In 2021 kwam de Cyql app gratis beschikbaar voor NTFU-verenigingen. Met Cyql is samen fietsen makkelijker en veiliger te organiseren. Maar dat is niet het enige voordeel, we sommen 6x de voordelen van Cyql voor jouw club op.
Een van de belangrijkste voordelen van Cyql? Het is gewoon heel eenvoudig om samen een rit te plannen! Clubs kunnen de wekelijkse clubritten in reeksen vooruit plannen via Cyql. Leden kunnen op eigen initiatief hun individuele ritten inplannen en clubgenoten uitnodigen. Alle informatie over de rit zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, GPX, duur, snelheid en tussenstops vind je centraal onder één knop. Handig toch!
Wat is er vervelender dan wanneer de aanvangstijd van een rit is gewijzigd en jij dit niet wist? Dat is met Cyql verleden tijd. Leden die zijn aangemeld voor een rit, worden via een pushmelding op de hoogte gehouden van wijzigingen. Elke rit heeft daarnaast een eigen chatfunctie, zodat eventuele details nog afgestemd kunnen worden met alle aanwezigen.
Ook voor de club is het handig om alle leden in één centrale app te hebben. Zo is het eenvoudig om clubnieuws of evenementen onder de aandacht te brengen via Cyql.
Leden geven in hun profiel aan wat hun voorkeuren zijn als het aankomt op bijvoorbeeld afstand en snelheid van een rit. Alleen van de ritten die voldoen aan deze voorwaarden ontvangen zij een melding. Ritten zijn dus beter afgestemd op iemand zijn/haar behoeften! Resultaat? Meer plezier en veiligheid!
Omdat leden hun eigen ritten ook kunnen openstellen voor clubgenoten, fiets je eerder samen met clubgenoten die je wellicht nog niet zo goed kent. Zo leer je weer nieuwe clubgenoten kennen, mooi voor de verbinding en het clubgevoel!
Leden regelen de informatievoorziening, afstemming en communicatie rondom (club)ritten steeds meer zelf. Het bestuur hoef zich dus minder met details bezig te houden en bespaart zo kostbare tijd.
Naast de functionaliteiten van het inplannen van ritten, het delen van nieuws of andere activiteiten, is het ook mogelijk om fietsen, onderdelen of accessoires te koop aan te bieden via de ‘vraag en aanbod’ pagina. Ben je naarstig op zoek naar een bepaald onderdeel? Dan kun je ook een ‘gezocht’ item toevoegen. Extra waardevol in een periode waarin veel onderdelen en fietsen moeilijk leverbaar zijn!
Wil je meer weten of Cyql? Bekijk dan deze pagina met alle praktische informatie over de app. Heb je vragen over hoe je Cyql het best binnen jouw vereniging kunt inzetten? Team verenigingsondersteuning van de NTFU staat klaar voor je! Caroline, Luuk en Jos zijn te bereiken via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.
Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. Als sport- en beweegsector gaan we voor een prominente plek op de politieke agenda. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert namelijk minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Investeren in sport en bewegen is dus investeren in een gezonde en energieke gemeente.
Op 11 juni was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU.
De NTFU zet zich in voor een sociaal veilige sportomgeving en kondigt daarom de lancering van het Meldpunt Veilige Sport aan. Dit meldpunt biedt een laagdrempelige manier voor leden, bestuursleden en andere betrokkenen om incidenten van grensoverschrijdend gedrag te melden en draagt bij aan een veilige en plezierige sportbeleving voor iedereen.
Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sport in de buitenlucht. Het kabinet wilde per 6 november de QR-code invoeren voor sporters en publiek, zowel binnen én buiten. Na protest van de Nederlandse sportwereld en druk uit de Tweede Kamer ziet het af van de verplichting voor buitensporten. Voor de binnensport blijft de maatregel wel gelden. Voor toegang tot kleedkamer, toilet of de kantine moeten sporters en publiek hun toegangsbewijs laten scannen.
Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.
Het aantal wielersporters in Nederland is toegenomen tot meer dan 900.000. Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.
Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.
Jaarlijks genieten zo'n 300.000 fietsers, samen goed voor ruim 1,5 miljoen inschrijvingen, van al het moois dat toertochten te bieden hebben. NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen in de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2023 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de
‘Zet de fiets op 1’ in de nieuwe coalitieakkoorden die na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld gaan worden. Die oproep doet een brede coalitie van maatschappelijke organisaties namens Tour de Force aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ook de NTFU steunt deze oproep.
Hoe mooi is het als je makkelijker naar mooie plekjes bij jou in de buurt kunt fietsen? Zoals het bos, een natuurgebied of ander groen landschap. Fietsplatform, ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NTFU pleiten er daarom bij Provincies voor dat zij deze recreatieve bestemmingen beter bereikbaar gaan maken.