De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.
De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.
Maatregelen die gevolgen hebben voor de sport:
Sportlocaties zowel binnen en buiten moeten tussen 17.00 en 05.00 uur de deuren sluiten.
De 1,5-meter-maatregel geldt ook weer, ook op locaties waar je een coronatoegangsbewijs nodig hebt.
Iedereen vanaf 18 jaar en ouder heeft een coronatoegangsbewijs nodig bij in binnensportlocaties. Op andere locaties, zoals de horeca en bij evenementen, is een toegangsbewijs nodig vanaf 13 jaar.
Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt, is het dragen van een mondmasker verplicht. Op plaatsen waar je een vaste zitplaats hebt - bijvoorbeeld in de horeca - hoef je het mondmasker te dragen als je je verplaatst, bijvoorbeeld naar het toilet.
Zorg dat je een toegangsbewijs en een mondmasker op zak hebt, als je onderweg wilt stoppen voor koffie of warme chocolademelk of als je meedoet aan een toertocht.
Denk voor vertrek na over je groepsgrootte. Kun je onderweg andere weggebruikers de ruimte geven? Denk bijvoorbeeld na over:
Heb je een of meerdere keren ja moeten antwoorden? Ga dan met een kleinere groep op pad. Zo zorg je ervoor dat je anderen de ruimte kunt geven als je inhaalt of passeert, wacht bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt.
Lees ook: Afstand houden tot anderen lastig? Welnee! Met deze 9 tips ga je veilig en verantwoord op weg.
Rijd je in de winter ‘s avonds als groep? Afgezien van het feit dat iedereen goede fietsverlichting heeft, houd er rekening mee dat er een maximale groepsgrootte van 4 personen geldt als je ná 17.00 uur buiten sport.
Na jaren wachten kon het 1 en 2 juli eindelijk weer: fietsen over de Afsluitdijk. Zo’n 13.000 fietsers gingen over de 32 kilometer lange dijk tussen Den Oever en Kornwerderzand. Wielrenners grepen hun kans en reden het populaire rondje IJsselmeer.
NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen op de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Organiseren jullie in 2025 (weer) een toertocht en wil je deze publiceren in de
In juni kwam mountainbikend Europa bij elkaar in Italië. Tijdens de IMBA Europe Summit wisselden routebouwers, vrijwilligers en mountainbikers drie dagen lang ideeën uit hoe we onze mountainbikesport toekomstbestendig kunnen maken. Ook de NTFU was aanwezig. Troy Corsen vertelt wat hij uit Val di Sole meenam voor het mountainbiken in Nederland.
Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij.
Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.
Om mountainbikeroutes veiliger te maken, rolt wielersportbond NTFU een kleurensysteem uit. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Om te laten zien wat er technisch van je gevraagd wordt bij elk niveau en hoe het kleurensysteem precies werkt, heeft de NTFU een video gemaakt.
Dinsdag 6 februari werd tijdens een Kenniscafé van Tour de Force het rapport ‘Onderzoek impact verdwijnen veerponten’ gepresenteerd. De Veerpontencoalitie is blij dat nu ook landelijk het functioneren van de veerponten in kaart is gebracht en doet nogmaals een oproep aan de overheden: pak jullie verantwoordelijkheid!
Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. Als sport- en beweegsector gaan we voor een prominente plek op de politieke agenda. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert namelijk minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Investeren in sport en bewegen is dus investeren in een gezonde en energieke gemeente.