Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.
Wouter Slotegraaf, co-founder van Cyql, is blij met de verlenging: "We zijn bijzonder blij en nog steeds vereerd dat we ook de komende drie jaar alle bij NTFU aangesloten fietsclubs mogen ondersteunen. Deze verlenging bevestigt niet alleen de waarde van ons platform voor de fietsgemeenschap maar stimuleert ons ook om onze digitale platform voortdurend te optimaliseren en te verbeteren."
Samen fietsen, dat is waar de NTFU voor staat. De Cyql-app maakt het eenvoudiger om samen ritten te plannen. Zie je via een WhatsApp groep al snel door de bomen het bos niet meer. Via de Cyql-app heb je alle gegevens over een rit altijd bij de hand. Zo weet je eenvoudig wie er meefietsen, welke route er wordt gefietst (inclusief GPX), welke snelheid er wordt gereden en hoe laat en waar er wordt vertrokken. Ideaal dus voor toerverenigingen om hun clubritten te plannen. Een clubomgeving beheren gaat eenvoudig met het uitgebreide Cyql dashboard. Naast clubritten kunnen clubleden ook eigen ritten initiëren, zo verhoog je eenvoudig de cohesie binnen de vereniging.
Nadat de samenwerking drie jaar geleden tot stand kwam, zijn meer dan 250 NTFU verenigingen met de Cyql app aan de slag gegaan. Dat geeft mooi weer dat de app goed aansluit bij de behoefte van de fietsverenigingen. NTFU verenigingen waren in de afgelopen drie jaar goed voor maar liefst 18.000 gebruikers die samen 60.000 fietsritten via Cyql hebben gepland.
“Binnen de NTFU fietsen we mét elkaar. De Cyql-app sluit daar perfect bij aan. We zijn daarom zeer verheugd dat we deze mooie dienst voor nog eens 3 jaar kunnen aanbieden richting de verenigingen.” aldus Arjan de Vries, Directeur van de NTFU. Waar een los abonnement op Cyql 29,95 per maand kost, is Cyql onderdeel van het collectieve dienstenpakket waar verenigingen gratis gebruik van maken als zij lid zijn bij de bond.
Maakt je vereniging nog geen gebruik van de Cyql app? Lees hier meer over de mogelijkheden en meldt je vereniging hier aan. Heb je andere vragen? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar via verenigingen@ntfu.nl.
Wil je als vereniging instructeurs opleiden, maar heb je daar niet de financiële middelen voor? Vanuit het
De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt niet elke wielersporters zich welkom in de sport. Zo worden fietsers met een maatje meer niet door iedereen serieus genomen. Net als mensen met een goedkope fiets en kleding.
Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
Als club is het belangrijk om jouw vrijwilligers te bedanken. Hierdoor uit je je waardering voor hun harde werk! Wij geven 6 tips.
De ruimte om te sporten, bewegen en ontspannen staat in heel Nederland onder druk. Uit onderzoek dat de ANWB liet uitvoeren wordt duidelijk dat we steeds minder groen om ons heen hebben. En dit wordt alleen maar minder door de groeiende bevolking en toename van het toerisme.
Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen.
Alle mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug hebben sinds kort een kleurcode die aangeeft hoe makkelijk of moeilijk de route is. Te herkennen aan nieuwe borden die langs de hele route hangen. Mountainbikers kunnen zo beter inschatten of een route past bij hun technisch niveau.
In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.
Rust in de natuur en minder wrijving tussen fietsers en wandelaars, dat is het doel van een landelijk onderzoek dat wielersportbond NTFU, Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en komoot starten. De organisaties laten in kaart brengen waar fietsen in de natuur wel en niet is toegestaan. De resultaten worden gebruikt om de gegevens in OpenStreetMap te verbeteren.
Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.