Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen.
“De NTFU en Bosch eBike Systems willen dat elke mountainbier over veilige en mooie mountainbikeroutes in Nederland kan rijden. Met het Trailfund helpen we daarom de vrijwilligers die de mountainbikeroutes aanleggen, onderhouden en beheren. Zij leveren fantastisch werk voor de mountainbikesport, want ze werken continue aan de routes en paden. Daarnaast moeten ze de financiering ervan ook zelf regelen. De NTFU is daarom blij met de support van Bosch eBike Systems voor het Trailfund. We kijken ernaar uit om samen de eerste drie projecten te ondersteunen”, zegt Troy Corsen, belangenbehartiger MTB bij de NTFU.
De eerste drie projecten die met steun van het Trailfund uitgevoerd worden, zijn naar verwachting in september klaar. “We zijn erg blij dat de sponsoring door het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund zo snel zijn vruchten afwerpt. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen mountainbikers dit najaar al genieten van de nieuwe veilige paden. Dat betekent nog meer mogelijkheden om het plezier op de mountainbike en e-mountainbike te vergroten”, zegt Tamara Winograd, hoofd marketing en communicatie bij Bosch eBike Systems.
De mountainbikeroute van TWC Het Snelle Wiel is deze zomer het toneel voor een landelijke mountainbikewedstrijd voor jeugd. Om voor deze jonge fanatiekelingen én de vergevorderde mountainbiker voldoende aanbod te bieden, gaat de onderhoudsgroep met hulp van het Trailfund een rock garden, north shore- en boomwortelsectie bouwen.
De vrijwilligers van ATB Marum gebruiken het Trailfund om een droge-route-sectie aan te leggen. Een deel van de mountainbikeroute Marum dat langs de snelweg A7 loopt, is soms te nat om over te rijden. Daarom wil de onderhoudsgroep een nieuwe sectie van zo’n 1,5 kilometer langs het bestaande pad leggen. Zo kunnen mountainbikers de nieuwe snelle track in de zomer én winter rijden.
Mountainbikers weten de mountainbikeroute Anloo in Drenthe goed te vinden. Daardoor slijt de route uit en ontstaan er gaten en kuilen in de paden. FTC ’t Kamrad kan het Trailfund dus goed gebruiken om leemzand aan te schaffen. Daarmee willen ze de kuilen opvullen en de route weer verbeteren.
NTFU en Bosch eBike Systems stellen voor de tweede helft van 2022 opnieuw het Trailfund beschikbaar. Onderhoudsgroepen die een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden kunnen via ntfu.nl een aanvraag indienen. Dat kan tot 15 november. Daarna wordt er een selectie gemaakt. In de aanvraag moet duidelijk zijn wat je precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden. En het project moet haalbaar zijn, want uiteindelijk moeten mountainbikers er natuurlijk van kunnen profiteren.
Steeds meer mensen stoppen met sporten, omdat ze geblesseerd raken. Bijvoorbeeld na een valpartij. Dat komt naar voren uit sportblessurecijfers van VeiligheidNL. Zonde, want vaak is zo'n blessure te voorkomen. Hoe? Door techniektrainingen te volgen.
Ondanks hoge inflatiecijfers gaan NTFU-leden in 2023 niet meer betalen voor hun fietsschadeverzekering, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend.
In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.
In 2021 kwam de Cyql app gratis beschikbaar voor NTFU-verenigingen. Met Cyql is samen fietsen makkelijker en veiliger te organiseren. Maar dat is niet het enige voordeel, we sommen 6x de voordelen van Cyql voor jouw club op.
Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sport in de buitenlucht. Het kabinet wilde per 6 november de QR-code invoeren voor sporters en publiek, zowel binnen én buiten. Na protest van de Nederlandse sportwereld en druk uit de Tweede Kamer ziet het af van de verplichting voor buitensporten. Voor de binnensport blijft de maatregel wel gelden. Voor toegang tot kleedkamer, toilet of de kantine moeten sporters en publiek hun toegangsbewijs laten scannen.
De manier waarop je leden zich gedragen binnen de vereniging, ligt vaak in de lijn van de cultuur van de club. De regels zijn vaak ongeschreven. Toch kan het heel nuttig zijn om deze gedragsregels op papier te zetten en er met je leden over te praten.
Jaarlijks genieten zo'n 300.000 fietsers, samen goed voor ruim 1,5 miljoen inschrijvingen, van al het moois dat toertochten te bieden hebben. NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen in de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2023 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de
Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.
De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.
Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden!