Nieuw: subgroepen in Cyql maken plannen nog eenvoudiger

Veel wielerverenigingen fietsen in verschillende (snelheids)groepen, de planning van clubritten is vaak daarop afgestemd. De nieuwe functionaliteit 'subgroepen' in Cyql maakt het voor verenigingen nu nog eenvoudiger om ritten te plannen en op te splitsen op niveau of snelheid. 

 

Wat zijn subgroepen?

Subgroepen binnen Cyql maken het mogelijk om een enkele rit op te splitsen in meerdere groepen, gebaseerd op verschillende criteria zoals snelheid of trainingsniveau. Dit zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om aparte ritten aan te maken voor verschillende doelgroepen. Leden kunnen eenvoudig kiezen in welke groep ze willen deelnemen.
 

Voordelen voor jouw vereniging

Het gebruik van subgroepen biedt verschillende voordelen voor wielerverenigingen:

  • Meer overzicht: Een rit opsplitsten zorgt voor minder ritten in het overzicht én dus voor meer overzicht voor de leden.
  • Efficiëntie in organisatie: Door ritten op te delen in subgroepen, kunnen verenigingen één rit organiseren die aan de behoeften van verschillende leden voldoet. Dit bespaart tijd en vermindert de administratieve last.
  • Betere veiligheid: Door groepen te vormen op basis van snelheid of trainingsniveau, kunnen ritten veiliger verlopen omdat de rit beter aansluit op het niveau van de deelnemer.
 

Hoe werkt het?

Het proces om een rit op te delen in subgroepen is eenvoudig en kan volledig worden beheerd via het Cyql-dashboard. Hier zijn de stappen:

  1. Open de rit in het Cyql-dashboard.
  2. Activeer de optie "Opsplitsen in subgroepen".
  3. Kies het label waarop de rit gesplitst moet worden (bijvoorbeeld snelheidsgroepen).
  4. Selecteer de labelwaarden die van toepassing zijn op deze rit.
  5. Sla de instellingen op en de subgroepen zijn ingesteld.


Vanaf nu kun je één rit inplannen en deze automatisch opdelen in subgroepen op basis van een label. Bijvoorbeeld, als je een label "snelheidsgroep" instelt met "groep A", "groep B" en "groep C", dan kan een deelnemer bij het aanmelden direct kiezen in welke groep hij/zij meerijdt. Zo blijft alles overzichtelijk en goed georganiseerd.

Leden kunnen zich vervolgens aanmelden voor de rit en de gewenste subgroep selecteren tijdens het aanmeldproces.
 

Over Cyql

Cyql is een handige app voor wielerverenigingen. Met Cyql kunnen verenigingen eenvoudig clubritten organiseren, routes beheren en onderling communiceren. Met deze voordelen kunnen wielerverenigingen hun ritten efficiënter organiseren en een betere ervaring bieden aan hun leden. Al sinds de lancering van de Cyql app kunnen NTFU verenigingen kosteloos gebruik maken van de app. Meer weten over Cyql? Lees hier verder

Misschien ook interessant...

Toertochten

Er kan en mag geen streep door Limburgse toertochten

Er kan en mag géén streep gezet worden door toertochten als Limburgs Mooiste, Mergelheuvelland 2-Daagse en de vele kleinschalige toertochten die door én voor fietsliefhebbers georganiseerd worden. De NTFU wil daarom een vuist maken.

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Fiets in de trein

Fiets meenemen in de trein kan beter

Er is grote behoefte aan meer fietsplaatsen en betere voorzieningen voor fietsen in de trein, komt naar voren uit de enquête van de Fietsersbond onder 3.073 respondenten. Sportieve fietsers willen vooral fietshaken zodat ze hun fiets veilig kunnen stallen.

Kennis & onderzoek, Veiligheid

NTFU, KNWU en VeiligheidNL bundelen krachten om fietsongevallen te voorkomen

Wielrennen, mountainbiken of gravelbiken is gezond. Maar de ongevallencijfers laten ook een keerzijde zien. Als het misgaat, is het letsel vaak ernstig. De NTFU, KNWU en het kenniscentrum letselpreventie VeiligheidNL gaan daarom samenwerken om fietsongevallen te voorkomen.

Opleidingen, Veiligheid

Techniektrainingen helpen fietssportblessures voorkomen

Steeds meer mensen stoppen met sporten, omdat ze geblesseerd raken. Bijvoorbeeld na een valpartij. Dat komt naar voren uit sportblessurecijfers van VeiligheidNL. Zonde, want vaak is zo'n blessure te voorkomen. Hoe? Door techniektrainingen te volgen.

Kennis & onderzoek

Het eerste gravelbike-onderzoek: de resultaten

De NTFU vroeg 700 gravelbikers het (houthakkers)hemd van het lijf. Lezers van Fietssport, Velozine en Fiets vertelden wat voor type gravelbiker ze zijn, wat zij zo leuk vinden aan gravelbiken en welke fietsen en merken ze rijden.

Trailfund

Zand en grind voor mountainbikeroutes dankzij NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

Een paar maanden geleden vroegen we welke MTB-route het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund kan gebruiken. Meer dan tachtig reacties kreeg de wielersportbond. Vooral routes waar je tot aan je assen in de blubber staat of door mul zand moet ploeteren, kwamen terug.

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen grijpt lente aan voor meer begrip op het fietspad

Dit weekend lijkt het mooi fietsweer te worden. Veel mensen pakken dan de fiets. Bij de Alliantie Samen Fietsen grijpen ze daarom de lente aan om fietsers en andere weggebruikers op te roepen rekening met elkaar te houden: “Fiets vriendelijk, dan gebruikt iedereen het fietspad veilig en met plezier.”

Vraag een gratis Fietssport Scan + Go vlag aan

Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.

Trailcrews, Trailfund

Van kuilenpad naar flowtrail met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

De vijfde ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund gaat naar drie trailcrews die materiaal nodig hebben om de mountainbikeroutes te onderhouden. Het gaat om zand om kuilen te dichten en hout om wallrides en vlonders te vernieuwen.