Vanaf 26 juni fietsen en wandelen op de Afsluitdijk

Het nieuwe fiets- en wandelpad over de Afsluitdijk en langs de Waddenzee is vanaf 26 juni voor een groot deel open. Tussen de sluizen van Den Oever en Kornwerderzand kun je over een lengte van 24 kilometer fietsen en wandelen.

Waarom kan ik niet langs de sluizen fietsen? 

Het fiets- en wandelpad ontbreekt nog bij de sluizen in Den Oever en Kornwerderzand. Dit vanwege de werkzaamheden. Voor het veilig passeren van de sluizen is het daarom nodig gebruik te maken van de gratis fietsbus. 
 

Hoe werkt dit? 

Vanuit Friesland stapt men in de fietsbus op Kornwerderzand. De eerste stop om het fiets- en wandelpad op de Afsluitdijk te bereiken is bij Breezanddijk Noord. Hier kunnen fietsers en wandelaars eerst ruim tien kilometer afleggen naar de Vismigratierivier. 


Vanaf daar is het fiets- en wandelpad terug richting halte Monument Noord over een lengte van 18 km beschikbaar! Zo is het mogelijk een mooi rondje te fietsen of wandelen. Bij Monument Noord stappen fietsers en wandelaars weer op de fietsbus om naar Noord-Holland en Friesland te reizen. Vanuit Noord-Holland duurt de reis met de fietsbus naar het fiets- en wandelpad lang. Deze richting raadt Rijkswaterstaat af.
 

Hoe lang blijft de situatie zo? 

Er wordt nog een extra halte bij de Vismigratierivier gerealiseerd. Rijkswaterstaat onderzoekt wat in de komende jaren voor fietsers en wandelaars mogelijk is, terwijl aan de Afsluitdijk wordt doorgewerkt. 
 

Kan ik ook fietsen of wandelen zonder gebruik te maken van de fietsbus?

Je kunt vanuit Zurich gebruik maken van het nieuwe fiets- en wandelpad richting Kornwerderzand. Na zo’n 4,5 kilometer kun je bij het Afsluitdijk Wadden Center keren. 

 
Beeld: weergave route fiets- en wandelpad tussen Zurich en Kornwerderzand
 

Vragen? 

Bezoek de website van de Afsluitdijk voor meer informatie over de dienstregeling, welke vervoersmiddelen in de fietsbus zijn toegestaan of wat je kunt doen als je de laatste fietsbus gemist hebt: www.deafsluitdijk.nl/fietsbus. Kun je het antwoord op jouw vraag daar niet vinden? Neem dan contact op met Loket Afsluitdijk via loket@afsluitdijk.nl of bel met 0800-6040.


Duizenden fietsers op de Afsluitdijk

Wielersportbond NTFU zet zich samen met Fietsersbond, Wandelnet en Fietsplatform ervoor in dat je snel weer helemaal over de dijk kunt fietsen. Daardoor konden vorig jaar duizenden fietsers over de iconische dijk rijden. Speciaal voor wandelaars en fietsers ging de dijk toen een weekend open. 
 

Misschien ook interessant...