digitale communicatiehulp die jouw promotionele of social media teksten schrijft. Daarnaast zorgen we dat je minder vrijwilligers nodig hebt bij de inschrijftafel door de nieuwe functionaliteit rondom het digitaal dag-inschrijven. 

Eenvoudig en snel promotionele teksten voor jouw toertocht 

Het schrijven van een goede promotionele tekst of van social media berichten kan soms best een uitdaging zijn en tijd kosten. Daarom ontwikkelden we een digitale communicatiehulp die je helpt met het schrijven van teksten voor jouw tocht. Binnen enkele minuten genereren we een kant-en-klare tekst, volledig afgestemd op de unieke kenmerken van jouw tocht. Je hoeft de tekst alleen nog even na te lopen en je bent klaar. Handig toch! Toertochtorganisatoren die aangesloten zijn bij de NTFU maken vanaf nu gratis gebruik van de tekstengenerator. Via de onderstaande video zie je hoe de functionaliteit werkt en hoe jij er gebruik van kunt maken. 
 


Aan de slag

Digitale daginschrijving via Fietssport 

Staat er altijd een rij bij je inschrijftafel met daginschrijvers? Met de digitale daginschrijving zorg je dat deelnemers snel en eenvoudig digitaal kunnen inschrijven én betalen. Ze ontvangen hun inschrijfbewijs direct op de e-mail en kunnen van start. Dat scheelt je organisatie weer een aantal vrijwilligers en veel gedoe met contact geld en inschrijfbriefjes. Hoe het werkt? 
 
  1. Kies bij de instellingen van je tocht voor ‘daginschrijving via Fietssport’. 
  2. Ga vervolgens terug naar het overzicht van je tochten en klik op ‘Instellingen daginschrijven’. 
  3. Op deze pagina lees je welke stappen je moet doorlopen en krijg je de mogelijkheid om een gepersonaliseerde inschrijfposter te downloaden.  
  4. Download de poster, print hem uit op A3 formaat of groter en hang deze op bij je tocht.  
  5. Daginschrijvers op jouw tocht scannen de QR-code op de poster en schrijven zich via die weg direct in voor jouw tocht. 
  6. Deelnemers ontvangen direct een inschrijfbewijs op hun e-mail en kunnen van start via de Scan & Go balie van jouw tocht.  

Promoot je tocht via een Fietssport social media campagne 

Naast de bovenstaande functionaliteiten, bieden we ook een nieuwe service aan voor toertochtorganisatoren. Wil je extra promotie maken voor je toertocht via social media? Wij richten speciaal voor jouw tocht een betaalde campagne in via de Fietssport social media kanalen. Zo bereiken we heel gericht geïnteresseerde fietsers in jouw regio. Onderstaand zie je de pakketten die je kunt afnemen.   
 
Naam Looptijd Geschat bereik Kosten
Aluminium pakket 1 week 7.000 fietsers € 60,-
Carbon pakket 2 weken 20.000 fietsers € 125,-
Titanium pakket 3 weken 55.000 fietsers € 325,-
 
Wil je gebruikmaken van de betaalde social-media-campagne? Reserveer jouw pakket via dit formulier.  

Misschien ook interessant...

Toertochten

Er kan en mag geen streep door Limburgse toertochten

Er kan en mag géén streep gezet worden door toertochten als Limburgs Mooiste, Mergelheuvelland 2-Daagse en de vele kleinschalige toertochten die door én voor fietsliefhebbers georganiseerd worden. De NTFU wil daarom een vuist maken.

Toertochten

Verzet tegen verbod op wielertochten in Vaals groot: NTFU stuurt brandbrief

De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.

Toertochten

Veiligheidspunten opgeven bij organisatie toertocht

Toertochten zijn voor veel wielersporters een prachtige manier om van onze mooie sport te genieten. Om ook in de toekomst alles in goede banen te blijven leiden, vraagt dit extra aandacht op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. Vanwege een wijziging in de aansprakelijkheidsverzekering via de NTFU is het voor toertochten die vanaf 1 februari 2023 plaatsvinden noodzakelijk om een aantal zaken te registreren.

Toertochten

Nieuw kwaliteitssysteem voor NTFU-toertochten: beleving centraal

Op onze kalender vind je zo’n 2.000 toertochten die onder de vlag van wielersportbond NTFU worden georganiseerd. De NTFU helpt organisatoren en bewaakt de kwaliteit van deze tochten. In het nieuwe kwaliteitssysteem staat de beleving van deelnemers centraal.

Toertochten

Meld je toertocht vóór 27 november aan

NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen op de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2024 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de Fietssport kalender? Doorloop dan vóór 27 november 2023 de stappen uit het onderstaande stappenplan.

Toertochten, Vergunningen

NTFU en KWbN bundelen krachten met Vergunningenservice

NTFU en KWbN verwelkomen van harte Natasha Wijgerse in hun midden. Natasha gaat organisatoren van beide bonden helpen bij het aanvragen van vergunningen en het doorlopen van stikstofberekeningen.

Toertochten

Toertochten in Zuid-Limburg veilig: verbod in Vaals komt er niet

De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.

Toertochten

Goed voorbeeld: oudste graveltocht

De eerste Brabantse Strade Bianche werd al georganiseerd toen de meeste fietsers bij gravel nog aan tennis dachten. “In 2015 zette Wielerclub Mill een tocht uit voor racefietsers die grotendeels over kiezelstroken, zandpaden en oude binnenwegen liep. Hiermee is onze Strade waarschijnlijk de oudste graveltocht van Nederland. Door het overweldigende succes van de laatste editie is het einde nog lang niet in zicht.”