De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
Het Catalaans Bureau voor Toerisme wil Catalonië als fietsregio onder de aandacht brengen bij Nederlandse wielersporters. Doelstelling van het Catalaans Bureau voor Toerisme is de sportieve wielertoerist aansporen om naar de Spaanse regio te komen. Niet alleen in het hoogseizoen, maar juist ook in het voor- en naseizoen.
Dat het Catalaans Bureau voor Toerisme in hun zoektocht naar een mediapartner uitkwam bij Fietssport is niet verwonderlijk. Beide partijen zijn namelijk grensverleggend sportief. Catalanen zijn fervente fietsfanaten en staan bekend om hun grenzeloze gastvrijheid. Zij doen er alles aan om fietsers een warm welkom te heten. Denk aan mooie routes, talrijke grote en kleine fietsevenementen die worden georganiseerd, fietsvriendelijke accommodaties en een lokale keuken die rijk aan smaken en gerechten is.
Fietssport wil op zijn beurt wielrenners, mountainbikers en gravelbikers optimaal van hun sport laten genieten. Het door de wielersportbond NTFU gelanceerde multimediaplatform Fietssport.nl doet dit met informatieve en inspirerende artikelen op het gebied van fietsmateriaal, gezondheid, training, toertochten, routes én reizen. Een win-winsituatie dus.
De doelstellingen die de NTFU met Fietssport heeft en de doelstellingen van het Catalaans Bureau voor Toerisme sluiten goed op elkaar aan. Daarom wordt Catalonië de eerste Fietssport-regiopartner. Op Fietssport is een Catalaanse landingspagina gemaakt, Catalaanse routes worden opgenomen in het Fietssport- routeplatform, in Fietssport Magazine verschijnen reisverhalen die ook op Fietssport.nl gepubliceerd worden en samen met een reispartner worden ledenreizen naar Catalonië georganiseerd. Op de landingspagina wordt, naast al deze informatie, ook verwezen naar voor de fietser nuttige en relevante verblijfsinformatie.
Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.
Per 19 mei krijgen sporters meer ruimte: sporten in groepjes is weer mogelijk. Sinds 5 juni hoef je tijdens het sporten onderling geen afstand meer te bewaren. De vraag van veel tochtorganisatoren blijft echter onbeantwoord: wanneer kan onze toertocht weer plaatsvinden? Goed nieuws: de gemeente kan het verlossende antwoord geven.
Dagblad Trouw publiceerde 2 augustus een ingezonden brief met als onderwerp '
De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.
De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld. De nieuwe raadsleden gaan 30 maart aan de slag. Ook het raadslid sport en recreatie. Een mooi moment om hem/haar een felicitatiemail te sturen met de nieuwe (of blijvende) functie plus een uitnodiging voor het werkbezoek aan jullie mountainbikeroute. Daarmee breng je meteen je route onder de aandacht bij het raadslid.
Organiseer je binnenkort een tocht? Via de stallingsverzekering zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.
Wil jij op een sportieve manier geld verdienen voor jouw vereniging? De organisatie van het fietsevenement Vebego Limburgs Mooiste is op zoek naar leden, die tegen een vergoeding voor hun club, mee wil werken tijdens een van de grootste fietsevenementen van Nederland.
Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.
We fietsen niet alleen méér, we doen dat ook op steeds meer verschillende soorten fietsen. Denk aan elektrische fietsen, hybride fietsen, speed pedelecs, racefietsen en gravelbikes. Dat is positief, maar het zorgt ook voor overlast en onveilige situaties. Veel fietspaden zijn niet berekend op de toenemende drukte en snelheidsverschillen. De overheid kan daar wat aan doen. Om ze daar op te wijzen, heeft Koepelorganisatie Fietsplatform met de NTFU, ANWB en Fietsersbond tien verbeterpunten naar alle Provincies gestuurd.
Alle mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug hebben sinds kort een kleurcode die aangeeft hoe makkelijk of moeilijk de route is. Te herkennen aan nieuwe borden die langs de hele route hangen. Mountainbikers kunnen zo beter inschatten of een route past bij hun technisch niveau.