20 oktober 2020

Jullie club op Fietssport

 

Jullie club op Fietssport

Fietssport.nl is het platform voor de sportieve fietser, van de NTFU. Op Fietssport vind je als fietser niet alleen toertochten, routes en het online magazine. Ook jullie club kan een plaats veroveren op deze site en zo gevonden worden door potentiële nieuwe leden. Een basisvermelding is zo gemaakt. Vervolgens breid je jouw pagina verder uit door middel van 3 simpele stappen.

Stap 1: Basisvermelding op Fietssport.nl

In verschillende stappen zorg je ervoor dat potentiële leden een goede indruk krijgen van het aanbod en de sfeer binnen jullie club. Voor een basisvermelding hebben we een aantal gegevens nodig, zoals jullie openbare e-mailadres, website en de startlocatie van jullie clubritten. Vul deze gegevens in via de pagina Gegevens van je club op Fietssport. Bestuursleden, de ledenadministrateur en de PR-commissie van jullie club hebben toegang tot deze pagina.

Omschrijving & foto’s

Zorg dat je een leuke tekst over je club klaar hebt staan, want deze kun je ook toevoegen bij de basisgegevens. Bedenk wat jullie club uniek maakt en vertel wat jullie aanbieden. Tot slot voeg je een aantal foto’s van jullie vereniging toe. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden, laat dus zien wat je bij jullie club kunt verwachten!

Stap 2: Wanneer fietsen jullie?

Wanneer je als fietser enthousiast raakt over een vereniging, wil je graag weten wanneer er gefietst wordt. Op de clubkalender geef je aan welke groepen er wekelijks op pad gaan, welke afstand er gemiddeld wordt gereden, of er begeleiding aanwezig is in de vorm van een trainer of wegkapitein en of de training openstaat voor niet-leden. Zo weet een nieuw lid waar hij of zij aan toe is! Organiseer je een sleutelclinic, ledenweekend of Start2Bike? Ook dat kun je aangeven op de clubkalender, via evenementen.

Routes geven een mooi beeld van de kennis die jullie in huis hebben.

Stap 3: Jullie tochten en routes

De tochten die jullie organiseren en de routes die jullie hebben doorgegeven worden automatisch getoond op jullie clubpagina. Je tochten beheer je in Mijn Tochten. Wil je een route toevoegen of wijzigen? Dat kan bij Routes. Op deze manier krijgen potentiële leden een goede indruk van de mooie routes die jullie rijden.

Stap 4: Potentiële leden verwelkomen

Heb je een clubpagina aangemaakt? Dan is het voor potentiële leden mogelijk om zich direct in te schrijven voor een kennismakingsrit bij je vereniging via de knop 'Fiets een keer mee'. Nadat de geïnteresseerde fietsers het formulier heeft ingevuld, is hij/zij direct aangemeld voor de introducéverzekering van de NTFU. De secretaris van de vereniging krijgt het verzoek binnen via de mail, zodat je direct kunt afstemmen wanneer iemand welkom is. 

Geen ruimte voor nieuwe leden?

Willen jullie geen potentiële leden meenemen tijdens een kennismakingsrit of tijdens de clubrit? Dan wijzig je dit via Mijn club op Fietssport. Kies bij 'Kennismakingsrit voor nieuwe leden' voor 'Nee'. Besluiten jullie op een later moment toch potentiële leden mee te nemen tijdens de clubrit? Je kunt jullie keuze altijd veranderen.

Mountainbikeroutes

In verband met de benodigde vergunningen en de relatie met terreinbeheerders tonen we op dit moment alleen vaste mountainbikeroutes op Fietssport. Je kunt dus geen eigen mountainbikeroute plaatsen. Wil je hiermee aan de slag, neem dan contact op met Erik Tolboom via etolboom@ntfu.nl. Hij zorgt er dan voor dat ook jullie mountainbikeroute op Fietssport terecht komt.

Vragen?

Natuurlijk kun je de gegevens die op Fietssport staan altijd wijzigen via Mijn Club op Fietssport. Heb je vragen over het promoten van jouw vereniging of kun je wel wat hulp gebruiken? Neem contact op met Erik Tolboom via etolboom@ntfu.nl. Hij helpt jullie graag verder!