Tweede editie van Week van de Wielervereniging

Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.

Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.

Na het succes van de eerste online editie, organiseert de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging: een reeks interessante workshops voor bestuurders van wielerverenigingen. Tijdens deze tweede editie staat het versterken van verenigingen centraal. Er is aandacht voor verzekeringen en juridische kwesties, ledenwerving, sfeer op de club, modern besturen en nieuwe impulsen voor je vereniging zoals gravelbiken en de app Cyql.

De zes workshops zijn verspreid over vier avonden en kunnen online gevolgd worden. Zo kunnen bestuursleden onderwerpen en data kiezen die passen bij hun behoeften en agenda.

Data en programma

De Week van de Wielervereniging vindt plaats van maandag 27 tot en met donderdag 30 september. Alle workshops vinden online plaats.

Meer informatie en aanmelden

Op Week van de Wielervereniging lees je meer over het workshopaanbod. Aanmelden voor een van de workshops kan via dit inschrijfformulier. Heb je vooraf een vraag? Neem dan contact op met Team Verenigingsondersteuning, via verenigingen@ntfu.nl.

Misschien ook interessant...

Catalonië regiopartner van Fietssport

De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners,  mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken.  Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.

Goed voorbeeld: Het beleidsplan van TC de Pedaleurs Malden: voor leden, door leden

Hoe ontwikkel je een beleidsplan dat de behoeften van leden weerspiegelt en verenigingsbreed gedragen wordt? TC de Pedaleurs Malden nam haar kernwaarden in overweging en stelde in overleg met haar leden een nieuwe toekomstvisie op.

NTFU roept gemeenten op loketten te openen

De NTFU, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en NOC*NSF roepen gemeentebesturen op de loketten te openen, het gesprek met organisatoren aan te gaan en toertochten weer mogelijk te maken. Dat naar aanleiding van signalen dat het organisatoren niet altijd lukt toestemming van de gemeente te krijgen. Om zoveel als mogelijk gemeenten te bereiken, verspreidt Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) de oproep onder alle gemeenten.

6x tips voor het aanspreken op gedrag

Binnen de meeste verenigingen gelden duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over het gewenste gedrag tijdens het fietsen, snelheid binnen de groep en wat er van leden wordt verwacht als het aankomt op de coronamaatregelen. Houdt iedereen zich aan de afspraken? Of vinden leden het onduidelijk en gaat het wel eens mis? Met deze 6 tips spreek je leden gericht aan en stuur je aan op een positief effect.