Met gepaste trots kunnen we hier melden dat het fietskledingmerk Bioracer de samenwerking met NTFU en ons platform Fietssport verlengd heeft. Dat betekent dat we ons de komende jaren weer een gesoigneerde slag in de rondte kunnen trappen.
Bioracer is al jarenlang trouwe kledingleverancier van de NTFU en Fietssport. Daarom zijn we ook ontzettend blij dat het merk de samenwerking met weer drie jaar verlengd heeft. Dat betekent dat nóg meer wielerverenigingen voordelig clubkleding kunnen aanschaffen én nóg meer wielrenners, mountainbikers en gravelbikers blij maken met een tof Fietssport-tenue. En ook onze vrijwilligers – zoals opleiders, instructeurs, inspecteurs en regio-afgevaardigden – kunnen we weer gesoigneerd op pad sturen.
Behalve dat Bioracer fietsers goed voor de dag laat komen, blinkt het merk ook uit in kwaliteit en innovatie. Zo wordt alle kleding in eigen huis (het Belgische Tessenderlo) ontwikkeld en uitgebreid door topsporters aan de tand gevoeld. Hierdoor zit een Bioracer-outfit als gegoten waardoor je maximaal kunt presteren én genieten van de mooiste hobby ter wereld.
Bij de NTFU aangesloten wielerverenigingen profiteren de komende jaren van korting op de aanschaf van clubkleding. Hiervoor kun je als club contact opnemen met een van de vertegenwoordigers van Bioracer. Hij of zij helpt je graag op weg.
Kijk hier voor een overzicht van alle Bioracer vertegenwoordigers.
Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze flitsende video die we maakten van alle wielerverenigingen die je al voor gingen. Zoals je ziet draait Bioracer nergens zijn hand voor om.
Ook als Fietssport PLUS-lid profiteer je van de verlengde samenwerking met Bioracer. Zo heb je voor nog geen 100 euro een kledingset – broek en shirt, zowel in dames- als herenuitvoering – waarmee jij je fietsvrienden en -vriendinnen deze zomer het nakijken geeft. Uiteraard hebben we ook handschoenen, sokken, windjasjes (en nog veel meer) in huis.
Wil je de komende zomermaanden gesoigneerd op pad, trakteer jezelf dan op een mooi Fietssport-tenue.
Op 12 augustus start de Tour de France Femmes in Rotterdam. Eén dag ervoor – zondag 11 augustus – kun je meedoen met de toerversie. NTFU mag aan twee clubs 5 startbewijzen weggeven. Enige wat je moet doen is laten weten waarom je met jouw club mee wilt doen.
De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt niet elke wielersporters zich welkom in de sport. Zo worden fietsers met een maatje meer niet door iedereen serieus genomen. Net als mensen met een goedkope fiets en kleding.
De NTFU en KWbN ondertekenen allebei een convenant waarin ze vastleggen samen tochtorganisaties te blijven ondersteunen en versterken. Dat is hard nodig, want door scherpere regels en extra kosten staan fiets- en wandeltochten onder druk.
Deze Cyql app, die voor NTFU verenigingen gratis te gebruiken is, maakt het plannen van clubritten een stuk eenvoudiger. Wat je allemaal kunt met Cyql, lees je op
Hoe ziet de toekomst van mountainbiken en gravelbiken eruit? Daar maakt de NTFU zich al een tijd druk om, met routes die dicht moeten en rechtszaken die gevoerd worden. De bond komt daarom met een plan om te zorgen dat je ook in 2035 nog kunt mountainbiken en gravelbiken.
Samen fietsen is leuker: de app Cyql maakt het makkelijker om een gezamenlijke rit te plannen. Met de app, ontwikkeld door Freed Mobile+Interactive, kun je eenvoudig (club)ritten aanmaken en iets afspreken met clubgenoten. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Wielersportbond NTFU werkt samen met Cyql waardoor NTFU verenigingen gratis gebruik maken van de app.
De NTFU krijgt steeds vaker berichten van wielerclubs die een boete krijgen voor illegaal gebruik van foto’s. De kosten lopen op van tot een paar honderd tot duizenden euro. Hoe los je dit op?
Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.
Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.
Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.