Start2Bike: leer beter fietsen

Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers. 

Iedereen kan fietsen. Toch komt er bij wielrennen, mountainbiken en gravelen meer kijken dan alleen de pedalen ronddraaien. Denk aan bochtentechniek, de juiste houding op de fiets, rijden in een groep en tijdig remmen en schakelen. Deze vaardigheden komen aan bod tijdens Start2Bike. Deze beginnerscursus, een initiatief van wielersportbond NTFU, brengt startende fietsers in 4 trainingen de basistechnieken van het sportieve fietsen bij.

Wat leer je?

Start2Bike is bedoeld voor beginnende fietsers. Onder begeleiding van een enthousiaste NTFU-instructeur schaaf je in 4 lessen van ieder 3 uur aan jouw fietstechniek.

  • Training 1: remmen en schakelen
  • Training 2: bochten en in een groep fietsen
  • Training 3: obstakels en balans
  • Training 4: klimmen en dalen 

Waar en wanneer?

Start2Bike lessen vinden meestal plaats in de buurt van een fietswinkel of fietsclub. In totaal worden de beginnerstrainingen bij zo’n 50 locaties verspreid over het hele land georganiseerd. De eerste trainingen beginnen al op 11 maart en de laatste op 1 april. Ook het aanbod verschilt per plek. Op de Start2Bike site kun je filteren op race, mtb of gravel. 

Inschrijven

Start2Bike kost slechts € 37,50. Daarvoor ontvangen deelnemers vier trainingen van een ervaren instructeur én is hun fiets verzekerd tot een bedrag van € 750 (met de NTFU-verzekering). Inschrijven kan via de site Start2Bike.nl.

Misschien ook interessant...