Catalonië regiopartner van Fietssport

De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners,  mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken.  Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.

De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners,  mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken.  Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.

Regiopromotie

Het Catalaans Bureau voor Toerisme wil Catalonië als fietsregio onder de aandacht brengen bij Nederlandse wielersporters. Doelstelling van het Catalaans Bureau voor Toerisme is de sportieve wielertoerist aansporen om naar de Spaanse regio te komen. Niet alleen in het hoogseizoen, maar juist ook in het voor- en naseizoen. 

Grensverleggend sportief

Dat het Catalaans Bureau voor Toerisme in hun zoektocht naar een mediapartner uitkwam bij Fietssport is niet verwonderlijk. Beide partijen zijn namelijk grensverleggend sportief. Catalanen zijn fervente fietsfanaten en staan bekend om hun grenzeloze gastvrijheid. Zij doen er alles aan om fietsers een warm welkom te heten. Denk aan mooie routes, talrijke grote en kleine fietsevenementen die worden georganiseerd, fietsvriendelijke accommodaties en een lokale keuken die rijk aan smaken en gerechten is. 

Fietssport wil op zijn beurt wielrenners, mountainbikers en gravelbikers optimaal van hun sport laten genieten. Het door de wielersportbond NTFU gelanceerde multimediaplatform Fietssport.nl doet dit met informatieve en inspirerende artikelen op het gebied van fietsmateriaal, gezondheid, training, toertochten, routes én reizen. Een win-winsituatie dus.

Partnership

De doelstellingen die de NTFU met Fietssport heeft en de doelstellingen van het Catalaans Bureau voor Toerisme sluiten goed op elkaar aan. Daarom wordt Catalonië de eerste Fietssport-regiopartner. Op Fietssport is een Catalaanse landingspagina gemaakt, Catalaanse routes worden opgenomen in het Fietssport- routeplatform, in Fietssport Magazine verschijnen reisverhalen die ook op Fietssport.nl gepubliceerd worden en samen met een reispartner worden ledenreizen naar Catalonië georganiseerd. Op de landingspagina wordt, naast al deze informatie, ook verwezen naar voor de fietser nuttige en relevante verblijfsinformatie.

Misschien ook interessant...

Verenigingen

Kansen op het gebied van ledenwerving

Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.

Belangenbehartiging, Veiligheid

Snelle winst te behalen voor de fiets in landelijk gebied

De ideale wielrenroute is verkeersluw en gaat over goede wegen en paden. Met nadruk op ideaal, want recreatieve fietsers ergeren zich flink aan de vele hobbels, gaten en paaltjes, vooral in het buitengebied. Fietsplatform, NTFU, ANWB en Fietsersbond vinden het de taak van Provincies om die problemen aan te pakken. Daarom sturen ze verbeterpunten naar Provincies, waar zij snel winst voor de fiets mee kunnen behalen. 

NTFU zet wielerclubs in de schijnwerpers

Wielrennen, mountainbiken en gravelbiken zijn ongekend populair en dat snappen wij maar al te goed. Steeds meer mensen starten of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen met fietsen. Om deze mensen kennis te laten maken met wielerverenigingen, organiseerden we deze zomer de actie Welkom op de club. Zo’n 100 clubs ontvingen door deze ledenwerfactie aanmeldingen van wielrenners en mountainbikers graag eens mee wilden fietsen met de club.

Goed nieuws: heropstart toertochten

Per 19 mei krijgen sporters meer ruimte: sporten in groepjes is weer mogelijk. Sinds 5 juni hoef je tijdens het sporten onderling geen afstand meer te bewaren. De vraag van veel tochtorganisatoren blijft echter onbeantwoord: wanneer kan onze toertocht weer plaatsvinden? Goed nieuws: de gemeente kan het verlossende antwoord geven. Door de gezamenlijke lobby van de NTFU en andere buitensportbonden staat het ministerie van VWS toertochten toe, maar de tocht mag niet de vorm van een evenement aannemen. Met toestemming van de gemeente en onder voorwaarden, kunnen toertochten georganiseerd worden.