NTFU en Cyql verlengen samenwerking voor 3 jaar

Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.

Wouter Slotegraaf, co-founder van Cyql, is blij met de verlenging: "We zijn bijzonder blij en nog steeds vereerd dat we ook de komende drie jaar alle bij NTFU aangesloten fietsclubs mogen ondersteunen. Deze verlenging bevestigt niet alleen de waarde van ons platform voor de fietsgemeenschap maar stimuleert ons ook om onze digitale platform voortdurend te optimaliseren en te verbeteren."

Meer samen fietsen

Samen fietsen, dat is waar de NTFU voor staat. De Cyql-app maakt het eenvoudiger om samen ritten te plannen. Zie je via een WhatsApp groep al snel door de bomen het bos niet meer. Via de Cyql-app heb je alle gegevens over een rit altijd bij de hand. Zo weet je eenvoudig wie er meefietsen, welke route er wordt gefietst (inclusief GPX), welke snelheid er wordt gereden en hoe laat en waar er wordt vertrokken. Ideaal dus voor toerverenigingen om hun clubritten te plannen. Een clubomgeving beheren gaat eenvoudig met het uitgebreide Cyql dashboard. Naast clubritten kunnen clubleden ook eigen ritten initiëren, zo verhoog je eenvoudig de cohesie binnen de vereniging.

250 verenigingen en 60.000 fietsritten

Nadat de samenwerking drie jaar geleden tot stand kwam, zijn meer dan 250 NTFU verenigingen met de Cyql app aan de slag gegaan. Dat geeft mooi weer dat de app goed aansluit bij de behoefte van de fietsverenigingen. NTFU verenigingen waren in de afgelopen drie jaar goed voor maar liefst 18.000 gebruikers die samen 60.000 fietsritten via Cyql hebben gepland.
 

“Binnen de NTFU fietsen we mét elkaar. De Cyql-app sluit daar perfect bij aan. We zijn daarom zeer verheugd dat we deze mooie dienst voor nog eens 3 jaar kunnen aanbieden richting de verenigingen.”

Mooie dienst voor verenigingen

“Binnen de NTFU fietsen we mét elkaar. De Cyql-app sluit daar perfect bij aan. We zijn daarom zeer verheugd dat we deze mooie dienst voor nog eens 3 jaar kunnen aanbieden richting de verenigingen.” aldus Arjan de Vries, Directeur van de NTFU. Waar een los abonnement op Cyql 29,95 per maand kost, is Cyql onderdeel van het collectieve dienstenpakket waar verenigingen gratis gebruik van maken als zij lid zijn bij de bond.

Aan de slag

Maakt je vereniging nog geen gebruik van de Cyql app? Lees hier meer over de mogelijkheden en meldt je vereniging hier aan. Heb je andere vragen? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar via verenigingen@ntfu.nl.

Misschien ook interessant...

NTFU

Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023

Ondanks hoge inflatiecijfers gaan NTFU-leden in 2023 niet meer betalen voor hun fietsschadeverzekering, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend. 

Verenigingen

Hoe de NTFU verenigingen in de pedalen helpt

De wielervereniging is al jaar en dag een belangrijke pijler voor de NTFU. De vereniging voorziet wekelijks duizenden fietsers van mooie clubritten en toertochten.  De NTFU zet zich daarom in op het versterken van alle aangesloten wielerverenigingen.

NTFU

Verslag NTFU Unieraadsvergadering 17 juni

Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU. 

Verenigingen

Voordelig helmen aanschaffen voor jouw vereniging

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. Sinds 2015 leidden we al meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders op. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget.

NTFU

Bioracer verlengt samenwerking met NTFU en Fietssport

Met gepaste trots kunnen we hier melden dat het fietskledingmerk Bioracer de samenwerking met NTFU en ons platform Fietssport verlengd heeft. Dat betekent dat we ons de komende jaren weer een gesoigneerde slag in de rondte kunnen trappen.

Verenigingen

Goed voorbeeld: frisse wind en nieuwe leden voor RTC Rally

Er waait een nieuwe wind door RTC Rally en dat merken wielrenners uit Sneek en omgeving. Maar liefst 44 mensen sloten zich het afgelopen jaar bij de Friese club aan, waarvan een derde vrouw.

Verenigingen

Tuchtrecht NTFU voor leden en vrijwilligers

Soms gebeuren er dingen op de sportvereniging die niet door de beugel kunnen. Wangedrag op de vereniging of bij een toertocht dient uiteraard aangepakt te worden. In de sportsector bestaat daarom het zogenaamde ‘Tuchtrecht’.

Verenigingen

Jouw clubritten uit Cyql publiceren op je clubwebsite

Maakt je vereniging gebruik van de Cyql app om clubritten te plannen? Dan is het ook mogelijk om alle geplande ritten eenvoudig te publiceren op jouw eigen clubwebsite.

Verenigingen

Nieuwe mogelijkheden na update Cyql app

Deze Cyql app, die voor NTFU verenigingen gratis te gebruiken is, maakt het plannen van clubritten een stuk eenvoudiger. Wat je allemaal kunt met Cyql, lees je op deze pagina. Inmiddels maken meer dan de helft van de NTFU verenigingen gebruik van de app én werd de app onlangs nog beoordeeld met het rapportcijfer 8,1! Cyql heeft onlangs een update gekregen waardoor er enkele extra functionaliteiten beschikbaar zijn in de app. Welke dat zijn lees je in dit artikel. 

Verenigingen

Goed voorbeeld: deze clubs maakten een mooie comeback

Wat doe je als je club in onrustig vaarwater terechtkomt? De Tweewielers en WV Holten herrezen als een fenix uit de as, met een beetje hulp van de NTFU. Dit is hun verhaal.

NTFU

Welkom op de vernieuwde website van de NTFU

Je ziet het goed. We hebben een nieuwe website. Compleet met een fris ontwerp en informatie voor verenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews, routebureaus, overheden en organisaties uit de sport- en recreatiesector. Zo is NTFU.nl voor iedereen hét startpunt voor sportief fietsen.

Verenigingen

Kansen op het gebied van ledenwerving

Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.