Bioracer verlengt samenwerking met NTFU en Fietssport

Met gepaste trots kunnen we hier melden dat het fietskledingmerk Bioracer de samenwerking met NTFU en ons platform Fietssport verlengd heeft. Dat betekent dat we ons de komende jaren weer een gesoigneerde slag in de rondte kunnen trappen.

Blij met samenwerking

Bioracer is al jarenlang trouwe kledingleverancier van de NTFU en Fietssport. Daarom zijn we ook ontzettend blij dat het merk de samenwerking met weer drie jaar verlengd heeft. Dat betekent dat nóg meer wielerverenigingen voordelig clubkleding kunnen aanschaffen én nóg meer wielrenners, mountainbikers en gravelbikers blij maken met een tof Fietssport-tenue. En ook onze vrijwilligers – zoals opleiders, instructeurs, inspecteurs en regio-afgevaardigden – kunnen we weer gesoigneerd op pad sturen.

Behalve dat Bioracer fietsers goed voor de dag laat komen, blinkt het merk ook uit in kwaliteit en innovatie. Zo wordt alle kleding in eigen huis (het Belgische Tessenderlo) ontwikkeld en uitgebreid door topsporters aan de tand gevoeld. Hierdoor zit een Bioracer-outfit als gegoten waardoor je maximaal kunt presteren én genieten van de mooiste hobby ter wereld. 

Voordeel voor wielerverenigingen

Bij de NTFU aangesloten wielerverenigingen profiteren de komende jaren van korting op de aanschaf van clubkleding. Hiervoor kun je als club contact opnemen met een van de vertegenwoordigers van Bioracer. Hij of zij helpt je graag op weg.

Kijk hier voor een overzicht van alle Bioracer vertegenwoordigers.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze flitsende video die we maakten van alle wielerverenigingen die je al voor gingen. Zoals je ziet draait Bioracer nergens zijn hand voor om.

Gesoigneerde Fietssport-kleding

Ook als Fietssport PLUS-lid profiteer je van de verlengde samenwerking met Bioracer. Zo heb je voor nog geen 100 euro een kledingset – broek en shirt, zowel in dames- als herenuitvoering – waarmee jij je fietsvrienden en -vriendinnen deze zomer het nakijken geeft. Uiteraard hebben we ook handschoenen, sokken, windjasjes (en nog veel meer) in huis.

Wil je de komende zomermaanden gesoigneerd op pad, trakteer jezelf dan op een mooi Fietssport-tenue.

Misschien ook interessant...

Goed voorbeeld: Het beleidsplan van TC de Pedaleurs Malden: voor leden, door leden

Hoe ontwikkel je een beleidsplan dat de behoeften van leden weerspiegelt en verenigingsbreed gedragen wordt? TC de Pedaleurs Malden nam haar kernwaarden in overweging en stelde in overleg met haar leden een nieuwe toekomstvisie op.

Betere fietspaden kunnen het aantal ongelukken verkleinen

Als het aan de overheid ligt, zijn er in 2050 nul verkeersslachtoffers. Een onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL laat zien dat daarvoor eerst iets moet veranderen. Het aantal fietsers dat ernstig gewond raakte en op de Spoedeisende Hulp kwam, steeg in tien jaar met vijftien procent. Ook het aantal gewonde wielrenners steeg in die periode, met 44 procent. VeiligheidNL roept daarom op om samen in actie te komen. Wielersportbond NTFU sluit zich daarbij aan.

NTFU

Verslag NTFU Unieraadsvergadering 17 juni

Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU. 

Kleurcode

NTFU kleurt MTB-routes veilig

Om MTB-routes veiliger te maken, introduceert wielersportbond NTFU een kleurensysteem. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. De MTB-routes in Twente hebben de primeur: de eerste bordjes hangen bij Het Hulsbeek in Oldenzaal.

NTFU

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.

Veiligheid

Woensdag 13 september: Dag van de Fietsbel

Op woensdag 13 september vindt de eerste Dag van de Fietsbel plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietsbel onder de aandacht te brengen bij wielrenners, mountainbikers en gravelbikers om zo veiliger en vriendelijker te fietsen.

Goed nieuws: heropstart toertochten

Per 19 mei krijgen sporters meer ruimte: sporten in groepjes is weer mogelijk. Sinds 5 juni hoef je tijdens het sporten onderling geen afstand meer te bewaren. De vraag van veel tochtorganisatoren blijft echter onbeantwoord: wanneer kan onze toertocht weer plaatsvinden? Goed nieuws: de gemeente kan het verlossende antwoord geven. Door de gezamenlijke lobby van de NTFU en andere buitensportbonden staat het ministerie van VWS toertochten toe, maar de tocht mag niet de vorm van een evenement aannemen. Met toestemming van de gemeente en onder voorwaarden, kunnen toertochten georganiseerd worden.

Tropische temperaturen: Bereid je goed voor!

Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden! 

Kennis & onderzoek

Minder overlast voor recreanten en natuur door mountainbikeroutes

Mountainbiken is populair: het aantal beoefenaars steeg de afgelopen jaren naar 480.000. Ook het aantal nieuwe MTB-routes nam in die periode toe. Dat is maar goed ook, want aantrekkelijke routes voorkomen overlast. 

 

Nieuwe functionaliteiten voor Cyql app na update

In september 2021 lanceerde de NTFU de Cycl app. Met de Cyql app kunnen clubs eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Naast de vele positieve geluiden vanuit de verenigingen, is er ook goed geluisterd naar de feedback van de clubs. In de afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt aan een aantal updates die de app nog completer moeten maken.