Nieuw: subgroepen in Cyql maken plannen nog eenvoudiger

Veel wielerverenigingen fietsen in verschillende (snelheids)groepen, de planning van clubritten is vaak daarop afgestemd. De nieuwe functionaliteit 'subgroepen' in Cyql maakt het voor verenigingen nu nog eenvoudiger om ritten te plannen en op te splitsen op niveau of snelheid. 

 

Wat zijn subgroepen?

Subgroepen binnen Cyql maken het mogelijk om een enkele rit op te splitsen in meerdere groepen, gebaseerd op verschillende criteria zoals snelheid of trainingsniveau. Dit zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om aparte ritten aan te maken voor verschillende doelgroepen. Leden kunnen eenvoudig kiezen in welke groep ze willen deelnemen.
 

Voordelen voor jouw vereniging

Het gebruik van subgroepen biedt verschillende voordelen voor wielerverenigingen:

  • Meer overzicht: Een rit opsplitsten zorgt voor minder ritten in het overzicht én dus voor meer overzicht voor de leden.
  • Efficiëntie in organisatie: Door ritten op te delen in subgroepen, kunnen verenigingen één rit organiseren die aan de behoeften van verschillende leden voldoet. Dit bespaart tijd en vermindert de administratieve last.
  • Betere veiligheid: Door groepen te vormen op basis van snelheid of trainingsniveau, kunnen ritten veiliger verlopen omdat de rit beter aansluit op het niveau van de deelnemer.
 

Hoe werkt het?

Het proces om een rit op te delen in subgroepen is eenvoudig en kan volledig worden beheerd via het Cyql-dashboard. Hier zijn de stappen:

  1. Open de rit in het Cyql-dashboard.
  2. Activeer de optie "Opsplitsen in subgroepen".
  3. Kies het label waarop de rit gesplitst moet worden (bijvoorbeeld snelheidsgroepen).
  4. Selecteer de labelwaarden die van toepassing zijn op deze rit.
  5. Sla de instellingen op en de subgroepen zijn ingesteld.


Vanaf nu kun je één rit inplannen en deze automatisch opdelen in subgroepen op basis van een label. Bijvoorbeeld, als je een label "snelheidsgroep" instelt met "groep A", "groep B" en "groep C", dan kan een deelnemer bij het aanmelden direct kiezen in welke groep hij/zij meerijdt. Zo blijft alles overzichtelijk en goed georganiseerd.

Leden kunnen zich vervolgens aanmelden voor de rit en de gewenste subgroep selecteren tijdens het aanmeldproces.
 

Over Cyql

Cyql is een handige app voor wielerverenigingen. Met Cyql kunnen verenigingen eenvoudig clubritten organiseren, routes beheren en onderling communiceren. Met deze voordelen kunnen wielerverenigingen hun ritten efficiënter organiseren en een betere ervaring bieden aan hun leden. Al sinds de lancering van de Cyql app kunnen NTFU verenigingen kosteloos gebruik maken van de app. Meer weten over Cyql? Lees hier verder

Misschien ook interessant...

Catalonië regiopartner van Fietssport

De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners,  mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken.  Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.

Tour de Force roept kandidaat-raadsleden op: zet de fiets op 1

‘Zet de fiets op 1’ in de nieuwe coalitieakkoorden die na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld gaan worden. Die oproep doet een brede coalitie van maatschappelijke organisaties namens Tour de Force aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ook de NTFU steunt deze oproep.

Toertochten

Verzet tegen verbod op wielertochten in Vaals groot: NTFU stuurt brandbrief

De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.

Zo organiseer je een werkbezoek voor nieuwe raadsleden

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld. De nieuwe raadsleden gaan 30 maart aan de slag. Ook het raadslid sport en recreatie. Een mooi moment om hem/haar een felicitatiemail te sturen met de nieuwe (of blijvende) functie plus een uitnodiging voor het werkbezoek aan jullie mountainbikeroute. Daarmee breng je meteen je route onder de aandacht bij het raadslid.

NTFU

Verslag NTFU Unieraadsvergadering 17 juni

Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU. 

Werken aan ledenbehoud en -werving met OldStars

Oudere fietsers die starten met wielrennen of leden van je vereniging die een jaartje ouder worden hebben meer kans op blessures en vallen omdat er niet altijd passend aanbod is. Om deze personen beter te kunnen bedienen en binden als vereniging, heeft de NTFU een samenwerking gestart met het Ouderenfonds. In het programma ‘Oldstars’ ga je met je vereniging aan de slag met deze oudere doelgroep. 

6x tips voor ledenbinding

Ledenbinding is belangrijk binnen je vereniging. Wanneer je als bestuur veel aandacht aan ledenbinding besteed, blijven je leden langer lid. Maar hoe doe je dat in deze bijzondere tijd? Want hoewel je clubritten langzaam opstarten maar het clubweekend bijvoorbeeld niet door gaat, is het best lastig om binding met je leden te houden. Wij geven je 6 tips hoe je je leden bindt aan jouw vereniging. 

Nog meer ruimte voor de wielersport door versoepeling coronamaatregelen

Op dinsdag 15 februari maakte het kabinet de volgende versoepelingen in de coronamaatregelen bekend. Ondanks dat veel regels al vervallen waren, bieden de nieuwe versoepelingen nog meer perspectief voor bijvoorbeeld de organisatie van toertochten. We zetten de versoepelingen, die in twee stappen plaatsvinden, en de consequenties voor de wielersport op een rij.

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Hoe je als vereniging om kunt gaan met stijgende prijzen en inflatie

De prijzen van consumentengoederen en -diensten stijgen. In juni 2022 waren goederen en diensten 8,6 procent duurder dan een jaar daarvoor, in juli ging het zelfs om 10,3 procent. Ook verenigingen kunnen te maken krijgen met stijgende kosten voor bijvoorbeeld accommodaties, inkoop voor toertochten of voor clubkleding en uitjes. Daarom geven we in het onderstaande artikel enkele tips hoe je hier als vereniging mee om kunt gaan.