Jouw club in de schijnwerpers op Fietssport

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Voordeel voor fietsers

NTFU-leden kunnen via Fietssport.nl een gratis profiel aanmaken. In het profiel staat een persoonlijke Scan + Go code waarmee zij korting krijgen op NTFU-toertochten. Daarnaast kunnen zij hun persoonlijke gegevens beheren, extra dekking aanvragen of gebruik maken van aanbiedingen van partners zoals JOIN of Bkool. In geval van schade aan de fiets, kunnen fietsers het schadeformulier ook invullen via Fietssport.

Voordeel voor clubs

Fietssport heeft inmiddels een flink bereik opgebouwd onder wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. De site wordt jaarlijks 1,5 miljoen keer bezocht, de app is ruim 45.000 keer gedownload en de online kalender wordt ruim 2 miljoen keer geraadpleegd. Wij doen ons best om jouw toertochten, routes en club zo goed mogelijk te promoten bij zoveel mogelijk fietsers, maar daar hebben we jou hulp bij nodig.

Maak een clubpagina

Om te zorgen dat jullie club gevonden wordt door potentiële leden, maak je een clubpagina via NTFU.nl. Vul hier je contactgegevens, informatie over jullie ritten en korte beschrijving van jouw club in. Voeg tenslotte nog wat leuke foto’s toe en je bent klaar om nieuwe leden te ontvangen. Zij kunnen zich via jullie pagina op Fietssport direct aanmelden voor een kenningsmakingsrit door op de knop ‘fiets een keer mee’ te klikken. Nadat de geïnteresseerde fietsers het formulier heeft ingevuld, is hij/zij direct aangemeld voor de introducéverzekering van de NTFU. De secretaris van de vereniging krijgt het verzoek binnen via de mail, zodat je direct kunt afstemmen wanneer iemand welkom is.

Vul jouw toertochtpagina

De toertochtkalender op Fietssport is de grootste en meest complete van Nederland. De kalender wordt jaarlijks ruim 2 miljoen keer geraadpleegd en wordt via provincies en fietsmedia verspreid. Met zo’n 1.000 andere tochten op de kalender is de concurrentie groot. Het is dus belangrijk dat je laat zien waarom fietsers zich juist voor jouw tocht moeten inschrijven. Schrijf daarom een pakkende tekst over de route, beschrijf de sfeer en vertel iets over de verzorging of andere voordelen voor deelnemers. Voeg tenslotte ook nog mooie foto’s van de route toe zodat potentiële deelnemers alvast in de stemming komen.  

Bekijk onze tips voor het schrijven van een tekst hier.

Vermeld Fietssport in jullie communicatie

Waar fietsers voorheen hun toertocht uitzochten via NTFU.nl, gebeurt dat tegenwoordig op Fietssport.nl. Daar vinden ze niet alleen de kalender, maar daar kunnen zij zich ook aanmelden voor een kennismakingsrit bij jouw club of een route van de vereniging downloaden. Het is dus belangrijk dat je fietsers via jouw site, nieuwsbrief en social media op de hoogte brengt van Fietssport. Wij geven je een aantal tips:

  1. Korting: vermeld dat NTFU- en Fietssport-leden korting krijgen op de inschrijving voor jouw toertocht.
  2. Informatie en inschrijven: verwijs fietsers voor meer informatie naar jouw toertochtpagina op Fietssport.nl. Maak je gebruik van ons voorinschrijfsysteem? Dan kunnen fietsers zich daar ook snel en eenvoudig inschrijven. 
  3. Toertochten op jouw site: vind je het leuk om (een selectie van) toertochten op je eigen site te plaatsen? Maak dan gebruik van de Fietssport kalenderwidget.  
  4. Promotiemateriaal: maak gebruik van onze gratis promotiematerialen. Op diverse uitleenlocaties in het land kun je een startboog, beachflags en andere materialen kosteloos lenen. Zo kleed je jouw evenement extra leuk aan en help je Fietssport te groeien. 

Meesterknecht 

We begrijpen het als je het moeilijk vindt mooie foto’s te maken of een pakkende tekst te schrijven. Daarom helpt de NTFU clubs met de promotie van verenigingen en toertochten, wij zijn als het ware jouw meesterknecht. Jaarlijks lichten we 400 evenementen uit via onze app, social media en nieuwsbrieven. Ook helpen we ieder seizoen 25 tochten met fotografie en video. Ben je benieuwd wat we voor jouw club kunnen betekenen? Informeer dan naar de mogelijkheden via verenigingen@ntfu.nl

Misschien ook interessant...

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.

Belangenbehartiging

Petitie voor Gelderse veerponten al 17000x getekend

Zo’n 17.000 mensen tekenden al de petitie voor de Gelderse veerponten. De pontjes dreigen te verdwijnen, omdat er geen geld meer is om ze in de vaart te houden. De NTFU springt daarom met fiets- en wandelorganisaties op de bres voor de pontjes.

Tour de Force roept kandidaat-raadsleden op: zet de fiets op 1

‘Zet de fiets op 1’ in de nieuwe coalitieakkoorden die na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld gaan worden. Die oproep doet een brede coalitie van maatschappelijke organisaties namens Tour de Force aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ook de NTFU steunt deze oproep.

Beter wielrennen of mountainbiken met Start2Bike

Wielrennen of mountainbiken is niet moeilijk. Toch? Niets is minder waar en zeker voor degenen die net begonnen zijn met wielrennen of mountainbiken. Remmen, schakelen, in- en uitklikken op de pedalen en fietsen in een groep is toch echt anders dan op een gewone fiets. Met Start2Bike verbeter je je fietstechnieken in vier trainingen.