NTFU en KWbN bundelen krachten met Vergunningenservice

NTFU en KWbN verwelkomen van harte Natasha Wijgerse in hun midden. Natasha gaat organisatoren van beide bonden helpen bij het aanvragen van vergunningen en het doorlopen van stikstofberekeningen.

Om organisatoren van toer- en wandeltochten weer met plezier een evenement te laten organiseren, gaan NTFU en de Koninklijke Nederlandse Wandelbond (KWbN) hen ontzorgen op het vlak van vergunningen- en toestemmingsbeleid. Met ingang van 2 april jl. startte Natasha Wijgerse daarom met onze gezamenlijke Vergunningenservice.

Op termijn gaat Natasha ook overleggen met terreinbeheerders en gemeenten. En zij zal organisaties ondersteunen met kennis, opleiding en tools die het aanvragen vergemakkelijken, zodat zij in staat zijn om de aanvraag en lobby in de toekomst zelf te doen.

Toekomst van fiets- en wandeltochten

Regelmatig bewegen draagt bij aan een gezonder Nederland. De fietstochten van NTFU en de wandeltochten van KWbN zijn voor velen dé manier om op een plezierige wijze buiten te bewegen. Wij zijn dan ook trots op het uitgebreide aanbod aan tochten van onze organisaties.

Het organiseren van evenementen wordt echter steeds complexer en duurder. Voor de organisatoren - veelal vrijwilligers – brengt het extra werk en soms ook financiële zorgen met zich mee. Ook vergt het vaak specifieke expertise. Er zijn zelfs organisaties die zich door de toegenomen regeldruk genoodzaakt voelen te stoppen. Zo verdwijnen fiets- en wandeltochten en daarmee ook hun stimulerende werking om in beweging te komen. Dat laten we niet gebeuren!

Wil de regeldruk echt verminderen, dan moet er op landelijk niveau iets veranderen. Samen met NOC*NSF en andere buitensportbonden zijn we daarover in gesprek met de landelijke politiek, ministeries en andere relevante partijen. Onze boodschap vindt gehoor, maar het kost tijd om op landelijk niveau tot structurele oplossingen te komen. Daarom zijn we blij met onze gezamenlijke Vergunningenservice de eerste stap te zetten bij het ontzorgen van onze organisatoren op dit vlak.

Heb je vragen over de nieuwe dienstverlening of wil je contact opnemen met Natasha Wijgerse, stuur dan bericht naar nwijgerse@ntfu.nl of lees meer op NTFU.nl/vergunningenservice.
 

Misschien ook interessant...

Toertochten

Goed voorbeeld: oudste graveltocht

De eerste Brabantse Strade Bianche werd al georganiseerd toen de meeste fietsers bij gravel nog aan tennis dachten. “In 2015 zette Wielerclub Mill een tocht uit voor racefietsers die grotendeels over kiezelstroken, zandpaden en oude binnenwegen liep. Hiermee is onze Strade waarschijnlijk de oudste graveltocht van Nederland. Door het overweldigende succes van de laatste editie is het einde nog lang niet in zicht.”

Toertochten

Nieuw kwaliteitssysteem voor NTFU-toertochten: beleving centraal

Op onze kalender vind je zo’n 2.000 toertochten die onder de vlag van wielersportbond NTFU worden georganiseerd. De NTFU helpt organisatoren en bewaakt de kwaliteit van deze tochten. In het nieuwe kwaliteitssysteem staat de beleving van deelnemers centraal.

Toertochten

Verzet tegen verbod op wielertochten in Vaals groot: NTFU stuurt brandbrief

De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.

Toertochten

Toertochten in Zuid-Limburg veilig: verbod in Vaals komt er niet

De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.

Toertochten

Er kan en mag geen streep door Limburgse toertochten

Er kan en mag géén streep gezet worden door toertochten als Limburgs Mooiste, Mergelheuvelland 2-Daagse en de vele kleinschalige toertochten die door én voor fietsliefhebbers georganiseerd worden. De NTFU wil daarom een vuist maken.

Toertochten

Veiligheidspunten opgeven bij organisatie toertocht

Toertochten zijn voor veel wielersporters een prachtige manier om van onze mooie sport te genieten. Om ook in de toekomst alles in goede banen te blijven leiden, vraagt dit extra aandacht op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. Vanwege een wijziging in de aansprakelijkheidsverzekering via de NTFU is het voor toertochten die vanaf 1 februari 2023 plaatsvinden noodzakelijk om een aantal zaken te registreren.

Toertochten

Deze nieuwe functionaliteiten maken het organiseren van je toertocht makkelijker

Het organiseren van een toertocht kan veel tijd in beslag nemen. De NTFU probeert organisatoren daarom te helpen met het vereenvoudigen van sommige taken. Zo kun je vanaf nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een handige digitale communicatiehulp die jouw promotionele of social media teksten schrijft. Daarnaast zorgen we dat je minder vrijwilligers nodig hebt bij de inschrijftafel door de nieuwe functionaliteit rondom het digitaal dag-inschrijven. 

Toertochten

Meld je toertocht vóór 27 november aan

NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen op de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2024 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de Fietssport kalender? Doorloop dan vóór 27 november 2023 de stappen uit het onderstaande stappenplan.