Heet nieuwe leden welkom met de actie Welkom op de Club!

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In maart en april kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In maart en april kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

In 2021 ontvingen meer dan 100 clubs aanmeldingen van potentiële leden om eens mee te fietsen met de club tijdens de eerste editie van de ledenwerfactie. Daar wil jouw club toch ook van profiteren?

Hoe het werkt

Je kiest zelf wanneer je vereniging potentiële leden mee laat rijden: bijvoorbeeld op een doordeweekse clubrit of juist met een speciale kennismakingsrit. Vraag je leden allemaal één introducé mee te nemen, zoals een vriend(in), familielid of collega of nodig fietsers uit de regio uit via een bericht in de lokale krant.

Fietsers melden zich aan via jouw clubpagina

Fietsers melden zich via jouw Fietssport clubpagina aan voor de proefrit(ten) van jouw vereniging. Op die manier zijn zij direct aangemeld als introducélid en dus ook terug te vinden op je ledenlijst. Dat scheelt jou weer een aantal administratieve handelingen. Introducéleden zijn tijdens de actie niet 4 weken, maar 6 weken verzekerd onder de introducéverzekering. 
Heeft je club nog geen Fietssport clubpagina? Maak deze dan hier aan! 

Support van de NTFU

Uiteraard kun je rekenen op de support van de NTFU. Je krijgt van ons:

  • Een inschrijfformulier, waarmee je potentiële leden direct aanmeldt voor de introducéverzekering;
  • Een stappenplan, zodat je goed voorbereid bent om nieuwe leden op te vangen;
  • Een mediakit, met een video, social-posts, persbericht, flyer en poster en banners voor op je website;
  • Tips hoe je je kennismakingsritten onder de aandacht brengt via de lokale media.

Uiteraard zet de NTFU zich ook in om zoveel als mogelijk fietsers te bereiken. Dat doen we door:

  • De video die we gemaakt hebben met verenigingen, waarmee we andere fietsers laten zien hoe leuk het is bij een club te fietsen; 
  • Betaalde social-media-posts via Fietssport te plaatsen, die gericht zijn aan fietsers in de buurt van jouw vereniging;
  • fietsers via onze (media)partners te enthousiasmeren om bij een club te fietsen.

Wat verwachten we van jou?

Om de ledenwerfactie tot een succes te maken, verwachten we van jouw vereniging ook een aantal zaken:

  • Je organiseert een of meerdere activiteiten voor nieuwe fietsers tussen 19 maart en 10 april 2022;
  • Je communiceert in aanloop naar de activiteit via eigen kanalen en lokale media;
  • Je communiceert met aangemelde deelnemers en zorgt dat zij goed worden opgevangen. 

Planning

Om de ingezette communicatie en de activiteiten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen hanteren we de volgende planning:

  • Tot en met 28 februari: Clubs melden zich aan om deel te nemen aan de actie. 
  • 1 maart – 18 maart: Communicatie over Welkom op de Club via Fietssport kanalen en door de club.
  • Vanaf 1 maart: potentiële leden kunnen zich aanmelden voor het introducélidmaatschap via jouw Fietssport clubpagina. 
  • Vanaf 19 maart tot uiterlijk 10 april: De activiteit(en) van jouw vereniging voor nieuwe fietsers vinden plaats. 

Meld je vereniging aan! 

Wil jouw vereniging groeien? Bijvoorbeeld omdat het ledenaantal terugloopt? Of omdat je een nieuwe vereniging bent die een goede start wilt maken? Meld je dan hier aan en doe mee! Alleen verenigingen die zich aanmelden zullen mee worden genomen in de social media campagne van Fietssport. 

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan via verenigingen@ntfu.nl contact op met Luuk, Caroline en Jos.
 

Misschien ook interessant...

Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Checklist: Behoorlijk bestuur van je vereniging

Op 1 juli 2021 ging de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. De afgelopen maanden bereidden we de NTFU-verenigingen al voor op deze nieuwe wet met veel informatie en praktische handvatten. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe wet heeft te maken met de aansprakelijkheid bij een faillissement van de vereniging. Iedere bestuurder wordt dan namelijk hoofdelijk aansprakelijk gesteld, indien het bestuur zijn taak kennelijk onbehoorlijk heeft vervuld en aannemelijk is dat dit een belangrijke oorzaak is van het faillissement. Nu is natuurlijk de vraag: wanneer vervul je je taak als bestuurder of als bestuur onbehoorlijk? Wat kan jouw bestuur nu al inregelen om dit risico zo veel mogelijk uit te sluiten?

Belangenbehartiging

Steeds minder groen en natuur om te sporten en ontspannen

De ruimte om te sporten, bewegen en ontspannen staat in heel Nederland onder druk. Uit onderzoek dat de ANWB liet uitvoeren wordt duidelijk dat we steeds minder groen om ons heen hebben. En dit wordt alleen maar minder door de groeiende bevolking en toename van het toerisme.

Belangenbehartiging, Veiligheid

Snelle winst te behalen voor de fiets in landelijk gebied

De ideale wielrenroute is verkeersluw en gaat over goede wegen en paden. Met nadruk op ideaal, want recreatieve fietsers ergeren zich flink aan de vele hobbels, gaten en paaltjes, vooral in het buitengebied. Fietsplatform, NTFU, ANWB en Fietsersbond vinden het de taak van Provincies om die problemen aan te pakken. Daarom sturen ze verbeterpunten naar Provincies, waar zij snel winst voor de fiets mee kunnen behalen.